Τη βεβαιότητα ότι ο θάνατος του 6 μηνών βρέφους της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου οφείλεται σε ασφυκτικό θάνατο επανέλαβε ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.  Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» για τις ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τη βεβαιότητα ότι ο θάνατος του 6 μηνών βρέφους της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου οφείλεται σε ασφυκτικό θάνατο επανέλαβε ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» για τις έρευνες που διεξάγονται για τα άλλα δύο κοριτσάκια, τη Μαλένα και την Ίριδα, επισήμανε ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε δύο αιτίες θανάτου με παθολογικά αίτια και γι’ αυτό καθυστερεί και η όλη διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον υπάρχουν παθολογικά αίτια, δεν έχουμε έγκλημα. Πρέπει να ανατραπούν οι αιτίες θανάτου εφόσον όλα τα ευρήματα δείχνουν αυτό». 

Ειδικά δε για την Ίριδα, ο κ. Λέων τόνισε ότι στο μωρό υπάρχουν ευρήματα σε συγκεκριμένα όργανα που είναι ορισμός της ασφυξίας. «Σε συνδυασμό με τα τραύματα στη στοματική κοιλότητα με το πανάκι με το αίμα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχει εγκληματική ενέργεια», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Μάλιστα, άφησε αιχμές για την ιατροδικαστή που διενήργησε την εξέταση στο βρέφος, σημειώνοντας ότι «στη δεύτερη έκθεση καλείται η συνάδελφος να ερμηνεύσει μια δεύτερη αιτία θανάτου που έχει βάλει, το πνευμονικό οίδημα. Εδώ το θέμα είναι μπορεί από μόνη της να ανατρέψει κάτι που έχει γραφτεί ή θα πρέπει να παραπέμψει στην Επιτροπή»; 

Ερωτηθείς δε αν υπάρχουν ευθύνες για τις ιατροδικαστικές εξετάσεις των δύο πρώτων παιδιών, δήλωσε ότι «σίγουρα φταίνε και πρόσωπα και διαδικασίες. Για παράδειγμα δεν μπορούμε σε μια νεκροτομή ενός παιδιού η μια ιατροδικαστής να λαμβάνει εγκέφαλο για ιστολογική εξέταση και η άλλη να αποφασίζει ότι δε χρειάζεται. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι έχουμε κι ένα πρόβλημα διαδικασιών», επισήμανε. 

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ότι οι πραγματικές αιτίες θανάτου των δύο παιδιών θα βρεθούν. «Υπάρχει περίπτωση να έχουν πεθάνει δύο παιδιά και να μην πούμε ποτέ την αιτία θανάτου; Έχουμε δυο παθολογικές αιτίες θανάτων που προφανώς δε συνάδουν», σχολίασε. 

Σε ό,τι αφορά στη Τζωρτζίνα, ο κ. Λέων δήλωσε ότι βασανίστηκε πάρα πολύ από τον άνθρωπο που τη σκότωσε, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι δεν είναι βέβαιος αν τα προηγούμενα περιστατικά οφείλονταν στην κεταμίνη. «Περιγράφονται καταστάσεις και από τους γιατρούς και από τη μητέρα που δίνουν την εικόνα ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η προσπάθεια ασφυξίας και παράλληλα ίσως και χρήσης ουσιών. Υπάρχουν ενδείξεις, αλλά βεβαιότητα δεν μπορούμε να έχουμε αν δε λάβουμε τρίχες από το παιδί», τόνισε. 

Από την πλευρά της, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας- Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, επισήμανε ότι οι εικόνες των γονέων ήταν από την αρχή προβληματικές. «Μια μάνα δεν μπορεί να συμπεριφέρεται έτσι και ένας πατέρας δεν μπορεί να είναι τόσο αδιάφορος», ανέφερε. 

Advertisement
Babis

Σχολιάζοντας τις κατηγορίες που προσάπτει η Ρούλα Πισπιρίγκου στους γιατρούς ότι αυτοί μπορεί να χορήγησαν κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, τόνισε ότι «η μάνα στην αρχή έλεγε ότι οι γιατροί έκαναν τα πάντα και ξαφνικά όταν βρέθηκε κατηγορούμενη, τα έριξε στους γιατρούς». 

Ωστόσο, δήλωσε ότι η κεταμίνη δε βρισκόταν στο τμήμα που ήταν το παιδί. «Για να διαχειριστεί αυτά τα φάρμακα κάποιος γιατρός ή νοσηλεύτρια, καταγράφονται. Αυτό δεν ήξερε η κ. Πισπιρίγκου. Άρα από κάπου τα βρήκε», κατέληξε. 

Πηγή: skai.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σάββατο του Λαζάρου σήμερα – Γιατί δεν χαμογέλασε ξανά μετά την ανάστασή του

03/04/26 10:26 μμ

Σάββατο του Λαζάρου σήμερα – Γιατί δεν χαμογέλασε ξανά μετά την ανάστασή του

Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια - Έθιμα του Λαζάρου σε όλη την Ελλάδα

03/04/26 8:46 πμ

Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια – Έθιμα του Λαζάρου σε όλη την Ελλάδα

Συνταγή για Λαζαράκια: Τα ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

03/04/26 10:27 μμ

Συνταγή για Λαζαράκια: Τα ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

Σάββατο του Λαζάρου- Έθιμα από όλη την Ελλάδα

03/04/26 10:25 μμ

Σάββατο του Λαζάρου – Έθιμα από όλη την Ελλάδα

Έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ

03/04/26 10:21 μμ

Έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ασχημονεί και παρανομεί σε κάθε της παράσταση ενώπιον του δικαστηρίου

03/04/26 10:02 μμ

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ασχημονεί και παρανομεί σε κάθε της παράσταση ενώπιον του δικαστηρίου

Τρεις καταξιωμένοι σεφ μαγείρεψαν νηστίσιμες συνταγές στο Καπάνι

03/04/26 9:58 μμ

Τρεις καταξιωμένοι σεφ μαγείρεψαν νηστίσιμες συνταγές στο Καπάνι

Πέλλα: Πήραν 146 λίρες και 4.000 ευρώ από ηλικιωμένη με πρόσχημα πρόστιμο για αδήλωτα τιμαλφή

03/04/26 9:51 μμ

Πέλλα: Πήραν 146 λίρες και 4.000 ευρώ από ηλικιωμένη με πρόσχημα πρόστιμο για αδήλωτα τιμαλφή

Χαλκιδική: Διάσωση δύο τσομπανόσκυλων που είχαν εγκλωβιστεί σε βράχους μέσα σε ποταμό

03/04/26 9:47 μμ

Χαλκιδική: Διάσωση δύο τσομπανόσκυλων που είχαν εγκλωβιστεί σε βράχους μέσα σε ποταμό

Δολοφονία στην Καλαμαριά με θύμα 20χρονο - Προσωρινά κρατούμενος και ο δεύτερος φίλος του Κλεομένη

03/04/26 11:56 μμ

Δολοφονία στην Καλαμαριά με θύμα 20χρονο – Προσωρινά κρατούμενος και ο δεύτερος φίλος του Κλεομένη

Bουλή: Το πρωί του Σαββάτου η πρόσβαση των κομμάτων στις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

03/04/26 10:17 μμ

Bουλή: Το πρωί του Σαββάτου η πρόσβαση των κομμάτων στις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Εξάμηνη απαγόρευση εμπορικής αλιευτικής δραστηριότητας για το ευρωπαϊκό χέλι (Anguilla anguilla) για το έτος 2026

03/04/26 9:06 μμ

Εξάμηνη απαγόρευση εμπορικής αλιευτικής δραστηριότητας για το ευρωπαϊκό χέλι (Anguilla anguilla) για το έτος 2026