Ένας 33χρονος πατέρας, που θεωρείται ύποπτος ότι σκότωσε το βράδυ των Χριστουγέννων τη σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά τους στην οικία τους, σε κοντινή απόσταση από το Παρίσι, «σε ... Περισσότερα

Γαλλία: Με ψυχιατρικά προβλήματα ο 33χρονος που έσφαξε την οικογένειά του το βράδυ των Χριστουγέννων

Συντάκτης: Epilogestv

Συντάκτης: Epilogestv

Ένας 33χρονος πατέρας, που θεωρείται ύποπτος ότι σκότωσε το βράδυ των Χριστουγέννων τη σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά τους στην οικία τους, σε κοντινή απόσταση από το Παρίσι, «σε μία σκηνή εγκλήματος πολύ μεγάλης βιαιότητας», συνελήφθη σήμερα κοντά στο σημείο που εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα και πάσχει από ψυχιατρικά προβλήματα.

Advertisement
 

Γύρω στις 21.00 τη Δευτέρα, οι δυνάμεις επιβολής του νόμου επενέβησαν στην οικία της οικογένειας, στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας, καθώς ειδοποιήθηκαν από γνωστούς των θυμάτων, ανέφερε σήμερα ο εισαγγελέας του Μο (σε απόσταση 40 χιλιομέτρων ανατολικά του Παρισιού) Ζαν Μπαπτίστ Μπλαντιέ, ενώπιον δημοσιογράφων.

Ίχνη αίματος ήταν ορατά στο πλατύσκαλο. Στο εσωτερικό, «στη σκηνή του εγκλήματος, πολύ μεγάλης βιαιότητας», πέντε πτώματα ανακαλύφθηκαν: της μητέρας ηλικίας 35 ετών και των τεσσάρων παιδιών, ενός κοριτσιού 10 ετών, ενός δεύτερου κοριτσιού 7 ετών, ενός αγοριού 4 ετών και ενός βρέφους 9 μηνών, εξήγησε ο Μπλαντιέ.

«Η μητέρα και τα δύο κορίτσια δέχθηκαν έναν πολύ μεγάλο αριθμό μαχαιριών», αδύνατο να τον υπολογίσει κανείς, διευκρίνισε ο ίδιος. Κανένα ίχνος εμφανούς πληγής δεν εντοπίστηκε στα αγόρια, για τα οποία οι αρχές εξετάζουν το σενάριο της ασφυξίας ή του πνιγμού. Η νεκροψία θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη στο Παρίσι.

Σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή, την οποία επιβεβαίωσε ο εισαγγελέας, η εξέταση των βίντεο παρακολούθησης της κυκλοφορίας επέτρεψε τον εντοπισμό του υπόπτου.

Ο 33χρονος, γαλλικής υπηκοότητας, συνελήφθη στο Σεβράν (προάστιο του Παρισιού), στο σπίτι του πατέρα του. Είπε ότι «γνωρίζει γιατί τέθηκε υπό κράτηση, μίλησε για τις προσωπικές κακουχίες του και την κατάθλιψή του», σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Από το 2017, παρακολουθείτο για ψυχιατρικές διαταραχές και κατάθλιψη. Στην οικία του βρέθηκαν συνταγές για ηρεμιστικά.

Από την έρευνα αποκαλύφθηκε παρελθόν ενδοοικογενειακής βίας μεταξύ του 33χρονου άνδρα και της 35χρονης γυναίκας που έγιναν ζευγάρι πριν από 14 χρόνια και παντρεύτηκαν τον Οκτώβριο του 2023. Το ποινικό μητρώο του δράστη «στερείται από οποιουδήποτε προηγουμένου», υπογράμμισε ο εισαγγελέας.

Τον Νοέμβριο του 2019, ο πατέρας είχε μαχαιρώσει τη σύζυγό του στην ωμοπλάτη, ενώ εκείνη διένυε τον πρώτο μήνα της εγκυμοσύνης της. Το θύμα, γεννηθείσα στην Αϊτή, είχε αρνηθεί να καταθέσει μήνυση και είχε δηλώσει πως δεν επιθυμούσε τη βοήθεια από μια οργάνωση παροχής βοήθειας σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Μια έρευνα είχε ξεκινήσει και ο σύζυγος είχε τεθεί υπό κράτηση προτού νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο. Ο ίδιος υποστήριζε πως δεν ήθελε να κάνει κακό στη σύντροφό του που αγαπούσε: «Το μαχαίρι έφυγε από μόνο του», είχε δηλώσει, όπως είπε ο εισαγγελέας.

Advertisement
MEGA

Η υπόθεση είχε τεθεί στο αρχείο λόγω ψυχιατρικής αναπηρίας, διευκρίνισε ο Μπλαντιέ.

Η μητέρα της οικογένειας ήταν «ένας πολύ καλός άνθρωπος, γνωστή σε όλους, πολύ πρόσχαρη. Ζούσε για την οικογένειά της. Ο άνδρας δεν εργαζόταν, εκείνη ζούσε την οικογένειά της», είπε σε δημοσιογράφους η Ναντίν Κουλιμπαλί, η φίλη και γειτόνισσα, η οποία ειδοποίησε τις αρχές.

Κατά μέσο όρο, μια γυναικοκτονία λαμβάνει χώρα κάθε τρεις ημέρες στη Γαλλία: 118 γυναίκες δολοφονήθηκαν τον περασμένο χρόνο από τον σύντροφό τους ή τον πρώην σύντροφό τους.

πηγή enikos.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είναι ασφαλή τα ελληνικά Μουσεία; Διευθυντές και αρχαιολόγοι απαντούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

26/10/25 11:30 πμ

Είναι ασφαλή τα ελληνικά Μουσεία; Διευθυντές και αρχαιολόγοι απαντούν

Ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη

26/10/25 11:25 πμ

Ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη

Τρεις νεκροί και 31 τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων έξι παιδιών, σε ρωσική επίθεση στο Κίεβο

26/10/25 11:22 πμ

Τρεις νεκροί και 31 τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων έξι παιδιών, σε ρωσική επίθεση στο Κίεβο

70 χρόνια «Λατέρνα Φτώχεια και Φιλότιμο»: Το παρασκήνιο της αγαπημένης κλασικής ταινίας και ο ερμηνευτικός θρίαμβος του Αυλωνίτη

26/10/25 11:18 πμ

70 χρόνια «Λατέρνα Φτώχεια και Φιλότιμο»: Το παρασκήνιο της αγαπημένης κλασικής ταινίας και ο ερμηνευτικός θρίαμβος του Αυλωνίτη

Τοιχογραφία της Πάολα Ντελφίν για τα 80 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Μεξικού και Λιβάνου

26/10/25 11:12 πμ

Τοιχογραφία της Πάολα Ντελφίν για τα 80 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Μεξικού και Λιβάνου

Έκθεση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Σλοβένου δημιουργού κόμικς Μίκι Μούστερ

26/10/25 11:06 πμ

Έκθεση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Σλοβένου δημιουργού κόμικς Μίκι Μούστερ

ΚΜΟΠ: Επτά οδηγοί τσέπης για την έγκαιρη αναγνώριση και τη διαχείριση περιστατικών εμπορίας ανθρώπων-Τι δείχνουν τα στοιχεία για Ευρώπη και Ελλάδα

26/10/25 11:03 πμ

ΚΜΟΠ: Επτά οδηγοί τσέπης για την έγκαιρη αναγνώριση και τη διαχείριση περιστατικών εμπορίας ανθρώπων-Τι δείχνουν τα στοιχεία για Ευρώπη και Ελλάδα

«Πλόες- Χαρτογραφώντας 40 χρόνια σε δημοσιογραφική ρότα» - Ένα βιβλίο-ταξίδι στο χρόνο, με συγγραφέα και συνταξιδιώτη τον δημοσιογράφο Γιώργο Μυσιρλάκη

26/10/25 10:59 πμ

«Πλόες- Χαρτογραφώντας 40 χρόνια σε δημοσιογραφική ρότα» – Ένα βιβλίο-ταξίδι στο χρόνο, με συγγραφέα και συνταξιδιώτη τον δημοσιογράφο Γιώργο Μυσιρλάκη

Λαχανοντολμάς σε φόρμα του κέικ

26/10/25 10:55 πμ

Λαχανοντολμάς σε φόρμα του κέικ

Στάγδην άρδευση ως «όπλο» για τα φασόλια των Πρεσπών απέναντι στην κλιματική αλλαγή

26/10/25 10:54 πμ

Στάγδην άρδευση ως «όπλο» για τα φασόλια των Πρεσπών απέναντι στην κλιματική αλλαγή

Νέα τάση αλλά και ευρωπαϊκή νόρμα η επιστροφή της φύσης στις πόλεις

26/10/25 10:49 πμ

Νέα τάση αλλά και ευρωπαϊκή νόρμα η επιστροφή της φύσης στις πόλεις

Ναυάγια πολέμου, στο ναρκοθετημένο δίαυλο του Μεσολογγίου - Τα απομεινάρια των πλοίων και οι τραγικές ιστορίες τους

26/10/25 10:41 πμ

Ναυάγια πολέμου, στο ναρκοθετημένο δίαυλο του Μεσολογγίου – Τα απομεινάρια των πλοίων και οι τραγικές ιστορίες τους