Σίγουρα θα υπάρχουν στιγμές στη ζωή σας που δεν θα μπορείτε να αφιερώσετε όλο το χρόνο του κόσμου για να καθαρίσετε το σπίτι σας. Μόλις ξεκινήσατε μία καινούργια δουλειά που ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Σίγουρα θα υπάρχουν στιγμές στη ζωή σας που δεν θα μπορείτε να αφιερώσετε όλο το χρόνο του κόσμου για να καθαρίσετε το σπίτι σας. Μόλις ξεκινήσατε μία καινούργια δουλειά που είναι πολύ απαιτητική, γίνατε μητέρα ή απλά σας ειδοποίησαν οι φίλοι σας ότι θα σας επισκεφτούν σε λίγες ώρες στο σπίτι.

Υπάρχουν τρόποι για να καθαρίσετε το σπίτι σας σε μόλις 15 λεπτά (ή και σε πολύ λιγότερο) αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω πολύ απλά tips.

Βάλτε μουσική Καταρχάς, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε να παίζει μία playlist με τα αγαπημένα σας γρήγορα τραγούδια έτσι ώστε να σας δίνουν την ώθηση να κάνετε πιο γρήγορα και πιο ευχάριστα τις δουλειές σας. Εννοείται πως δεν επιτρέπεται να σταματάτε για να χορέψετε… εκτός αν έχετε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο.

Ετοιμάστε τα εργαλεία σας Καλό είναι να έχετε έτοιμο έναν κουβά με όλα τα απαραίτητα καθαριστικά για να επιταχύνετε τη διαδικασία. Πιο συγκεκριμένα βάλτε στον κουβά πετσέτες τις οποίες έχετε για καθάρισμα, ένα καθαριστικό για όλες τις χρήσεις, ένα καθαριστικό για τζάμια και ένα ξεσκονόπανο. Πάρτε τον κουβά σε όποιο δωμάτιο του σπιτιού πηγαίνετε. Έτσι, δε θα χρειάζεται να πηγαινοέρχεστε κάθε φορά από δωμάτιο σε δωμάτιο για να παίρνετε τα απαραίτητα.

Βάλτε χρονόμετρο Έχετε 4-5 δωμάτια να καθαρίσετε; Χωρίστε το χρόνο σας σε ίσα μέρη και αφιερώστε ίσο χρόνο σε κάθε ένα από τα δωμάτιά σας. Με το που χτυπάει το ρολόι πηγαίνετε στο επόμενο δωμάτιο. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε σίγουροι ότι καθαρίσατε όλο το σπίτι και όχι μόνο τα μισά δωμάτια.

Advertisement
MEGA

Καθαρίστε με τη φορά του ρολογιού Ξεκινήστε από όποιο δωμάτιο θέλετε και έπειτα πηγαίντε στο επόμενο σύμφωνα με τη ροή του σπιτιού σας προς τη φορά του ρολογιού. Πηγαίνοντας από το ένα δωμάτιο σε ένα άλλο που βρίσκεται στην άλλη άκρη του σπιτιού χάνετε πολύτιμο χρόνο. Όσο περνάει ο καιρός το μονοπάτι που ακολουθείτε θα σας γίνει δεύτερη φύση και έτσι θα γίνεστε όλο και πιο γρήγοροι.

Σκουπίστε Φυσικά το γρήγορο καθάρισμα δεν περιλαμβάνει και σφουγγάρισμα. Βγάλτε την ηλεκτρική σκούπα και καθαρίστε όλο το σπίτι με γρήγορες κινήσεις. Μην κάνετε λεπτομέρειες. Δώστε έμφαση στις μεγάλες επιφάνειες για να μην χάνετε χρόνο. Η είσοδος του σπιτιού είναι πολύ σημαντικό να είναι καθαρή.

Ξεσκονίστε μόνο τα σημεία που φαίνονται περισσότερο Ή αλλιώς η μέθοδος της πεθεράς. Σίγουρα δεν έχετε χρόνο να ξεσκονίσετε όλο το σπίτι λεπτομερώς. Επικεντρωθείτε, λοιπόν, περισσότερο στα πιο εμφανή σημεία. Τα λευκά πορτατίφ και τα μαύρα, ξύλινα τραπεζάκια έχουν την τάση να δείχνουν περισσότερο τη σκόνη που έχουν μαζέψει. Έτσι, καλό είναι να ξεκινήσετε από αυτά.

Γεμίστε τα καλάθια σας Μέσα σε μόλις 15 λεπτά δεν προλαβαίνετε να βάζετε τα πάντα στη θέση τους. Kάθε δωμάτιο του σπιτιού σας καλό είναι να έχει ένα ντουλαπάκι ή έστω ένα καλάθι στο οποίο θα μπορείτε να αποθηκεύετε ό,τι περισσεύει (βιβλία, παιχνίδια, παπούτσια, κάλτσες).

Ψεκάστε και προχωρήστε Ψεκάστε με το πολυκαθαριστικό σας όλες τις επιφάνειες που θέλετε να καθαρίσετε και αφήστε το να κάτσει για λίγο. Συνεχίστε τις δουλειές σας και περάστε μετά από λίγη ώρα όλες τις επιφάνειες με ένα πανί.

Πηγή spirossoulis.com


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρώτη φορά Έλληνας σκακιστής κερδίζει τον εν ενεργεία παγκόσμιο πρωταθλητή - Πρόκειται για τον 25χρονο Νικόλα Θεοδώρου

12/09/25 7:28 μμ

Πρώτη φορά Έλληνας σκακιστής κερδίζει τον εν ενεργεία παγκόσμιο πρωταθλητή – Πρόκειται για τον 25χρονο Νικόλα Θεοδώρου

Αθήνα: Στις 22 Σεπτεμβρίου η δίκη του γιατρού που συνελήφθη για φακελάκι

12/09/25 7:19 μμ

Αθήνα: Στις 22 Σεπτεμβρίου η δίκη του γιατρού που συνελήφθη για φακελάκι

Σοβαρά τραυματίστηκε 49χρονος που έπεσε από ύψος 8 μέτρων στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου

12/09/25 7:14 μμ

Σοβαρά τραυματίστηκε 49χρονος που έπεσε από ύψος 8 μέτρων στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου

ΟΗΕ-Ισραήλ-Παλαιστίνιοι: Η ΓΣ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία δήλωση για λύση δύο κρατών

12/09/25 7:09 μμ

ΟΗΕ-Ισραήλ-Παλαιστίνιοι: Η ΓΣ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία δήλωση για λύση δύο κρατών

Εντυπωσιακά πειράματα και οπτικά… θαύματα στη ΔΕΘ

12/09/25 7:01 μμ

Εντυπωσιακά πειράματα και οπτικά… θαύματα στη ΔΕΘ

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου

12/09/25 6:53 μμ

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου

Φωτιά τώρα στα Οινόφυτα – Καίει χαμηλή βλάστηση

12/09/25 6:46 μμ

Φωτιά τώρα στα Οινόφυτα – Καίει χαμηλή βλάστηση

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τον Ζοάο Μάριο! (p)

12/09/25 6:45 μμ

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τον Ζοάο Μάριο! (p)

Χατζηβασιλείου: Γιατί το ΠΑΣΟΚ παραμένει εγκλωβισμένο στην αντιπολιτευτική του μιζέρια;

12/09/25 6:41 μμ

Χατζηβασιλείου: Γιατί το ΠΑΣΟΚ παραμένει εγκλωβισμένο στην αντιπολιτευτική του μιζέρια;

Ράμπες πρόσβασης και χώροι υγιεινής ΑμεΑ σε σχολεία του Δήμου Σερρών

12/09/25 6:36 μμ

Ράμπες και χώροι υγιεινής ΑμεΑ σε σχολεία του Δήμου Σερρών

ΚΚΕ: «Να μην αποφυλακιστεί ο ναζιστής εγκληματίας Μιχαλολιάκος!»

12/09/25 6:43 μμ

ΚΚΕ: «Να μην αποφυλακιστεί ο ναζιστής εγκληματίας Μιχαλολιάκος!»

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως έως τις 19 Σεπτεμβρίου

12/09/25 6:27 μμ

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως έως τις 19 Σεπτεμβρίου