Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος ή για την οικογένεια του ο Αλέξης πέθανε το 2008 στα Εξάρχεια όταν ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας τον σκότωσε με το υπηρεσιακό του όπλο.     ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος ή για την οικογένεια του ο Αλέξης πέθανε το 2008 στα Εξάρχεια όταν ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας τον σκότωσε με το υπηρεσιακό του όπλο.

Advertisement
 

 

 

Μία μέρα πριν από τη 11η μαύρη επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή και ενώ ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είναι έξω από τη φυλακή, ελεύθερος, η μητέρα του Τζίνα Τσαλικιάν, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

«Η δολοφονία του Αλέξανδρου ήταν ένα απίστευτο γεγονός πέρα από κάθε λογική και έχει αποκτήσει έναν κοινωνικό συμβολισμό» τόνισε μεταξύ άλλων.

«Ο Αλέξανδρος ήταν κατά της βίας και όλα αυτά που γίνονται προσβάλουν την υστεροφημία του. Θα ήθελα όλα αυτά τα έκτροπα να αποφεύγονται καθώς προσβάλλουν την οικογένειά μας» πρόσθεσε.

«Κατασκεύασαν μία εικόνα του Αλέξανδρου για να δημιουργηθεί άλλοθι στους δολοφόνους του» συμπλήρωσε η κυρία Τσαλικιάν και συνέχισε λέγοντας ότι «ο Αλέξανδρος δεν είχε καμία συμμετοχή σε επεισόδια όπως ειπώθηκε τότε». «Είμαι υπομονετική και ψύχραιμη. Μπορώ να διαχειρίζομαι όλα όσα συμβαίνουν με ηρεμία» συμπλήρωσε η Τζίνα Τσαλικιάν.

«Η απόφαση ήταν άδικη και αναξιόπιστη για τον Αλέξανδρο. Αθώωσαν τον Σαραλιώτη και επέβαλαν στον Κορκονέα τη μικρότερη ποινή. Ένας άνθρωπος που αποκαλούνταν “Ράμπο” δεν μπορεί να έχει σύννομο βίο. Ο Σαραλιώτης άκουγε τον Κορκονέα εκείνο το βράδυ. Ανέμενα τη συγκεκριμένη τροπή της υπόθεσης καθώς κατάλαβα ότι η απόφαση ήταν προειλημμένη. Αισθάνθηκα τόσο άσχημα που δεν ήθελα να ξαναπάω στο δικαστήριο» συνέχισε.

Advertisement
ΔΕΗ

«Με αηδίασε το ενδεχόμενο»
«Περιμένω από τον Άρειο Πάγο να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον Αλέξανδρο» τόνισε η κ. Τσαλικιάν. «Καμία τιμωρία δεν είναι αρκετή για αυτό που συνέβη. Ο Κορκονέας είναι αμετανόητος και θυμωμένος επειδή μπήκε φυλακή. Είναι υποκριτής καθώς ενόψει της απόφασης του εφετείου εκδήλωσε το υποκριτικό ενδιαφέρον να με συναντήσει. Με αηδίασε αυτό το ενδεχόμενο. Θεωρώ ότι θέλει να εξακολουθεί να ζει απερίσπαστος τη ζωή του χωρίς τύψεις στη ζωή του».

«Ξέρετε πολλούς αντιεξουσιαστές να περιμένουν τη μαμά τους να περιμένουν να τους πάρει η μητέρα τους από το κέντρο της Αθήνας;» διερωτήθηκε. «Θα ήθελα να γίνεται ένα ετήσιο μνημόσυνο με σεβασμό στην ψυχή του Αλέξανδρου» κατέληξε.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σημαντικές ευρωπαϊκές διακρίσεις για το Μουσικό Σχολείο Σερρών

15/12/25 12:10 πμ

Σημαντικές ευρωπαϊκές διακρίσεις για το Μουσικό Σχολείο Σερρών

Χριστουγεννιάτικη Παιδική Εκδήλωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών 

15/12/25 12:02 πμ

Χριστουγεννιάτικη Παιδική Εκδήλωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών 

Η ΕΣΠΕΕΣ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Σερρών Νικόλαο Ατζιαμή

14/12/25 11:55 μμ

Η ΕΣΠΕΕΣ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Σερρών Νικόλαο Ατζιαμή

Μετά τη Ρεάλ, η Θέλτα νίκησε και την Αθλέτικ με 2-0

14/12/25 11:46 μμ

Μετά τη Ρεάλ, η Θέλτα νίκησε και την Αθλέτικ με 2-0

Νικητής ο Αθηναϊκός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

14/12/25 11:45 μμ

Α1 Γυναικών: Νικητής ο Αθηναϊκός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Αγροτικά μπλόκα: Πού υπάρχουν αποκλεισμοί και τα σημεία όπου άνοιξε η κυκλοφορία των οχημάτων

14/12/25 11:43 μμ

Αγροτικά μπλόκα: Πού υπάρχουν αποκλεισμοί και τα σημεία όπου άνοιξε η κυκλοφορία των οχημάτων

Σέρρες: Κλείσιμο της αγοράς και σύσκεψη με τους βουλευτές ζήτησαν οι αγρότες στη σύσκεψη στο Επιμελητήριο

14/12/25 8:53 μμ

Σέρρες: Κλείσιμο της αγοράς και σύσκεψη με τους βουλευτές ζήτησαν οι αγρότες στη σύσκεψη στο Επιμελητήριο

«Το Αρχαιολογικό Μουσείου Πατρών», στον 24ο αφιερωματικό τόμο της σειράς «Ο Κύκλος των Μουσείων»

14/12/25 8:55 μμ

«Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών», στον 24ο αφιερωματικό τόμο της σειράς «Ο Κύκλος των Μουσείων»

Θεσσαλονίκη: Αγροτικά μπλόκα- Κανονικά η διέλευση των οχημάτων από τους συνοριακούς σταθμούς στη Β.Ελλάδα, εκτός από Ευζώνους

14/12/25 8:43 μμ

Θεσσαλονίκη: Αγροτικά μπλόκα- Κανονικά η διέλευση των οχημάτων από τους συνοριακούς σταθμούς στη Β.Ελλάδα, εκτός από Ευζώνους

Αυστραλία-επίθεση: Διεθνείς αντιδράσεις

14/12/25 8:42 μμ

Αυστραλία – επίθεση: Διεθνείς αντιδράσεις

ΑΕΚ... σαν ελβετικό ρολόι

14/12/25 8:41 μμ

ΑΕΚ… σαν ελβετικό ρολόι

Ν. Ανδρουλάκης: Η ανείπωτη τραγωδία μετά τη φρικιαστική τρομοκρατική επίθεση εναντίον της εβραϊκής κοινότητας στο Σίδνεϊ, προκαλεί θλίψη και αποτροπιασμό

14/12/25 8:38 μμ

Ν. Ανδρουλάκης: Η τρομοκρατική επίθεση εναντίον της εβραϊκής κοινότητας στο Σίδνεϊ, προκαλεί θλίψη και αποτροπιασμό