«Μεγάλη επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχει χτίσει αυτή τη στενή σχέση μαζί του»     Ως «έναν αληθινό Ευρωπαίο ηγέτη» χαρακτήρισε τον Εμανουέλ Μακρόν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Μεγάλη επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχει χτίσει αυτή τη στενή σχέση μαζί του»

 

 

Ως «έναν αληθινό Ευρωπαίο ηγέτη» χαρακτήρισε τον Εμανουέλ Μακρόν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό. «Θέλω να πω ένα μεγάλο δημόσιο ευχαριστώ, όχι ως υπουργός ή βουλευτής αλλά ως Έλληνας πολίτης, προς τον πρόεδρο της Γαλλίας, ο οποίος έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, όχι μόνο φιλίας προς την Ελλάδα», υπογράμμισε μέσω του ΣΚΑΪ.

«Ο Εμανουέλ Μακρόν έχει αναδυθεί σε έναν αληθινό Ευρωπαίο ηγέτη και πρέπει να γίνει επιτέλους συνείδηση στην Τουρκία και σε μερικούς από τους εταίρους μας, ότι τα σύνορα της Ελλάδος και τα σύνορα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ταυτόχρονα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε στη συνέχεια.

Και πρόσθεσε: «Άρα, όταν η Τουρκία αμφισβητεί τα σύνορα της Ελλάδος και τα σύνορα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αμφισβητεί τα σύνορα της Ευρώπης. Αυτό το έχει καταλάβει ο πρόεδρος Μακρόν και το έχει δηλώσει με κάθε τρόπο».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι: «Ο κ. Μακρόν έκανε αυτή την εκπληκτική ανάρτηση χθες, και στα ελληνικά και στα γαλλικά φυσικά, για να δείξει ότι και στο ζήτημα της Μόριας η Γαλλία είναι στο πλάι της Ελλάδος. Είναι μεγάλη επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχει χτίσει αυτή τη στενή σχέση με τον Εμανουέλ Μακρόν».

Για την κατάσταση στη Μόρια ο υπουργός είπε τα εξής: «Η Ελληνική Αστυνομία οφείλει να ταυτοποιήσει ποιοι από τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες είναι αυτοί που έβαλαν τη φωτιά στη Μόρια και προχώρησαν στα βίαια αυτά επεισόδια. Όσοι ταυτοποιηθούν ότι είναι ένοχοι αυτών των βίαιων εγκλημάτων δεν δικαιούνται άσυλο στην Ελλάδα και πρέπει να απελαθούν».

 

Advertisement
Babis

«Βασική προϋπόθεση για να σου παράσχει μία χώρα πολιτικό άσυλο, είναι να σέβεσαι τους νόμους της. Εάν δεν το κάνεις τότε δεν δικαιούσαι πολιτικό άσυλο σε αυτή τη χώρα. Η Ελλάδα πρέπει να είναι αυστηρή σε τέτοιο βαθμό που να μην αφήσει περιθώριο κανένας ξανά να εκμεταλλευτεί την καλοσύνη μας», επισήμανε στη συνέχεια.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόσθεσε: «Οι εικόνες των τελευταίων δύο ημερών αδικούν πάρα πολύ την κυβέρνηση και τον υπουργό, τον κ. Μηταράκη.

Στον ένα χρόνο που κυβερνάμε, έχουμε ξεπεράσει κάθε προσδοκία επιτυχίας στο μεταναστευτικό ζήτημα. Έχουν μειωθεί οι ροές άνω του 90%, έχουν αυξηθεί οι απελάσεις, έχει ασφαλίσει ο Έβρος, έχουν ασφαλίσει τα νησιά».

Για να σημειώσει: «Αν υπήρχαν οι κλειστές δομές θα είχαμε λύσει ένα πρόβλημα. Αλλά, δυστυχώς, τότε δεν μπόρεσε αυτή η άποψη να περάσει στην ελληνική κοινωνία. Η κυβέρνηση αυτή δεν είναι κυβέρνηση τυράννων, ούτε μας αρέσει η βία. Μας αρέσει ο πολιτισμένος διάλογος και η συνεννόηση με τους ανθρώπους».

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε: «Στη Λέσβο και τη Χίο η κατάσταση είναι έκρυθμη, γιατί οι κάτοικοι είναι πάρα πολύ κουρασμένοι μετά από τόσα χρόνια αυτής της πληγής. Ο τελευταίος που μπορεί να μιλάει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μας παρέδωσε και τη Μόρια και όλα τα υπόλοιπα. Άρα, είναι σχεδόν κωμικό να μιλάει».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

11/01/26 10:40 μμ

Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

11/01/26 10:50 μμ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

11/01/26 10:49 μμ

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

Κρέπες (σαν κανελόνια) με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

11/01/26 10:48 μμ

Κρέπες στον φούρνο με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα - Μονόδρομος για την πολιτική αλλαγή είναι η νίκη του ΠΑΣΟΚ

11/01/26 10:11 μμ

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

11/01/26 10:00 μμ

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

11/01/26 10:10 μμ

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

11/01/26 10:05 μμ

Volley League γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

Ιράν - Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

11/01/26 10:03 μμ

Ιράν – Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

11/01/26 9:42 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

11/01/26 9:03 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας

11/01/26 8:52 μμ

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας