Να επισκεφθεί τους ακριτικούς δήμους του Έβρου, προκειμένου να σχηματίσει εικόνα για τις προσπάθειες που καταβάλει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που φέρνει η προσφυγική κρίση ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Να επισκεφθεί τους ακριτικούς δήμους του Έβρου, προκειμένου να σχηματίσει εικόνα για τις προσπάθειες που καταβάλει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που φέρνει η προσφυγική κρίση κάλεσε την Καγκελάριο Μέρκελ η κα Γιάννα Αγγελοπούλου,

Advertisement
 

 

με αφορμή την υπογραφή του Κειμένου Συναντίληψης και Συνεργασίας που υπέγραψαν το απόγευμα της Τετάρτης η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και η Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

«Πληρώνουμε το χρέος μας προς την Ευρώπη και αντίστοιχα πρέπει η Ευρώπη να ρίξει την προσοχή της στην Ελλάδα», τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

 

Υποδεχόμενος την κα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη στα γραφεία της ΚΕΔΕ, ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε: «Με μικρές επαναστάσεις της καθημερινότητας μπορούμε να ξαναγράψουμε μια λαμπρή ιστορία και να ανοίξουμε ένα παράθυρο για ένα καλύτερο μέλλον της πατρίδας μας. Τα 200 χρόνια της σύγχρονης Ελλάδας σημαίνουν 200 χρόνια Αυτοδιοίκησης και όσα μάθαμε μπορούν να μας δείξουν τον δρόμο του μέλλοντος για τη νέα Ελλάδα που ονειρευόμαστε. Είναι σημαντική η συνεργασία με την Επιτροπή “Ελλάδα 2021”. Η Ελλάδα μας περιμένει. Έχουμε σπουδαία πράγματα να κάνουμε μαζί».

 

«Υπάρχει συναντίληψη για το νόημα του “Ελλάδα 2021”, δεν ξεκινάμε από πάνω προς τα κάτω, ξεκινάμε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση γιατί όλα ξεκινάνε από εκεί. Εκεί αλλάζουν οι νοοτροπίες, εκεί γίνονται οι έξυπνες πόλεις και εκεί αντιμετωπίζονται σημαντικά προβλήματα, όπως η διαχείριση των φυσικών πόρων, η υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων, η χρήση των νέων τεχνολογιών προς όφελος των πολιτών» επισήμανε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Η κα Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη στάθηκε ιδιαίτερα στην αναφορά της ‘Αγγελας Μέρκελ στο Δήμο Τρικκαίων, καλώντας τη Γερμανίδα Καγκελάριο να μην αρκεστεί στα καλά της λόγια για τον συγκεκριμένο Δήμο, αλλά να επισκεφθεί την Ορεστιάδα, τις Καστανιές, το Διδυμότειχο, προκειμένου να σχηματίσει εικόνα για τις προσπάθειες που καταβάλει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που φέρνει η προσφυγική κρίση. «Πληρώνουμε το χρέος μας προς την Ευρώπη και αντίστοιχα πρέπει η Ευρώπη να ρίξει την προσοχή της στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

 

Advertisement
ΔΕΗ

Σημείωσε επίσης ότι

«Δεν επιβάλλουμε δράσεις σε κανέναν. Ζητάμε προτάσεις από όλους και ειδικά από τους νέους ανθρώπους. Το 2021 δεν αφορά μόνο τη διαδρομή των 200 ετών που έχουμε διανύσει, αλλά είναι και η ευκαιρία μας για το μέλλον. Είναι η ευκαιρία να πάρουμε αποφάσεις για το 2025, το 2030, το 2050. Με δράσεις που θα αφήσουν παρακαταθήκη. Όχι μόνο κτίρια και υλικές υποδομές, αλλά και αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφοράς για να βελτιώσουμε τη ζωή μας. Έχουμε μία μοναδική ευκαιρία να αφήσει η κάθε πόλη, το κάθε μέρος το αποτύπωμά του. Με τη γνώση πως αυτή η χώρα δε είναι μόνο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, η καρδιά της χτυπάει παντού» κατέληξε η Πρόεδρος της Επιτροπής, «Ελλάδα 2021».

Υπογράφοντας το κείμενο Συναντίληψης η Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη και ο Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισαν πως

«το μεταξύ μας σύμφωνο είναι η φροντίδα μας για τη χώρα μας, τους ανθρώπους μας, για το αύριο». Τέλος η κα Αγγελοπούλου τόνισε ότι το πρόγραμμα των επισκέψεων της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στις διάφορες πόλεις, θα ξαναρχίσει μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

 

Στην τελετή παραβρέθηκαν τα μέλη της Ολομέλειας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Κωστής Μαραβέγιας και Δέσποινα Μουζάκη, τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου Κώστας Κοντογιάννης, Γιώργος Μυλωνάκης και Θεόδωρος Παπαπετρόπουλος και ο γενικός διευθυντής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Θανάσης Καταρτζής.

Από την πλευρά της ΚΕΔΕ παραβρέθηκαν ο πρώτος αντιπρόεδρος Λάζαρος Κυρίζογλου, τα μέλη του Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου, Δ. Τσιαντής, Γ. Λυμπέρης, Η. Αποστολόπουλος και Ν. Χιωτάκης, ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ και δήμαρχος Γαλατσίου, Γ. Μαρκόπουλος και ο δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης, Τ. Μαυρίδης.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 30 Δεκεμβρίου

30/12/25 12:26 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 30 Δεκεμβρίου

Η «Πολιτεία των Ευχών» συνεχίζει να σκορπίζει χαρά στις Σέρρες

30/12/25 12:24 πμ

Η «Πολιτεία των Ευχών» συνεχίζει να σκορπίζει χαρά στις Σέρρες

Σέρρες: Σε ποιους δρόμους απαγορεύεται η πόση του νερού λόγω θολότητας

30/12/25 12:15 πμ

Σέρρες: Σε ποιους δρόμους απαγορεύεται η πόση του νερού λόγω θολότητας

Χατζηβασιλείου: Η Ελλάδα δεν απειλεί και δεν απειλείται, επιμένουμε στον διάλογο ως δύναμη ευθύνης

30/12/25 12:07 πμ

Χατζηβασιλείου: Η Ελλάδα δεν απειλεί και δεν απειλείται, επιμένουμε στον διάλογο ως δύναμη ευθύνης

Αθ. Μαλλιαράς: Στηρίζουμε την πρόταση της ΠΑΕ Πανσερραϊκός για την δημιουργία νέου γηπέδου στο Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO

30/12/25 12:04 πμ

Αθ. Μαλλιαράς: Στηρίζουμε την πρόταση της ΠΑΕ Πανσερραϊκός για την δημιουργία νέου γηπέδου στο Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO

All-Star Game: Giannis και Ντόντσιτς προηγούνται...

29/12/25 11:55 μμ

All-Star Game: Giannis και Ντόντσιτς προηγούνται…

Οι αγρότες στα Μάλγαρα δεν θα «μπλοκάρουν» την κίνηση στην ΠΑΘΕ έως και την Πρωτοχρονιά

29/12/25 11:54 μμ

Οι αγρότες στα Μάλγαρα δεν θα «μπλοκάρουν» την κίνηση στην ΠΑΘΕ έως και την Πρωτοχρονιά

Το Ισραήλ σχεδιάζει να αναπτύξει αμυντικό σύστημα αναχαίτισης με λέιζερ που θα εγκατασταθεί σε αεροσκάφη

29/12/25 11:53 μμ

Το Ισραήλ σχεδιάζει να αναπτύξει αμυντικό σύστημα αναχαίτισης με λέιζερ που θα εγκατασταθεί σε αεροσκάφη

«Ευρυδίκη» του Ζαν Ανούιγ σε σκηνοθεσία Χρήστου Θάνου

29/12/25 11:52 μμ

«Ευρυδίκη» του Ζαν Ανούιγ σε σκηνοθεσία Χρήστου Θάνου

Ελληνικός Τουρισμός: Οι 5 βασικές τάσεις και οι προκλήσεις του τομέα για την επόμενη ημέρα

29/12/25 11:51 μμ

Ελληνικός Τουρισμός: Οι 5 βασικές τάσεις και οι προκλήσεις του τομέα για την επόμενη ημέρα

Πρόσω ολοταχώς για τη Βαλκανική Περιοδεία του ΥΜΑΘ Κ. Γκιουλέκα με πρώτο σταθμό τη Σόφια

29/12/25 11:49 μμ

Πρόσω ολοταχώς για τη Βαλκανική Περιοδεία του ΥΜΑΘ Κ. Γκιουλέκα με πρώτο σταθμό τη Σόφια

Τουρκία-Αρμενία: Χαλαρώνουν οι διαδικασίες έκδοσης βίζας

29/12/25 11:48 μμ

Τουρκία-Αρμενία: Χαλαρώνουν οι διαδικασίες έκδοσης βίζας