Γιατί αναβλήθηκε το ταξίδι Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ – Τι λέει η πρεσβεία (φωτο)Το λόγο της ματαίωσης της προγραμματισμένης μετάβασης του Υπουργού Άμυνας, Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, στις ΗΠΑ στα τέλη Ιουλίου για κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του έρχεται να φωτίσει η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

 

 

Το ταξίδι του Υπουργού, ή καλύτερα, η ματαίωση του ταξιδιού, στάθηκε αφορμή για ανακοίνωση κόμματος της αντιπολίτευσης που κάνει λόγο για «άρνηση των υπουργών των ΗΠΑ να δεχθούν τον Έλληνα ΥΕΘΑ», κάτι που Αμερικανική πρεσβεία διαψεύδει:

 

Κύκλοι του Υπουργού ανέφεραν ότι «η αναβολή του ταξιδιού του κ. Παναγιωτοπούλου στις ΗΠΑ δε συνεπάγεται ότι ο Έλληνας υπουργός δε γίνεται δεκτός από τον κ. Έσπερ».

Κατά τις ίδιες πηγές, εδώ και μήνες ο κ. Παναγιωτόπουλος συζητά με τον κ. Έσπερ το ενδεχόμενο επίσημης επίσκεψης του πρώτου στην Ουάσιγκτον, ωστόσο η έλευση του κορονοϊού άλλαξε τα δεδομένα.


Σύμφωνα με το onalert.gr, ο ΥΕΘΑ επιθυμούσε να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα ήθελε να μεταβεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και να συνομιλήσει με τον Αμερικανό ομόλογό του μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως διαμήνυσε το αμερικανικό Πεντάγωνο στην ελληνική πλευρά. Για αυτό το λόγο, ο κ. Παναγιωτόπουλος αποφάσισε τελικώς να μείνει Αθήνα και να μη μεταβεί στις ΗΠΑ στις 20 Ιουλίου, όπως προγραμμάτιζε.

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *