Στην ομιλία της στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη διευκόλυνση της ψήφου των εκτός επικρατείας εκλογέων, η Φώφη Γεννηματά επισήμανε την ανάγκη να παράσχουμε στις Ένοπλες Δυνάμεις ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Στην ομιλία της στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη διευκόλυνση της ψήφου των εκτός επικρατείας εκλογέων, η Φώφη Γεννηματά επισήμανε την ανάγκη να παράσχουμε στις Ένοπλες Δυνάμεις μας όλα τα μέσα, «ώστε να καταστεί φανερό ότι, όποιος απλώσει δάχτυλο στα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα θα χάσει το χέρι».

Advertisement
 

 

 

Επίσης, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία, για την οποία είπε ότι όποιος θέλει, παρά το Δίκαιο, να ασκήσει βία για να καταπατήσει τα νόμιμα δικαιώματά μας, «να γνωρίζει από τώρα, ότι θα πληρώσει ακριβά το τίμημα».

Αναφερόμενη στο παράνομο μνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης, το οποία – όπως είπε – αναβαθμίζει την τουρκική προκλητικότητα, πρότεινε σειρά προτεραιοτήτων που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα.

Αυτές είναι:

Να απαιτήσουμε την ενεργή αντίδραση των διεθνών οργανισμών, και ειδικά από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να ξεκαθαρίσει ότι δεν αναγνωρίζει το μνημόνιο και ότι θα επιβληθούν κυρώσεις κατά όποιου δραστηριοποιηθεί σε παράνομα οριοθετημένη ζώνη, που αφορά κράτος μέλος της Ε.Ε.
Να ενισχύσουμε τις συνεργασίες μας με όσες χώρες έχουν συμφέροντα στην περιοχή.
Να προβούμε σε άμεση ποιοτική αναβάθμιση των εθνικών δυνάμεων αποτροπής. «Έχουμε υψηλού επιπέδου, αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις. Οφείλουμε να τους παράσχουμε όλα τα μέσα ώστε να καταστεί φανερό ότι, όποιος απλώσει δάχτυλο στα εθνικά, κυριαρχικά μας δικαιώματα, θα χάσει το χέρι», είπε η κ. Γεννηματά, χειροκροτούμενη από τους βουλευτές του κόμματός της.
Να επιδιώξουμε συμφωνίες για θαλάσσιες ζώνες με τις όμορες χώρες και να επιμείνουμε ώστε η Άγκυρα να αναγνωρίσει τη διαδικασία της Χάγης.
«Όλα αυτά αποκτούν δύναμη και παράγουν αποτέλεσμα στη βάση της ομοψυχίας» σημείωσε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

«Ναι» του Κινήματος Αλλαγής στο νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού
Αναφερόμενη στη διευκόλυνση της ψήφου των εκτός επικρατείας εκλογέων, η κ. Γεννηματά είπε ότι το νομοσχέδιο είναι κατώτερο των περιστάσεων, φοβικό, και με προβληματικά σημεία. Επικράτησαν, είπε, κομματικές υστεροβουλίες, ωστόσο «είναι μια αρχή, και παρά τις ενστάσεις μας, δίνουμε θετική ψήφο».

Advertisement
MEGA

Επέμεινε πάντως, στο να δοθεί δικαίωμα επιστολικής ψήφου στους ομογενείς. Έστω και αυτή τη στιγμή «να κάνουμε την υπέρβαση και να συμφωνήσουμε» στην επιστολική ψήφο. Όπως εξήγησε η κ. Γεννηματά, «οι περιορισμοί που επιβάλλονται με το νομοσχέδιο στη συμμετοχή, προκαλούν μια απίστευτη ταλαιπωρία, γραφειοκρατία και αποκλείουν πολλούς.

Στερούν δε τη δυνατότητα ψήφου στους οικονομικά αδύναμους που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν στην Ελλάδα να ψηφίσουν. Οδηγούν σε ταξική ψήφο. Εμείς δε θα σταματήσουμε να επιμένουμε ότι όλες αυτές οι προβληματικές ρυθμίσεις πρέπει να αλλάξουν» είπε η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ολοκλήρωσε την ομιλία της, λέγοντας ότι ο Ελληνισμός της Διασποράς είναι εθνική δύναμη. Είναι δικαίωμα των αποδήμων η ψήφος τους και χρέος δικό μας να διευκολύνουμε, με όλους τους τρόπους, τη συμμετοχή τους. «Μην εμποδίζετε με τους περιορισμούς σας, τον Οδυσσέα να φτάσει στην Ιθάκη, στο σπίτι του…» είπε η κ. Γεννηματά.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υποχρεωτικός εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλο το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Σερρών

03/12/25 2:45 μμ

Υποχρεωτικός εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλο το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Σερρών

Μεθυσμένος και υπό την επήρεια κοκαΐνης ο 29χρονος που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο στην Αρτέμιδα

03/12/25 1:03 μμ

Αρτέμιδα: Μεθυσμένος και υπό την επήρεια κοκαΐνης ο 29χρονος που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο

«Αλλάζουμε χρονιά μαζί»: Με εκπλήξεις και πλούσιο πρόγραμμα η γιορτή υποδοχής του νέου έτους στο Νεοχώρι Σιντικής

03/12/25 10:41 πμ

«Αλλάζουμε χρονιά μαζί»: Με εκπλήξεις και πλούσιο πρόγραμμα η γιορτή υποδοχής του νέου έτους στο Νεοχώρι Σιντικής

Σέρρες: «Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί».

03/12/25 10:32 πμ

Σέρρες: «Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί».

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Επιτυχημένες οι «Βυζαντινές Σέρρες»

03/12/25 9:24 πμ

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Επιτυχημένες οι «Βυζαντινές Σέρρες»

Σερρών Θεολόγος: «Το έργο της Εκκλησίας μας θέλει ‘’ψυχή’’, στοργή, προσευχή, σοβαρότητα και υπευθυνότητα»

03/12/25 9:18 πμ

Σερρών Θεολόγος: «Το έργο της Εκκλησίας μας θέλει ‘’ψυχή’’, στοργή, προσευχή, σοβαρότητα και υπευθυνότητα»

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Ενεργή στήριξη στους αγώνες των αγροτών και κτηνοτρόφων του Νομού

03/12/25 9:12 πμ

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Ενεργή στήριξη στους αγώνες των αγροτών και κτηνοτρόφων του Νομού

Εκλογές για την ανάδειξη της νέας Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών - Αποτελέσματα

03/12/25 9:10 πμ

Εκλογές για την ανάδειξη της νέας Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών – Αποτελέσματα

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Τα Μυστικά του Πύργου της Μάρως» στη Νιγρίτα Σερρών

03/12/25 9:55 πμ

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Τα Μυστικά του Πύργου της Μάρως» στη Νιγρίτα Σερρών

Ένας στους πέντε θανάτους παιδιών συνδέεται με ανεπαρκή ανάπτυξη

03/12/25 9:00 πμ

Ένας στους πέντε θανάτους παιδιών συνδέεται με ανεπαρκή ανάπτυξη

Ενισχύεται διαρκώς το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια - Κλειστή παραμένει η E.O. Αθηνών - Θεσσαλονίκης

03/12/25 8:55 πμ

Ενισχύεται το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια – Κλειστή παραμένει η E.O. Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Το βιβλίο του «Ιθάκη» παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας

03/12/25 8:50 πμ

Το βιβλίο του «Ιθάκη» παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας