Συμπληρώνονται δύο χρόνια από την δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στον Άλιμο. Ενα βαν που φαίνεται – όπως διαπιστώθηκε σε δεύτερη φάση – ότι χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του δημοσιογράφου ... Περισσότερα

Θεοδωρικάκος: Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Epiloges Press

Epiloges Press

Συμπληρώνονται δύο χρόνια από την δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στον Άλιμο.

Ενα βαν που φαίνεται – όπως διαπιστώθηκε σε δεύτερη φάση – ότι χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στον Άλιμο φαίνεται να «οδηγεί» τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση, δύο χρόνια μετά, της εγκληματικής ενέργειας που προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη.

Όπως αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ», το εν λόγω όχημα εντοπίστηκε, σε δεύτερη φάση εξέτασης του υλικού των καμερών, να συνοδεύει στη λεωφόρο Ποσειδώνος και σε άλλα σημεία, τη μηχανή που επέβαιναν οι δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας του δημοσιογράφου. Μάλιστα θεωρείται πιθανόν ένας από τους δολοφόνους να επιβιβάσθηκε στο εν λόγω όχημα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν πλέον σαφείς ενδείξεις και σημαντικά στοιχεία για την ταυτότητα και τα κίνητρα των φυσικών και ηθικών αυτουργών.

Η δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου που κάλυπτε επί σειρά ετών το αστυνομικό ρεπορτάζ και ήταν υπεύθυνος ειδησεογραφικού site σημειώθηκε το μεσημέρι της 9ης Απριλίου 2021 έξω από το σπίτι του στην οδό Θέμου Αννίνου 29, στον Άλιμο.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε μόλις επιστρέψει στο σπίτι του, από τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού όπου εργαζόταν, όταν οι δύο δράστες – ο ένας φορούσε κράνος και ο δεύτερος κουκούλα – τον πλησίασαν με μια μηχανή σκούτερ μάρκας Beverly. O συνεπιβάτης κατέβηκε και πυροβόλησε τον δημοσιογράφο χρησιμοποιώντας – σύμφωνα με τις μαρτυρίες εργαζομένων στην καθαριότητα του δήμου – πιστόλι με σιγαστήρα.

Στο σημείο βρέθηκαν δεκαεπτά κάλυκες, ενώ πάνω από έξι σφαίρες έπληξαν τον δημοσιογράφο, οι τέσσερις στο κεφάλι, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Αρχικά η έρευνα εστιάσθηκε στον εντοπισμό της μηχανής στην οποία επέβαιναν οι δράστες, αφού δεν ήταν σαφές αν αυτή ήταν κλεμμένη και ερευνήθηκαν κάτοχοι περίπου 300 διτρόχων ίδιας μάρκας και τύπου. Παράλληλα, επιχειρήθηκε να συγκεντρωθεί οπτικό υλικό από την πορεία της εν λόγω μοτοσικλέτας, η οποία διαπιστώθηκε ότι μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του άτυχου δημοσιογράφου κατευθύνθηκε προς τη λεωφόρο Ποσειδώνος, ακολούθως πριν από το ΣΕΦ έστριψε προς Κηφισό, με τα ίχνη της να χάνονται στη λεωφόρο Αθηνών.

«Τυφλό» σημείο

Όμως το νεότερο καθοριστικό εύρημα από την εξέταση των καμερών φαίνεται ότι είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ότι κοντά και σε παράλληλη κίνηση με το δίτροχο των δραστών εντοπίστηκε να κινείται στη λεωφόρο Ποσειδώνος κι αλλού ένα όχημα τύπου βαν. Οι αστυνομικοί αρχικά παρατήρησαν ότι ενώ τα δύο οχήματα θα μπορούσαν να αναπτύξουν μεγαλύτερη ταχύτητα και να απομακρυνθεί το ένα από το άλλο, κινούνταν μονίμως σε κοντινή απόσταση σαν το βαν να «προστατεύει» το δίτροχο των δολοφόνων του δημοσιογράφου.

Advertisement
Family Kitchen

Η κοινή πορεία τους παρατηρήθηκε για αρκετά χιλιόμετρα ενώ φαίνεται σε κάποιο «τυφλό» σημείο από κάμερες να υπάρχει μετεπιβίβαση ενός εκ των επιβατών της «Beverly» που συνέχισε μόνο με τον οδηγό της. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να εντοπίσουν από τις πινακίδες τους ιδιοκτήτες του εν λόγω «συνοδευτικού» οχήματος αρωγής και κάλυψης των δολοφόνων του δημοσιογράφου. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, παρά τις δυσχέρειες, υπήρξαν ευρήματα για μία εταιρεία κι έναν ιδιώτη που φαίνεται να σχετίζονται με το εν λόγω δεύτερο όχημα.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

21/02/26 9:30 μμ

Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

Σέρρες: Το έθιμο της "χάσκας" και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

21/02/26 9:28 μμ

Σέρρες: Το έθιμο της “χάσκας” και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

21/02/26 9:24 μμ

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

Στο «κενό» βρέθηκαν πελάτες την ώρα του φαγητού σε κατάστημα εστίασης στην Πάνδροσο Ροδόπης.

21/02/26 9:06 μμ

Ροδόπη: Κατέρρευσε πάτωμα ταβέρνας, εννέα άτομα στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

21/02/26 8:53 μμ

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

21/02/26 8:40 μμ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

21/02/26 8:32 μμ

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι

21/02/26 10:33 πμ

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι – Συνταγή

Θεσσαλονίκη : Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

21/02/26 10:24 πμ

Θεσσαλονίκη: Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

21/02/26 9:45 πμ

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

Η Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

21/02/26 9:25 μμ

Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

Λαχταριστή γαλατόπιτα, παραδοσιακή και αγαπημένη συνταγή, χωρίς φύλλο, γλυκιά και αφράτη

21/02/26 12:17 πμ

Γαλατόπιτα παραδοσιακή