Μονόδρομο χαρακτηρίζει την αναγέννηση της προοδευτικής παράταξης η Φώφη Γεννηματά, σε παρέμβασή της στην εφημερίδα “Το Καρφί”. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής απευθύνει προσκλητήριο σε “όσους αισθάνονται ότι ανήκουν στη ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Μονόδρομο χαρακτηρίζει την αναγέννηση της προοδευτικής παράταξης η Φώφη Γεννηματά, σε παρέμβασή της στην εφημερίδα “Το Καρφί”. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής απευθύνει προσκλητήριο σε “όσους αισθάνονται ότι ανήκουν στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, σοσιαλιστές, δημοκράτες, προοδευτικούς κεντρώους, ριζοσπάστες της ανανεωτικής αριστεράς, προοδευτικούς πολίτες χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς”.
 
 

Advertisement
 

Αναλυτικά η παρέμβασή της:

 
“Στη χώρα μας αντιμετωπίζουμε ήδη τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της βαθιάς ύφεσης που οδηγούν στο να υπάρχει μία ζοφερή κατάσταση και στην κοινωνία και στην οικονομία. Σε αυτές τις συνθήκες ενώ χρειάζεται σχέδιο και αποφασιστικότητα, η Κυβέρνηση προχωρά με τη λογική « βλέποντας και κάνοντας».
Με μέτρα ανεπαρκή, που παίρνονται και υλοποιούνται με καθυστέρηση. Στηρίζει τους ισχυρούς, εγκαταλείπει στην τύχη τους, τους μικρομεσαίους και τους αγρότες, που τους αφήνει χωρίς χρηματοδότηση. Οι Τράπεζες βάζουν εμπόδια σε όσους έχουν ανάγκη από ρευστότητα και η Κυβέρνηση απλά παρακολουθεί. Την ίδια στιγμή δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή οι πρόσφατες αποκαλύψεις για το παρακράτος, το μαγαζί και τα παραμάγαζα του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την προοδευτική παράταξη, τις αρχές και τις αξίες της, δεν χωρούν στη Δημοκρατία, είναι θύλακες παρακράτους.

Είναι ξεκάθαρο πως ο κ. Τσίπρας γνώριζε και είτε δεν μπορούσε να τα σταματήσει, είτε ήταν σε αδυναμία να τα ελέγξει, είτε τα καθοδηγούσε όλα αυτά . Δεν έχουμε τις απαντήσεις, αλλά είναι αυτονόητο πως ο κ. Τσίπρας έχει πολύ μεγάλες πολιτικές ευθύνες. Γι’ αυτό είναι εντυπωσιακό πως ο κ. Μητσοτάκης πασχίζει να κρατήσει έξω από το κάδρο των πολιτικών ευθυνών τον κ. Τσίπρα και το κάνει για δυο λόγους.

 
Ο πρώτος είναι ο συμψηφισμός. Προσπάθησε τα προηγούμενα χρόνια ο κ. Τσίπρας να απαλλάξει την κυβέρνηση Καραμανλή από τις ευθύνες για τον εκτροχιασμό της οικονομίας και σήμερα ο κ. Μητσοτάκης κάνει το ίδιο για τον κ. Τσίπρα. Και βέβαια το κάνει, γιατί θεωρεί ότι τον εξυπηρετεί να έχει μία αδύναμη και αναξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση που δεν μπορεί να ασκήσει τον έλεγχο στην κυβέρνηση. Που δεν έχει το ειδικό πολιτικό βάρος και τα ηθικά εχέγγυα να το κάνει. Κάνει όμως λάθος η ΝΔ αν θεωρεί ότι θα μείνει ανενόχλητη να προωθεί την συντηρητική της ατζέντα , σε βάρος των εργαζομένων, της μεσαίας τάξης, των αδύναμων.
Είμαστε εδώ, χρέος της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης είναι να αποτελέσουμε εμείς το προοδευτικό ανάχωμα απέναντι στην πολιτική της δεξιάς. Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού, να αγωνιστούμε για να προχωρήσουν οι αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, να υπάρξει πραγματική κάθαρση και διαφάνεια στο δημόσιο βίο, χωρίς μικροκομματικά παιχνίδια.

Εμείς ασκούμε σοβαρή, προγραμματική, μαχητική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση που είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ. Είμαστε το Κίνημα Αλλαγής, ασπίδα για τη δημοκρατία, στήριγμα για την κοινωνία. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες, τις αγωνίες και τις προσδοκίες των πολιτών, αλλά και τη βοή των γεγονότων ενός μέλλοντος που η κρίση έφερε πιο κοντά. Ανοιχτοί σε όλες τις απόψεις. Απλώνουμε το χέρι σε όσους αισθάνονται ότι ανήκουν στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, σοσιαλιστές, δημοκράτες, προοδευτικούς κεντρώους, ριζοσπάστες της ανανεωτικής αριστεράς, προοδευτικούς πολίτες χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

 
Όλους όσοι πιστεύουν στην αυτόνομη πορεία της παράταξης, που δεν σαγηνεύτηκαν από τα θέλγητρα των θώκων εξουσίας, που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν. Αυτός ο δρόμος, των Ιδεών, της Πολιτικής με Αρχές και Αξίες, που συνθέτει ένα όραμα νέων βιώσιμων διεκδικήσεων, καταφύγιο και αποκούμπι των πολλών που πλήττονται ιδιαίτερα από τις εξελίξεις, θα εμπνέει κάθε μέρα και περισσότερους να αγωνιστούν μαζί μας. Αυτός είναι ο δρόμος της αναγέννησης της προοδευτικής παράταξης και είναι μονόδρομος”.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υποχρεωτικός εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλο το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Σερρών

03/12/25 2:45 μμ

Υποχρεωτικός εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλο το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Σερρών

Μεθυσμένος και υπό την επήρεια κοκαΐνης ο 29χρονος που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο στην Αρτέμιδα

03/12/25 1:03 μμ

Αρτέμιδα: Μεθυσμένος και υπό την επήρεια κοκαΐνης ο 29χρονος που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο

«Αλλάζουμε χρονιά μαζί»: Με εκπλήξεις και πλούσιο πρόγραμμα η γιορτή υποδοχής του νέου έτους στο Νεοχώρι Σιντικής

03/12/25 10:41 πμ

«Αλλάζουμε χρονιά μαζί»: Με εκπλήξεις και πλούσιο πρόγραμμα η γιορτή υποδοχής του νέου έτους στο Νεοχώρι Σιντικής

Σέρρες: «Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί».

03/12/25 10:32 πμ

Σέρρες: «Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί».

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Επιτυχημένες οι «Βυζαντινές Σέρρες»

03/12/25 9:24 πμ

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Επιτυχημένες οι «Βυζαντινές Σέρρες»

Σερρών Θεολόγος: «Το έργο της Εκκλησίας μας θέλει ‘’ψυχή’’, στοργή, προσευχή, σοβαρότητα και υπευθυνότητα»

03/12/25 9:18 πμ

Σερρών Θεολόγος: «Το έργο της Εκκλησίας μας θέλει ‘’ψυχή’’, στοργή, προσευχή, σοβαρότητα και υπευθυνότητα»

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Ενεργή στήριξη στους αγώνες των αγροτών και κτηνοτρόφων του Νομού

03/12/25 9:12 πμ

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Ενεργή στήριξη στους αγώνες των αγροτών και κτηνοτρόφων του Νομού

Εκλογές για την ανάδειξη της νέας Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών - Αποτελέσματα

03/12/25 9:10 πμ

Εκλογές για την ανάδειξη της νέας Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών – Αποτελέσματα

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Τα Μυστικά του Πύργου της Μάρως» στη Νιγρίτα Σερρών

03/12/25 9:55 πμ

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Τα Μυστικά του Πύργου της Μάρως» στη Νιγρίτα Σερρών

Ένας στους πέντε θανάτους παιδιών συνδέεται με ανεπαρκή ανάπτυξη

03/12/25 9:00 πμ

Ένας στους πέντε θανάτους παιδιών συνδέεται με ανεπαρκή ανάπτυξη

Ενισχύεται διαρκώς το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια - Κλειστή παραμένει η E.O. Αθηνών - Θεσσαλονίκης

03/12/25 8:55 πμ

Ενισχύεται το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια – Κλειστή παραμένει η E.O. Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Το βιβλίο του «Ιθάκη» παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας

03/12/25 8:50 πμ

Το βιβλίο του «Ιθάκη» παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας