Συζήτηση με το ΔΣ των σωματείων Γιατρών και Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Ναυπλίου είχε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη, σύμφωνα με ανακοίνωση ... Περισσότερα

Βαρουφάκης

Epiloges.tv

Epiloges.tv

Συζήτηση με το ΔΣ των σωματείων Γιατρών και Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Ναυπλίου είχε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΜέΡΑ25.

Όπως σημειώνεται, ο πρόεδρος του σωματείου αναφέρθηκε σε έλλειψη υποδομών και σοβαρή υποστελέχωση, ενώ αναφέρθηκε σε μια συνολική απαξίωση του ΕΣΥ όχι μόνο από τη σημερινή κυβέρνηση, ακόμα και επί κορονοϊού, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων και της ηγεσίας της ΕΕ που προωθεί την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 από την πλευρά του αναφέρθηκε σε σχέδιο για την αποδόμηση του ΕΣΥ, όταν «ακόμα και με την άδεια της ΕΕ για δαπάνες στη δημόσια υγεία μέσα στην πανδημία η Μητσοτάκης Α.Ε. προωθούσε την αποψίλωση και την ιδιωτικοποίηση». «Τα νοσοκομεία καταρρέουν και οι μνημονιακές κυβερνήσεις υποβαθμίζουν το ΕΣΥ», ανέφερε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης συνομίλησε και με επικουρικούς που του επισήμαναν τα προβλήματα με τις ελαστικές και τις ολιγόμηνες συμβάσεις τους που υποβιβάζουν τα εργασιακά δικαιώματα των υγειονομικών και την ίδια την δημόσια υγεία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Advertisement
MEGA

Μετά το πέρας της συνάντησης ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 δήλωσε: «Είτε είμαστε εδώ στο νοσοκομείο του Ναυπλίου, το οποίο όποιος το δει θα δει ότι καταρρέει, είτε ήμασταν την προηγούμενη εβδομάδα στο νοσοκομείο, σχεδόν καινούργιο, πανέμορφο νοσοκομείο του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην Αλεξανδρούπολη, στη Θράκη δεν έχει σημασία το κτηριακό, το σημαντικό είναι ότι οι άνθρωποι εδώ μέσα -είναι υποστελεχωμένο. Πάνω από τους μισούς είναι σε κατάσταση ομηρίας με συμβόλαια τα οποία λήγουν ανά πάσα στιγμή και δεν ξέρουν τι θα γίνει, με μισθούς ισχνότατους, χάνουμε τους μισούς γιατρούς και νοσοκόμους μας και νοσοκόμες μας κάθε χρόνο, αν είναι δυνατόν. Αυτό είναι το πραγματικό μεταναστευτικό πρόβλημα. Και έχεις μια κυβέρνηση και ένα σύστημα το οποίο και λειτουργεί και υπό την πίεση της τρόικας από το 2010 που έχει ένα στόχο, την απαξίωση. Να κρατηθεί αυτό μόνο και μόνο για να δένουν τις πληγές των φτωχών και να τους πετάνε στο δρόμο και να προωθούν, να εξωθούν τον ελληνικό λαό σε ιδιωτικές κλινικές που εξορισμού δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μια πανδημία, το είδαμε αυτό στη διάρκεια της πανδημίας, και που είναι πιο ακριβές από ό,τι θα ήταν αυτό το Εθνικό Σύστημα Υγείας αν ήταν σωστά εξοπλισμένο. Στο ΜέΡΑ25 γι’ αυτό υπάρχουμε για να αντιπαλέψουμε αυτήν την ιδιωτικομανία, αυτήν τη λεηλασία, οτιδήποτε είναι δημόσιο και οτιδήποτε είναι αγαθό».

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τσίπρας: Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα είμαστε έτοιμοι και αν χρειαστεί νωρίτερα

03/04/26 12:30 πμ

Τσίπρας: Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα είμαστε έτοιμοι και αν χρειαστεί νωρίτερα

Δίκη για τα Τέμπη: Δεκτή η δήλωση αποχής της προέδρου στη δίκη για τα βίντεο - Αναβάλλεται επ΄ αόριστον η εκδίκαση

03/04/26 12:26 πμ

Δίκη για τα Τέμπη: Δεκτή η δήλωση αποχής της προέδρου στη δίκη για τα βίντεο – Αναβάλλεται επ΄ αόριστον η εκδίκαση

ΑΑΔΕ: Ανοικτή η πλατφόρμα myCAR για την ψηφιακή άρση ακινησίας οχημάτων

03/04/26 12:12 πμ

ΑΑΔΕ: Ανοικτή η πλατφόρμα myCAR για την ψηφιακή άρση ακινησίας οχημάτων

Ενημερωτική δράση για τις τηλεφωνικές απάτες στον χώρο του Α' ΚΑΠΗ Σερρών - video

03/04/26 12:05 πμ

Ενημερωτική δράση για τις τηλεφωνικές απάτες στον χώρο του Α’ ΚΑΠΗ Σερρών – video

Δήμος Σερρών: Ενημέρωση και πρακτικές για ισορροπημένη διατροφή και νηστεία

02/04/26 11:44 μμ

Δήμος Σερρών: Ενημέρωση και πρακτικές για ισορροπημένη διατροφή και νηστεία

Η TikToker Helen Mazlou που έγινε «μοναχή Υπομονή» στις Σέρρες

02/04/26 11:37 μμ

Η TikToker Helen Mazlou που έγινε «μοναχή Υπομονή» στις Σέρρες

ΟΗΕ: Τα κράτη του Κόλπου ζητούν εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας για λήψη αναγκαίων μέτρων στα Στενά του Ορμούζ

02/04/26 9:18 μμ

ΟΗΕ: Τα κράτη του Κόλπου ζητούν εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας για λήψη αναγκαίων μέτρων στα Στενά του Ορμούζ

Ιωάννα Τούνη: Η μεγάλη δικαστική νίκη, οι αντιδράσεις και η «γιορτή» με τον σύντροφο και τους φίλους της

02/04/26 9:15 μμ

Ιωάννα Τούνη: Η μεγάλη δικαστική νίκη, οι αντιδράσεις και η «γιορτή» με τον σύντροφο και τους φίλους της

Πάνω από 30 πτώσεις δέντρων στον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

02/04/26 8:50 μμ

Πάνω από 30 πτώσεις δέντρων στον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Οι πιο ακριβοί παίκτες στον κόσμο, η Άρσεναλ, η Premier League και ο Όσιμεν

02/04/26 8:49 μμ

Οι πιο ακριβοί παίκτες στον κόσμο, η Άρσεναλ, η Premier League και ο Όσιμεν

Ενίσχυση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Σερρών: Αγώνας δρόμου για ελέγχους και αποζημιώσεις - video

02/04/26 11:48 μμ

Ενίσχυση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Σερρών: Αγώνας δρόμου για ελέγχους και αποζημιώσεις – video

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Youth Pass 2026 - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

02/04/26 8:24 μμ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Youth Pass 2026 – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι