Η εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες Ο Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρθηκε στον καύσωνα που έρχεται στην Ελλάδα, με ημερομηνίες, θερμοκρασίες και προειδοποιήσεις για τις φωτιές. ... Περισσότερα

καύσωνας

Συντάκτης: Epiloges.tv

Συντάκτης: Epiloges.tv

Η εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες

Ο Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρθηκε στον καύσωνα που έρχεται στην Ελλάδα, με ημερομηνίες, θερμοκρασίες και προειδοποιήσεις για τις φωτιές.

Στην πρόγνωση του καιρού ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει ότι ο καύσωνας αναμένεται στην Ελλάδα από την Παρασκευή 22 Ιουλίου, ωστόσο τις επόμενες ημέρες μπορεί τα δεδομένα να αλλάξουν σχετικά με την έντασή του. Δηλαδή, η ζέστη θα είναι δεδομένη, ωστόσο μπορεί ο καύσωνας να είναι περισσότερο… καυτός ή πιο ήπιος σε σχέση με τα σημερινά προγνωστικά μοντέλα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου με την εξέλιξη του καιρού:

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ

Εδώ και 10 ημέρες σας είχα δώσει την συγκεκριμένη ημερομηνία. Και μάλιστα σας είχα πει : «Σε αντίθεση με όλα όσα ειπώθηκαν ότι τις προηγούμενες ημέρες θα μας επισκεπτόταν δήθεν ο ακραίος καύσωνας της Ισπανίας, αυτό δεν θα γίνει. Από τις 22 Ιουλίου και μετά φαίνεται ότι θα έρθει περαιτέρω ζέστη».

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ;

Η απάντηση είναι όχι! Θα είναι ένας κλασσικός Ελληνικός καύσωνας, η διάρκεια του οποίου ακόμη δεν μπορεί να προσεγγιστεί με ακρίβεια και που θα επηρεάσει την Ιταλία, κομμάτι της Ελβετίας και της Αυστρίας, όλα τα Βαλκάνια (και την Ελλάδα επομένως), τα ανατολικά και Νότια της Τουρκίας και την Κύπρο.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 40°C Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Από την Παρασκευή 22 Ιουλίου και στη συνέχεια φαίνεται ότι τουλάχιστον για 3-5 ημέρες θα μας επισκεφτούν αυτές οι θερμές αέριες μάζες. Ο υδράργυρος στη χώρα μας, κατά τη διάρκεια αυτού του καύσωνα, θα αγγίξει τους 40-41°C και τοπικά ακόμη και τους 42°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΑΚΡΑΙΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Μπορεί να έρχεται καύσωνας αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα σημειωθούν στην Αττική θερμοκρασίες ακραίες. Για παράδειγμα, αν διατηρηθούν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, δεν θα δούμε πιθανότατα στην Αθήνα θερμοκρασίες που θα υπερβαίνουν τους 40-41°C.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ;

Ασφαλώς, μπορεί να υπάρξουν κάποιες μικροαλλαγές ως προς τις μέγιστες θερμοκρασίες ή ως προς τη διάρκεια αυτού του καύσωνα. Όλα αυτά όμως θα ξεκαθαρίσουν στα μέσα της προσεχούς εβδομάδας. Η γενική εικόνα όμως είναι αυτή.

Προσοχή: Σας παρουσιάζω από τώρα την πιθανή καιρική εξέλιξη διότι οφείλουμε να είμαστε όλοι έτοιμοι λόγω του ότι ο κίνδυνος πυρκαγιών παραμονεύει, οι πολίτες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι ακόμη και για την λίγο πιο έντονη ζέστη που έρχεται και ασφαλώς και ο κρατικός μηχανισμός να λάβει τα μέτρα του.

Το να σας ενημερώσω 1 η 2 ημέρες πριν για τον καύσωνα, προσωπικά δεν μου λέει τίποτα. Από τώρα είναι λογικό να ενημερωθείτε. Και ασφαλώς, αν αλλάξει κάτι και έρθει πιο ισχυρός ή πιο ήπιος, εννοείται θα σας το πω.

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Άγιος Φανούριος …των χαμένων ανθρώπων & πραγμάτων - Η Παράδοση, το έθιμο, συνταγή για φανουρόπιτα

24/08/25 11:22 πμ

Ο Άγιος Φανούριος …των χαμένων ανθρώπων & πραγμάτων – Η Παράδοση, το έθιμο, συνταγή για φανουρόπιτα

Τα δίδυμα πάντα του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου γιορτάζουν τα πρώτα τους γενέθλια

24/08/25 1:44 μμ

Τα δίδυμα πάντα του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου γιορτάζουν τα πρώτα τους γενέθλια

Πόρτο Κουφό: Ο κρυμμένος παράδεισος της Σιθωνίας - video

24/08/25 1:32 μμ

Πόρτο Κουφό: Ο κρυμμένος παράδεισος της Σιθωνίας – video

Δημήτρης Κωνσταντάρας: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος σε ηλικία 79 ετών

24/08/25 6:29 μμ

Δημήτρης Κωνσταντάρας: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος

Η ιστορία πίσω από τη «μπλούζα souvenir»

24/08/25 1:18 μμ

Η ιστορία πίσω από τη «μπλούζα souvenir»

Στις φυλακές Κομοτηνής ο Βούλγαρος οδηγός του τραγικού δυστυχήματος στην Εγνατία οδό

24/08/25 12:47 μμ

Στις φυλακές Κομοτηνής ο Βούλγαρος οδηγός του τραγικού δυστυχήματος στην Εγνατία οδό

Κολοκυθόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο

24/08/25 12:39 μμ

Κολοκυθόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο

24/08/25 12:27 μμ

Οι παλιές ονομασίες των χωριών του νομού Σερρών – Ονόματα

24/08/25 11:43 πμ

Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Η τελευταία ανάρτησή της στο Instagram έξι μήνες πριν φύγει από τη ζωή

Feng Shui: 2 αντικείμενα που πρέπει να βάλεις στο σαλόνι για να φέρεις ειρήνη κι ευτυχία στη ζωή σου

24/08/25 11:30 πμ

Feng Shui: 2 αντικείμενα που πρέπει να βάλεις στο σαλόνι για να φέρεις ειρήνη κι ευτυχία στη ζωή σου

Φανουρόπιτα με μέλι και σταφίδες

24/08/25 11:19 πμ

Φανουρόπιτα με μέλι και σταφίδες

Απέπλευσε το «Blue Star Mykonos» μετά την άρση της απαγόρευσης απόπλου

24/08/25 11:15 πμ

Απέπλευσε το «Blue Star Mykonos» μετά την άρση της απαγόρευσης απόπλου