Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υπερασπίστηκε χθες, Παρασκευή, για άλλη μια φορά την απόφασή του να διαλύσει την Εθνοσυνέλευση και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, καλώντας τους Γάλλους να ψηφίσουν κατά ... Περισσότερα

Γαλλία-βουλευτικές: Ο πρόεδρος Μακρόν καλεί τους Γάλλους να ψηφίσουν κατά των άκρων και να μην φοβούνται

Epilogestv

Epilogestv

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υπερασπίστηκε χθες, Παρασκευή, για άλλη μια φορά την απόφασή του να διαλύσει την Εθνοσυνέλευση και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, καλώντας τους Γάλλους να ψηφίσουν κατά των άκρων και να μην φοβούνται, εννέα ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στις οποίες το φαβορί είναι η άκρα δεξιά.

“Στις 9 Ιουνίου, πήρα μια πολύ σοβαρή, πολύ βαριά απόφαση και μπορώ να σας πω ότι μου στοίχισε πολύ. Όχι, όχι, όχι δεν πρέπει να φοβόμαστε”, δήλωσε στο κοινό που είχε συγκεντρωθεί σε εξωτερικό χώρο του Μεγάρου των Ηλυσίων για να ακούσει πολλούς καλλιτέχνες με αφορμή την ετήσια Γιορτή της Μουσικής στις 21 Ιουνίου.

Ο Εθνικός Συναγερμός, σε συμμαχία με ένα μέρος των Ρεπουμπλικανών με τον Ερίκ Σιοτί, πιστώνεται 250 ως 300 βουλευτές στη μελλοντική Εθνοσυνέλευση και θα διαθέτει, αν εξασφαλίσει τα μέγιστα ποσοστά, απόλυτη πλειοψηφία η οποία ορίζεται στις 289 έδρες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Odoxa για το ειδησεογραφικό έντυπο Nouvel Obs που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Υπενθυμίζοντας το αποτέλεσμα της άκρας δεξιάς –40% στις Ευρωεκλογές αν υπολογιστούν μαζί τα ποσοστά που εξασφάλισαν ο Εθνικός Συναγερμός και το ακροδεξιό κόμμα Ανακατάληψη –στο οποίο οφείλεται η απόφασή του, ο Γάλλος πρόεδρος έδειξε επίσης με το δάχτυλο την ριζοσπαστική αριστερά στους κόλπους του Νέου Λαϊκού Μετώπου.

“Υπάρχουν άκρα στα οποία δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να περάσουν”, σημείωσε δεχόμενος χειροκροτήματα. “Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να δείξουμε υπευθυνότητα”, πρόσθεσε.

Η προοπτική μιας συγκατοίκησης με τον Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν ή μιας κυβέρνησης συνασπισμού που θα συνδυάζει άλλες δυνάμεις γύρω από το προεδρικό στρατόπεδο βρίσκονται μεταξύ των πιθανών σεναρίων.

“Δεν υπάρχει ρατσισμός που να δικαιολογεί τον αντισημιτισμό! Και δεν υπάρχει αντισημιτισμός που να δικαιολογείται από οτιδήποτε!”, δήλωσε επίσης.

Ο βιασμός και η αντισημιτική βία εις βάρος μιας 12χρονης κοντά στο Παρίσι προκάλεσε έντονη αντίδραση στην εβραϊκή κοινότητα και εν γένει στην κοινωνία. Αυτός διαπράχθηκε από εφήβους που την μεταχειρίστηκαν ως “βρομοεβραία” και απείλησαν να την σκοτώσουν.

Advertisement
Babis

Νωρίτερα η Μαρίν Λεπέν είχε δηλώσει ότι μετά τις εκλογές δεν θα απομένει τίποτ’άλλο στον πρόεδρο “από την παραίτηση για να βγούμε ενδεχομένως από μια πολιτική κρίση”, διευκρινίζοντας ότι δεν θα πρόκειται για “αίτημα” από την πλευρά της.

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αποκλείει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στις 30 Ιουνίου και τις 7 Ιουλίου.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυβερνητικές πηγές: Με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας αγροτών τινάζεται στον αέρα ο διάλογος - Σε περίπτωση κλιμάκωσης μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές

13/01/26 12:12 πμ

Κυβερνητικές πηγές: Με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας αγροτών τινάζεται στον αέρα ο διάλογος – Σε περίπτωση κλιμάκωσης μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές

Σωκράτης Φάμελλος; «Απαιτείται πολιτική αλλαγή για να έχουμε ελληνική βιώσιμη επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται στον πλουραλισμό της οικονομίας»

13/01/26 12:00 πμ

Σωκράτης Φάμελλος: «Απαιτείται πολιτική αλλαγή για να έχουμε ελληνική βιώσιμη επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται στον πλουραλισμό της οικονομίας»

Έναρξη ευρωπαϊκής παραγωγής κυψελών μπαταριών από τον όμιλο Volkswagen

12/01/26 11:59 μμ

Έναρξη ευρωπαϊκής παραγωγής κυψελών μπαταριών από τον όμιλο Volkswagen

«Βόμβα»: Η Ρεάλ Μαδρίτης απέλυσε τον Αλόνσο

12/01/26 11:58 μμ

«Βόμβα»: Η Ρεάλ Μαδρίτης απέλυσε τον Αλόνσο

Συνταγή για μοσχαράκι στιφάδο που λιώνει στο στόμα

12/01/26 11:57 μμ

Συνταγή για μοσχαράκι στιφάδο που λιώνει στο στόμα

Σε καλό κλίμα οι προσπάθειες επανεκκίνησης της ΣΑΕΚ στον δήμο Πολυγύρου

12/01/26 11:55 μμ

Σε καλό κλίμα οι προσπάθειες επανεκκίνησης της ΣΑΕΚ στον δήμο Πολυγύρου

Η Ai, η χιμπατζής-"θαύμα" πέθανε σε ηλικία 49 ετών

12/01/26 11:53 μμ

Η Ai, η χιμπατζής -“θαύμα” πέθανε σε ηλικία 49 ετών

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Μαδρίτη: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας και τον Βασιλιά Φελίπε

12/01/26 11:52 μμ

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Μαδρίτη: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας και τον Βασιλιά Φελίπε

Δύο συλλήψεις για παραβίαση ορίων ταχύτητας- Οδηγούσε με 128 χλμ σε περιοχή με όριο τα 50χλμ

12/01/26 11:51 μμ

Δύο συλλήψεις για παραβίαση ορίων ταχύτητας- Οδηγούσε με 128 χλμ σε περιοχή με όριο τα 50χλμ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ - Αντώνης Μωυσίδης: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ασκεί, αλλά εφαρμόζει πολιτικές. Ποτέ δεν είχα δεχθεί πίεση

12/01/26 11:46 μμ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ – Αντώνης Μωυσίδης: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ασκεί, αλλά εφαρμόζει πολιτικές. Ποτέ δεν είχα δεχθεί πίεση

Σέρρες: Με επιτυχία ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Αγίου Ιωάννη "Αλησμόνητες Πατρίδες" - video

12/01/26 8:16 μμ

Σέρρες: Με επιτυχία ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Αγίου Ιωάννη “Αλησμόνητες Πατρίδες” – video

Χτύπησε και τον νομό Σερρών η κακοκαιρία - Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες - video

12/01/26 8:10 μμ

Χτύπησε και τον νομό Σερρών η κακοκαιρία – Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – video