Όλες τις νέες και αναβαθμισμένες οδηγίες για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κοροναϊού σε στρατόπεδα και άλλους στρατιωτικούς χώρους ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ.     Αναλυτικά τα μέτρα του ΓΕΕΘΑ:   ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Όλες τις νέες και αναβαθμισμένες οδηγίες για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κοροναϊού σε στρατόπεδα και άλλους στρατιωτικούς χώρους ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ.

 

 

Αναλυτικά τα μέτρα του ΓΕΕΘΑ:

 

Καθίσταται υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας από το σύνολο του προσωπικού, σε όλους τους κλειστούς και εξωτερικούς χώρους.

• Στα μέσα μεταφοράς προσωπικού επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 65% του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα, ενώ το σύνολο των επιβαινόντων οφείλει να φέρει μάσκα.

• Τα Επιτελεία κάθε κλιμακίου Διοίκησης και κατά την κρίση των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων θα λάβουν επιπρόσθετα διοικητικά μέτρα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

• Στις στρατιωτικές υπηρεσίες στις οποίες υπάρχει επαφή με το κοινό, η εξυπηρέτησή θα γίνεται κατά προτίμηση αλλά όχι αποκλειστικά με προγραμματισμένα ραντεβού, λαμβάνοντας υπόψη τα ισχύοντα μέτρα πρόληψης.

• Αναστέλλεται εντός Στρατιωτικών χώρων και στις Λέσχες η λειτουργία της εστίασης. Αντί αυτού θα παρέχονται για κατανάλωση μόνο προϊόντα σε συσκευασία.

• Αναστέλλεται η λειτουργία των γυμναστηρίων σε Στρατιωτικές Εγκαταστάσεις.

• Η άδεια ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων θα χορηγηθεί τον τελευταίο μήνα της θητείας τους.

• Συνεχίζεται η χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού στο προσωπικό που τη δικαιούται, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν εκδοθεί στο παρελθόν.

• Συνεχίζεται η αναστολή συγκεντρώσεων προσωπικού, η πραγματοποίηση εθιμοτυπικών εκδηλώσεων και επισκέψεων, καθώς και η διάθεση προσωπικού και μέσων στο πλαίσιο των κοινωνικών δραστηριοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που απαιτείται συμμετοχή, θα παρέχονται σχετικές οδηγίες.

 

• Οι τελετές πάσης φύσεως (παράδοσης και παραλαβής καθηκόντων, ορκωμοσίες κ.τλ.) θα εκτελούνται σε εξωτερικούς χώρους με ελάχιστη αντιπροσωπεία και τμήματα απόδοσης τιμών, χωρίς προσκεκλημένους και η παράδοση αναμνηστικών θα γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

• Οι ορκωμοσίες στρατευσίμων θα εκτελούνται σε εξωτερικούς χώρους, σε δύο ημέρες, με ισομερή διαχωρισμό νεοσυλλέκτων οπλιτών και χωρίς την παρουσία προσκεκλημένων. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους παρευρισκόμενους.

• Σε όλους τους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους των Μονάδων – Υπηρεσιών θα πρέπει να τηρείται ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.

• Το ΓΕΣ συνεχίζει την κατασκευή συλλογών με αντισηπτικό, μάσκες και γάντια για την κάλυψη των αναγκών κατάταξης ΕΣΣΟ, σύμφωνα με τις ανάγκες όλων των Κλάδων των ΕΔ.

Επιπρόσθετα και σε ότι αφορά την εκπαίδευση του προσωπικού καθορίζονται τα κάτωθι:

 

Advertisement
MEGA

• Αναστέλλεται η λειτουργία της 9ης Εκπαιδευτικής Σειράς (ΕΣ) του ΙΔΕ και της 5ης ΕΣ του ΙΔΕ-ΤΕΑΜΥ.

• Θα εφαρμοσθεί διδασκαλία πλήρους τηλεκπαίδευσης στην 73η ΕΣ Κανονικής Φοίτησης της ΣΕΘΑ και την 18η ΕΣ της ΑΔΙΣΠΟ.

• Η ΣΣΑΣ και η ΣΑΝ θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα των αντίστοιχων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, όσον αφορά στην εφαρμογή τηλεκπαίδευσης.

• Θα γίνεται ευρεία εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης, όπου είναι εφικτό, στις σχολές αρμοδιότητας ΓΕΕΘΑ αλλά και των Γενικών Επιτελείων, με ιδιαίτερη έμφαση στα ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ.

• Το στρατιωτικό προσωπικό που εμπλέκεται με την εκπαίδευση των σπουδαστών των Σχολών και των ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ, θα απασχολείται εκ περιτροπής κατά την κρίση των Διοικητών, ενώ θα τηρούνται αυστηρά τα μέτρα ατομικής υγιεινής από τους μαθητές, τις μαθήτριες και το υπόλοιπο προσωπικό τους (τραπεζοκόμοι, μάγειρες, βοηθητικό προσωπικό, στρατιωτικό προσωπικό).

Σε κάθε περίπτωση απαιτείται η τήρηση των ανά περιοχή επιπρόσθετων μέτρων σύμφωνα με τα κατά τόπους επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας, από όλο το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, όπως αναγράφονται στον «Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας» της Ελληνικής Κυβέρνησης (https://covid19.gov.gr).

 

Τέλος επισημαίνεται ότι αποτελεί ατομική ευθύνη η σχολαστική τήρηση των μέτρων προστασίας από την πανδημία, δίνοντας έμφαση στην τήρηση της ατομικής υγιεινής, στη χρήση μάσκας και στους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

 

Πηγή dikaiologitika.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπαπαντή του Κυρίου: Τι γιορτάζουμε στις 2 Φεβρουαρίου

01/02/26 10:42 μμ

Υπαπαντή του Κυρίου: Τι γιορτάζουμε στις 2 Φεβρουαρίου

Ναός Αγίου Φραγκίσκου στην Κέρκυρα: Ένα θρησκευτικό μνημείο 800 ετών, χώρος Γραμμάτων και Τεχνών

01/02/26 10:38 μμ

Ναός Αγίου Φραγκίσκου στην Κέρκυρα: Ένα θρησκευτικό μνημείο 800 ετών, χώρος Γραμμάτων και Τεχνών

Π. Μαρινάκης: Η στάση των κομμάτων στη Συνταγματική Αναθεώρηση θα αποτελέσει κριτήριο πολιτικής ευθύνης

01/02/26 10:25 μμ

Π. Μαρινάκης: Η στάση των κομμάτων στη Συνταγματική Αναθεώρηση θα αποτελέσει κριτήριο πολιτικής ευθύνης

ΗΠΑ: Ο 5χρονος που είχε συλλάβει η αστυνομία μετανάστευσης, επέστρεψε σπίτι του στη Μινεάπολη μετά από μια εβδομάδα κράτησης

01/02/26 10:22 μμ

ΗΠΑ: Ο 5χρονος που είχε συλλάβει η αστυνομία μετανάστευσης, επέστρεψε σπίτι του μετά από μια εβδομάδα κράτησης

Δράμα: Ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός δεκάδων επισκεπτών στο Φαλακρό

01/02/26 10:16 μμ

Δράμα: Ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός δεκάδων επισκεπτών στο Φαλακρό

ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός 4-1

01/02/26 10:12 μμ

ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 4-1

Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων στον δρόμο Σερρών – Λαϊλιά λόγω χιονόπτωσης και παγετού

01/02/26 10:08 μμ

Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων στον δρόμο Σερρών – Λαϊλιά λόγω χιονόπτωσης και παγετού

Κυρ. Σουλιώτης: Εννέα στους δέκα κρίνουν απαραίτητα και ωφέλιμα τα προγράμματα πρόληψης του υπ. Υγείας

01/02/26 9:55 μμ

Κυρ. Σουλιώτης: Εννέα στους δέκα κρίνουν απαραίτητα και ωφέλιμα τα προγράμματα πρόληψης του υπ. Υγείας

Νέα δωρεάν προγράμματα πρόληψης, για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και τη νεφρική δυσλειτουργία

01/02/26 9:07 μμ

Νέα δωρεάν προγράμματα πρόληψης, για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και τη νεφρική δυσλειτουργία

Akylas για Eurovision 2026: «Η μητέρα μου έκλαιγε στις Σέρρες δύο μέρες όταν άκουσε το "Ferto" »

01/02/26 8:56 μμ

Akylas για Eurovision 2026: «Η μητέρα μου έκλαιγε στις Σέρρες δύο μέρες όταν άκουσε το “Ferto” »

Κατερίνη: Ληστεία με λεία κοσμήματα αξίας χιλιάδων ευρώ

01/02/26 8:37 μμ

Κατερίνη: Ληστεία με λεία κοσμήματα αξίας χιλιάδων ευρώ

Συζήτηση Πιερρακάκη-Σαντέλ για την οικονομία, τις ανισότητες, την αξιοκρατία και τις ψηφιακές προκλήσεις

01/02/26 8:31 μμ

Συζήτηση Πιερρακάκη-Σαντέλ για την οικονομία, τις ανισότητες, την αξιοκρατία και τις ψηφιακές προκλήσεις