Αλλη μία συγκέντρωση, αυτή τη φορά στον κλάδο των ηλεκτρονικών σούπερ μάρκετ, έρχεται να επιβεβαιώσει την έντονη κινητικότητα που χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια το οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων.     Χθες ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Αλλη μία συγκέντρωση, αυτή τη φορά στον κλάδο των ηλεκτρονικών σούπερ μάρκετ, έρχεται να επιβεβαιώσει την έντονη κινητικότητα που χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια το οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων.

 

Advertisement
 

 

Χθες ανακοινώθηκε η συγχώνευση του Caremarket.gr και του yoda.gr σε μία εταιρεία, με τη συμφωνία να προβλέπει τη διατήρηση του σήματος Caremarket.gr, αλλά την ανάληψη της διοίκησης από την ομάδα του yoda.gr.

 

 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στη νέα εταιρεία οι μέτοχοι του yoda.gr θα συμμετέχουν με 80%, ενώ οι μέτοχοι του Caremarket.gr θα έχουν το υπόλοιπο 20%.

 

 

Το Caremarket.gr ιδρύθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2012 με εταίρους την «Total Fit Products Ηλεκτρονικό Εμπόριο Μονοπρόσωπη ΕΠΕ» συμφερόντων Στ. Μαμαντζή και την Armaria Investments Limited που εδρεύει στην Κύπρο. Μέτοχος της Caremarket.gr είναι και ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Ευαγγελάτος (αν και δεν είναι σαφές εάν μετέχει μέσω της Armaria Investments).

 

Το Caremarket.gr είχε συνεργασία με τη «Μαρινόπουλος», αποτελώντας ουσιαστικά το ηλεκτρονικό κατάστημα της αλυσίδας, συνεργασία η οποία διακόπηκε τον Φεβρουάριο του 2016 λόγω των γνωστών προβλημάτων στη «Μαρινόπουλος». Οταν ο έλεγχος της «Μαρινόπουλος» πέρασε στη «Σκλαβενίτης» είχε συνεργασία με αυτή, διαθέτοντας μάλιστα και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας της αλυσίδας.

 

 

Το yoda.gr ξεκίνησε να λειτουργεί τον Νοέμβριο του 2016 από τον βιομήχανο κ. Γιάννη Χήτο (γνωστό από το νερό Ζαγόρι, στη συνέχεια την μπίρα ΦΙΞ και μετά την Green Cola), τον κ. Βασίλη Στασινούλια (πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της «Carrefour – Μαρινόπουλος») και τον κ. Βασίλη Ανδρικόπουλο, στενό συνεργάτη του Γ. Χήτου.

Advertisement

 

 

Η συγχώνευση Caremarket.gr και yoda.gr αποτελεί τη δεύτερη κίνηση συγκέντρωσης αλλά την πρώτη στην οποία συμμετέχουν αμιγώς ηλεκτρονικά καταστήματα. Στις αρχές του 2017 είχε ανακοινωθεί η συνεργασία της My Market (συμφερόντων Παντελιάδη) με το ηλεκτρονικό σούπερ μάρκετ welovesupermarket.gr, στο μετοχικό κεφάλαιο του οποίου μετέχει αποκτώντας μειοψηφικό πακέτο μετοχών.

 

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας eRetail Audit της Convert Group, η οποία καταγράφει σε πραγματικό χρόνο στοιχεία πωλήσεων των ηλεκτρονικών σούπερ μάρκετ, οι συνολικές πωλήσεις τους το 2017 εκτιμώνται σε 37 εκατ. ευρώ, από 24,8 εκατ. ευρώ το 2016. Το 2018 προβλέπεται ότι θα φτάσουν τα 65 εκατ. ευρώ. Το 2020 εκτιμάται ότι το μερίδιο των ηλεκτρονικών πωλήσεων στην αγορά του λιανεμπορίου τροφίμων στην Ελλάδα θα ξεπεράσει το 1%, με πωλήσεις της τάξης των 180-200 εκατ. ευρώ.

 

[kathimerini.gr]


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

24/12/25 9:16 μμ

¨Σέρρες: Παραδοσιακό γλέντι με το μουσικό σχήμα “ΣΙΡΙΣ” – video

Κάλαντα στον Αντιπεριφερειάρχη και τη δήμαρχο Σερρών από την μπάντα της 10ης Ταξιαρχίας - video

24/12/25 8:57 μμ

Κάλαντα στον Αντιπεριφερειάρχη και τη δήμαρχο Σερρών από την μπάντα της 10ης Ταξιαρχίας – video

Πλημμύρισε από κάλαντα η πόλη των Σερρών - video

24/12/25 8:44 μμ

Πλημμύρισε από κάλαντα η πόλη των Σερρών – Αγωνιστικά κάλαντα από νέους της ΚΝΕ – video

Παραμονή Χριστουγέννων στην Πολιτεία των Ευχών: Συνεχίζονται οι δράσεις - video

24/12/25 8:29 μμ

Παραμονή Χριστουγέννων στην Πολιτεία των Ευχών: Συνεχίζονται οι δράσεις – video

Στ. Παπασταύρου: «Οι εργαζόμενοι σε ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ και ΡΑΑΕΥ υπηρετούν με αυταπάρνηση το καθήκον τους

24/12/25 8:07 μμ

Στ. Παπασταύρου: «Οι εργαζόμενοι σε ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ και ΡΑΑΕΥ υπηρετούν με αυταπάρνηση το καθήκον τους

Χατζηβασιλείου: Η Τριμερής απέδειξε ότι η συνεργασία Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου έχει στρατηγικό βάθος, δεν είναι ευκαιριακή

24/12/25 8:00 μμ

Χατζηβασιλείου: Η Τριμερής απέδειξε ότι η συνεργασία Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου έχει στρατηγικό βάθος, δεν είναι ευκαιριακή

Σέρρες: Έκθεση Φωτογραφίας «Το Πέρασμα» της Χριστίνας Παπαφράγκου και του Νίκου Μαντζαρίδη,

24/12/25 7:57 μμ

Σέρρες: Έκθεση Φωτογραφίας «Το Πέρασμα» της Χριστίνας Παπαφράγκου και του Νίκου Μαντζαρίδη,

Αστυνομικοί των Σερρών και η Roxy εντόπισαν πάνω από 5 κιλά κάνναβη στη Θεσσαλονίκη

24/12/25 7:51 μμ

Αστυνομικοί των Σερρών και η Roxy εντόπισαν πάνω από 5 κιλά κάνναβη στη Θεσσαλονίκη

Σέρρες: Κορυφώνεται η αγωνία για τον αγνοούμενο διοικητή της πυροσβεστικής στα Πορόια – “Δεν έχουμε κανένα σημάδι” λέει συγγενής του

24/12/25 7:25 μμ

Κορυφώνεται η αγωνία για τον αγνοούμενο διοικητή της πυροσβεστικής στα Πορόια – “Δεν έχουμε κανένα σημάδι” λέει συγγενής του

Θρήνος για την αεροσυνοδό Μαρία Παππά που χάθηκε στη συντριβή του Falcon 50 στην Άγκυρα

24/12/25 7:34 μμ

Θρήνος για την αεροσυνοδό Μαρία Παππά που χάθηκε στη συντριβή του Falcon 50 στην Άγκυρα

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και ευχές στη Δήμαρχο Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα

24/12/25 8:55 μμ

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και ευχές στη Δήμαρχο Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα

Νέα Αριστερά: Οι αγρότες ανοίγουν τους δρόμους - Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης κάνουν καψόνι στους πολίτες

24/12/25 7:01 μμ

Νέα Αριστερά: Οι αγρότες ανοίγουν τους δρόμους – Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης κάνουν καψόνι στους πολίτες