Η συγκλονιστική εξομολόγηση μιας γυναίκας που έγινε μύθος και αναβιώνει κάθε άνοιξη με το πρώτο λάλημα του γκιώνη.     Η Γιώτα Γουβέλη αναδεικνύει ως κεντρική αξία του νέου μυθιστορήματός της την ... Περισσότερα

Στο νέο βιβλίο της Γιώτας Γουβέλη, μια θρυλική ιστορία πάθους και φονικού μας ταξιδεύει στον καιρό του Ρήγα Βελεστινλή

Η συγκλονιστική εξομολόγηση μιας γυναίκας που έγινε μύθος και αναβιώνει κάθε άνοιξη με το πρώτο λάλημα του γκιώνη.    

Η Γιώτα Γουβέλη αναδεικνύει ως κεντρική αξία του νέου μυθιστορήματός της την αιώνια αγάπη, που αποτελεί τον μοναδικό άφθαρτο πλούτο της ψυχής, και στρέφει το βλέμμα σε εκείνα τα ιδανικά, την ανιδιοτέλεια και τη γενναιότητα των ανθρώπων που τότε πολέμησαν για ένα όραμα· για την ύψιστη αξία: για την ελευθερία.

Διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο

Κάποτε στη σκλαβωμένη Θεσσαλία, μια χήρα όμορφη κι αμαρτωλή έσπειρε τη διχόνοια και την καταστροφή ανάμεσα σε δύο αγαπημένα αδέλφια. Έτσι λέει ο θρύλος. Όμως κάποιες φορές η πραγματικότητα είναι ακόμα πιο συναρπαστική από τον θρύλο. Η εξομολόγηση της χήρας σε τούτη την αφήγηση φέρνει την ανατροπή και η αλήθεια έρχεται στο φως.

Η χήρα και η δίδυμη αδελφή της μεγάλωσαν στο προεπαναστατικό Βελεστίνο μέσα στην αγωνία και στον φόβο. Κι όχι μόνο για τους Τούρκους. Πίσω από την πόρτα του φτωχικού τους στη χριστιανική πλευρά του χωριού, κρύβεται ένα επώδυνο μυστικό. Η γνωριμία τους με ένα συνομήλικό τους αγόρι θα ανοίξει μια χαραμάδα ελπίδας στη σκοτεινιά της ζωής τους. Το όνομά του, Ρήγας Βελεστινλής. 

Οι δρόμοι των κοριτσιών χωρίζουν για να συναντηθούν χρόνια μετά, με τη μοίρα να υφαίνει όλο κακία και πονηριά τις συνθήκες της επανένωσής τους. Βελεστίνο, Ζαγορά, Αμπελάκια, Βιέννη, πάθη, έχθρες, ιδανικά μπλέκουν με τον έρωτα και το γινάτι. Λίγο πριν ξημερώσει η βαθιά νύχτα της οθωμανικής σκλαβιάς, το αρματολίκι του καπετάν Ζάγρα γίνεται ο τόπος της αδυσώπητης σύγκρουσης. Προσκυνημένοι κι ανδρειωμένοι, αθώοι και ένοχοι συναντούν το πεπρωμένο τους.

Έχει πολλά παράθυρα το παρελθόν∙ κι ανάλογα από ποιο το κοιτάς, άλλα βλέπεις.

Βρείτε όλα τα βιβλία της συγγραφέως που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα εδώ.

Είπαν για τα βιβλία της Γιώτας Γουβέλη

ΦΙΟΡ ΝΤ’ ΑΜΟΡΕ 

Advertisement
Family Kitchen

Η Γιώτα Γουβέλη προβαίνει σε έναν ιδιότυπο συγκερασμό πολλών διαφορετικών κόσμων, τους οποίους περιγράφει γλαφυρά στο βιβλίο της.

  • Λεύκη Σαραντινού, Literature.gr

H ΠΑΡΑΜΑΝΑ 

Μια τρυφερή μα και σκληρή, ανατρεπτική, καλοδουλεμένη ιστορία, γεμάτη συγκρούσεις, προδοσίες, έρωτα και διαρκείς ανατροπές.

  • Πάνος Τουρλής, vivliokritikes.com 

ΒΕΝΤΕΤΑ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ 

Ένα εξόχως ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα, που συνδιαλέγεται με την αρχέγονη φύση της ανθρώπινης ψυχής και τις επίπλαστες κοινωνικές επιταγές.

  • Γιούλη Τσακάλου, Ελεύθερος Τύπος
ΤίτλοςΗ σκλάβα
ΣυγγραφέαςΓιώτα Γουβέλη
ISBN978-960-653-777-6
Τιμή με ΦΠΑ (€)17,70
Σελίδες472
ΚατηγορίαΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Στο νέο βιβλίο της Γιώτας Γουβέλη, μια θρυλική ιστορία πάθους και φονικού μας ταξιδεύει στον καιρό του Ρήγα Βελεστινλή
Γιώτα Γουβέλη

Η Γιώτα Γουβέλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεσολόγγι. Είναι απόφοιτος του Μαθηματικού Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην πληροφορική και τη διοίκηση επιχειρήσεων. Αρχικά εργάστηκε στον χώρο της εκπαίδευσης και στη συνέχεια σε πολυεθνικές εταιρείες επικοινωνίας ως υπεύθυνη Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Έχει τρία παιδιά και ζει με την οικογένειά της στην Αθήνα. Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της Η μουσική του κόσμου (2010), Το σκίτσο (2011), Το κεντρί της πεταλούδας (2013), Το μαγεμένο ποτάμι (2014), Η πρώτη κυρία (2015), Η νύφη της Μασσαλίας (2016), Ματωμένα εντελβάις (2017), Το δάκρυ της μάντισσας (2018), Η προσευχή της μάντισσας (2019), Για ένα τανγκό στη Σμύρνη (2020), Φιορ ντ’ αμόρε (2021), H παραμάνα (2022) και Βεντέτα στον Βόσπορο (2023).


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σωκράτης Φάμελλος: Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε αμέριμνοι την γενοκτονία στην Γάζα

21/08/25 8:51 πμ

Σωκράτης Φάμελλος: Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε αμέριμνοι την γενοκτονία στη Γάζα

21/08/25 8:45 πμ

Θεσσαλονίκη: Πέταξαν πέτρες σε τουριστικό λεωφορείο – 3 τραυματίες

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 21 Αυγούστου

21/08/25 12:12 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 21 Αυγούστου

Χαλκιδική: Βρέθηκαν οι δυο ψαροντουφεκάδες που αγνοούνταν

21/08/25 8:31 πμ

Χαλκιδική: Βρέθηκαν οι δυο ψαροντουφεκάδες που αγνοούνταν

Ευλογιά αιγοπροβάτων σε Ανατολική Μακεδονία – Θράκη: 100.000 ζώα οδηγήθηκαν σε θανάτωση τον τελευταίο χρόνο

20/08/25 11:51 μμ

Ευλογιά αιγοπροβάτων σε Ανατολική Μακεδονία – Θράκη: 100.000 ζώα οδηγήθηκαν σε θανάτωση τον τελευταίο χρόνο

Σπανούλης: «Ν' ανοίξουμε τους χώρους για τον Γιάννη και να έχουμε σουτέρ γύρω του»

20/08/25 11:52 μμ

Σπανούλης: «Ν’ ανοίξουμε τους χώρους για τον Γιάννη και να έχουμε σουτέρ γύρω του»

Υπ. Εσωτερικών: Εντάχθηκε το έργο αναβάθμισης του Συνοριακού Σταθμού Ευζώνων

20/08/25 11:24 μμ

Υπ. Εσωτερικών: Εντάχθηκε το έργο αναβάθμισης του Συνοριακού Σταθμού Ευζώνων

Σ. Φάμελλος: Άμεσα μέτρα στήριξης των τοπικών κοινωνιών μετά τις πυρκαγιές αλλά και αποκατάστασης του περιβάλλοντος

20/08/25 11:19 μμ

Σ. Φάμελλος: Άμεσα μέτρα στήριξης των τοπικών κοινωνιών μετά τις πυρκαγιές αλλά και αποκατάστασης του περιβάλλοντος

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι (Abdel Fatah El-Sisi), είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την οποία συζητήθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην κατάσταση στη Γάζα, όπως αναφέρει σε ενημέρωσή του το Γραφείο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου.

20/08/25 11:15 μμ

Τηλεφωνική επικοινωνία Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι

Συναγερμός στη Χαλκιδική: Αγωνία για 12χρονο και 20χρονο που πήγαν για ψαροντούφεκο και δεν γύρισαν

21/08/25 12:09 πμ

Συναγερμός στη Χαλκιδική: Αγωνία για 12χρονο και 20χρονο που πήγαν για ψαροντούφεκο και δεν γύρισαν

Καταιγιστική η εθνική με «καυτό» Γιάννη

21/08/25 12:09 πμ

Ελλάδα – Λετονία 104-86 | HIGHLIGHTS

Καβάλα: Τραυματισμός 11χρονου που έπεσε από jet ski στην παραλία Αμμολόφων – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης

20/08/25 8:13 μμ

Καβάλα: Τραυματισμός 11χρονου που έπεσε από jet ski στην παραλία Αμμολόφων – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης