Εξετάζεται αν είναι εκτελεστές από το εξωτερικό Μάχη με τον χρόνο προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στους δύο δράστες, που εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον Γιώργο Καραϊβάζ, δίνουν, σύμφωνα ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

 Εξετάζεται αν είναι εκτελεστές από το εξωτερικό

Advertisement
 

Μάχη με τον χρόνο προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στους δύο δράστες, που εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον Γιώργο Καραϊβάζ, δίνουν, σύμφωνα με το enikos.gr, οι αστυνομικές Αρχές που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της φρικτής δολοφονίας του γνωστού δημοσιογράφου, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, το μεσημέρι της Παρασκευής.

 
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, που μετέδωσε το ΟΡΕΝ, οι αστυνομικοί φέρεται να έχουν στα χέρια του βίντεο “φωτιά” από κάμερες ασφαλείας από ένα κατάστημα και από μία πολυκατοικία, στην περιοχή της δολοφονίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα βίντεο καταγράφονται οι δύο εκτελεστές πάνω στο μηχανάκι που χρησιμοποίησαν για να προσεγγίσουν τον αστυνομικό συντάκτη και να διαφύγουν, μετά τη δολοφονία. Θα επιχειρήσουν να ταυτοποιήσουν την πινακίδα της μηχανής, παρόλο που εκτιμούν ότι πιθανόν είναι πλαστή, μήπως τυχόν έτσι φτάσουν στα ίχνη τους. Σημειώνεται ότι το μηχανάκι που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι δεν έχει εντοπιστεί ακόμη. Παράλληλα, οι αστυνομικοί αναμένεται να ζητήσουν να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο για τα κινητά τηλέφωνα, που είναι ενεργοποιημένα στο οικοδομικό τετράγωνο όπου έγινε η δολοφονία, καθώς θεωρούν ότι οι εκτελεστές δέχτηκαν κλήση από συνεργό τους που παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο.

Πιθανόν να πρόκειται για εκτελεστές από το εξωτερικό

 
Οι αξιωματικοί που διερευνούν την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, φαίνεται πως καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι πιθανόν οι δράστες να είναι πληρωμένοι εκτελεστές από το εξωτερικό, που τους “έφερε” στη χώρα αυτός που υπέγραψε το “συμβόλαιο θανάτου”. Σύμφωνα με το ΟΡΕΝ, πρόκειται για μία τακτική που συναντάται αρκετά συχνά τα τελευταία χρόνια σε περιπτώσεις πληρωμένων συμβολαίων θανάτου, που έχουν εκτελεστεί στην Ελλάδα. Αξιωματικός αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι είναι πιθανόν οι εκτελεστές να μην γνώριζαν καν ποιος ήταν ο άνθρωπος που δολοφόνησαν. Θεωρείται πιθανόν δηλαδή να πήραν τα χρήματα, να ήρθαν στην Ελλάδα, να σκότωσαν τον δημοσιογράφο και το ίδιο απόγευμα να έφυγαν από τη χώρα.

Advertisement
Babis

Σε ό,τι αφορά στο επιχειρησιακό σκέλος των ερευνών, έχει ξεκινήσει ο κύκλος των καταθέσεων για την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ. Στο πλαίσιο, αυτό, αναμένεται να ληφθούν οι καταθέσεις από το οικογενειακό περιβάλλον του δημοσιογράφου, προκειμένου να μάθουν εάν ο αστυνομικός συντάκτης τους είχε πει ότι έχει απειληθεί από κάποιον ή αν υπήρχε κάτι που να τον προβλημάτιζε. Επίσης, θα κληθούν να καταθέσουν και άνθρωποι από το επαγγελματικό του περιβάλλον. Σημειώνεται ότι ήδη έγινε μία πρώτη συνάντηση με τον δικηγόρο του.

Advertisement
ΔΕΗ

Στο “μικροσκόπιο” τα κινητά και ο υπολογιστής

Στο επίκεντρο των ερευνών θα βρεθούν τα κινητά τηλέφωνα και το laptop του δημοσιογράφου. Η εντολή που έχει δοθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια είναι να γίνει ακόμη και ανάκτηση δεδομένων και εάν εντοπιστεί κάτι, να ενημερωθούν στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών. Αυτό που ενδιαφέρει τους αστυνομικούς, είναι να βρεθεί ο ηθικός αυτουργός, που όλα δείχνουν ότι έδωσε την εντολή για το συμβόλαιο θανάτου.

πηγή enikos.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σήμερα Τρίτη 7 Οκτώβρη η πρώτη υπερπανσέληνος 2025

07/10/25 12:03 πμ

Σήμερα Τρίτη 7 Οκτώβρη η πρώτη υπερπανσέληνος του 2025

Τηλεφωνική επικοινωνία του Bλαντίμιρ Πούτιν με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου

07/10/25 12:03 πμ

Τηλεφωνική επικοινωνία του Bλαντίμιρ Πούτιν με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: 6 Οκτωβρίου 2025-Η υπόθεση Βορίδη παραγράφηκε

06/10/25 11:44 μμ

ΠΑΣΟΚ: 6 Οκτωβρίου 2025-Η υπόθεση Βορίδη παραγράφηκε

Το ρομπότ Sophia έρχεται στο PHARMA point 2025 για να απαντήσει σε ερωτήματα στο χώρο του φαρμάκου

06/10/25 11:40 μμ

Το ρομπότ Sophia έρχεται στο PHARMA point 2025 για να απαντήσει σε ερωτήματα στο χώρο του φαρμάκου

Από τον επισκοπικό θρόνο της Παναγούδας στο ΑΜΘ - Ένα αρχαϊκό ιωνικό κιονόκρανο με διαδρομή δύο χιλιετιών

06/10/25 11:35 μμ

Από τον επισκοπικό θρόνο της Παναγούδας στο ΑΜΘ – Ένα αρχαϊκό ιωνικό κιονόκρανο με διαδρομή δύο χιλιετιών

Γαλλία: Αποστολή τελευταίας ευκαιρίας για τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Λεκορνί

06/10/25 11:26 μμ

Γαλλία: Αποστολή τελευταίας ευκαιρίας για τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Λεκορνί

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 7 Οκτωβρίου

06/10/25 10:31 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 7 Οκτωβρίου

Σμαράγδα Καρύδη για το reunion του “Παρά Πέντε”: Θα είναι κάτι επετειακό και σπονδυλωτό με στοιχεία μυθοπλασίας και μη

06/10/25 10:16 μμ

Σμαράγδα Καρύδη για το reunion του “Παρά Πέντε”: Θα είναι κάτι επετειακό και σπονδυλωτό με στοιχεία μυθοπλασίας και μη

Αλαβάνος κατά Τσίπρα: Πρέπει να γονατίσει και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε

06/10/25 10:10 μμ

Αλαβάνος κατά Τσίπρα: Πρέπει να γονατίσει και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε

Τι είναι το σύνδρομο του καλού παιδιού

06/10/25 9:59 μμ

Τι είναι το σύνδρομο του καλού παιδιού

Κοιμάσαι με το φως αναμμένο: Δες από τι κινδυνεύεις

06/10/25 9:55 μμ

Κοιμάσαι με το φως αναμμένο: Δες από τι κινδυνεύεις

Σοκάρει ο τραυματισμός του Ασαμόα στον αυχένα (video)

06/10/25 10:11 μμ

Σοκάρει ο τραυματισμός του Ασαμόα στον αυχένα – video