Την πρώτη θέση ανάμεσα στις έξι ομορφότερες κινηματογραφικές τοποθεσίες της Ελλάδας που δημιουργούν μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες κατέχει η Σκόπελος στον κατάλογο που ανακοίνωσε η γαλλική ιστοσελίδα generationvoyage.fr μετά από έρευνα ... Περισσότερα

Η Σκόπελος, το ομορφότερo νησί για τους Γάλλους

Epilogestv

Epilogestv

Την πρώτη θέση ανάμεσα στις έξι ομορφότερες κινηματογραφικές τοποθεσίες της Ελλάδας που δημιουργούν μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες κατέχει η Σκόπελος στον κατάλογο που ανακοίνωσε η γαλλική ιστοσελίδα generationvoyage.fr μετά από έρευνα στις προτιμήσεις των αναγνωστών της https://x.com/visit_skopelos/status/1798582937375658014. Σύμφωνα με τον δημοφιλή ιστότοπο που εμπιστεύονται εκατομμύρια Γάλλοι τουρίστες, «η εκκλησία του Άη Γιάννη στο Καστρί στέκεται εμβληματική σε μια βραχονησίδα προσφέροντας ένα συναρπαστικό πανόραμα που “αγκαλιάζει” το Αιγαίο. Το σκηνικό απαθανατίστηκε στην κινηματογραφική μεταφορά του μιούζικαλ Mamma Mia μετατρέποντας τον εντυπωσιακό βράχο από παρατηρητήριο για επιθέσεις πειρατών που χρησίμευε πριν αιώνες, σε έναν διεθνή πόλο έλξης για ζευγάρια, φυσιολάτρες και περιπατητές».

Advertisement
 

Σημειώνεται πως σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια του Δήμου Σκοπέλου για την προβολή σε ανερχόμενες αγορές, όπως τη γαλλική που τα τελευταία χρόνια δείχνει την έντονη προτίμηση της στις Σποράδες. «Το Mamma Mia στην Σκόπελο δεν είναι ταινία, είναι εμπειρία. Όσοι επισκέπτονται τη Σκόπελο ερωτεύονται τη φύση, τη φιλοξενία, τις σπιτικές γεύσεις, τα γραφικά σοκάκια και τις δραστηριότητες και τελικά επιστρέφουν ξανά και ξανά γιατί γίνονται φίλοι μας. Αυτή άλλωστε είναι και η ουσία των διακοπών που θέλουμε να περάσουμε», εξηγεί η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου Εύα Καραμεσίνη. Παράλληλα, με στόχο την αναβίωση της ρομαντικής ατμόσφαιρας του Mamma Mia, ο Δήμος Σκοπέλου επέλεξε φέτος να απευθύνει κάλεσμα στο ταξιδιωτικό κοινό μέσα από ένα πρωτότυπο μουσικό βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=Q9lcG_R14js με πρωταγωνίστρια την «ιπτάμενη» πιανίστρια Έλενα Ξυδιά. Το πιάνο της καλλιτέχνιδος τοποθετήθηκε δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη στην κορυφή του βράχου ύψους 100 μέτρων στο πλαίσιο πολύωρων γυρισμάτων που πραγματοποιήθηκαν με τη στήριξη πλήθους εθελοντών. Με φόντο τα γαλαζοπράσινα νερά της Σκοπέλου, η κ. Ξυδιά «ξαναζωντάνεψε» το Mamma Mia παίζοντας στο πιάνο διαχρονικές δημιουργίες των ABBA.

Advertisement
MEGA

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τίμησε τους «Τρεις Παίδες εν Καμίνω» η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών - video

18/12/25 11:17 πμ

Τίμησε τους «Τρεις Παίδες εν Καμίνω» η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών – video

Χριστουγεννιάτικη Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Γυμνασίων μπροστά στο Διοικητήριο Σερρών - video

18/12/25 11:11 πμ

Χριστουγεννιάτικη Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών μπροστά στο Διοικητήριο Σερρών – video

Τρακτέρ μπροστά από το Διοικητήριο Σερρών - video

18/12/25 10:56 πμ

Τρακτέρ το βράδυ της Τρίτης μπροστά από το Διοικητήριο Σερρών – video

Δήμος Σερρών: Την Παρασκευή η διανομή των διατακτικών επιταγών - video

18/12/25 10:36 πμ

Δήμος Σερρών: Την Παρασκευή 19/12 η διανομή των διατακτικών επιταγών – video

Αλ. Χανλής: Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών είπε όχι στο μαζικό κλείσιμο των καταστημάτων - video

18/12/25 10:29 πμ

Αλ. Χανλής: Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών είπε όχι στο μαζικό κλείσιμο των καταστημάτων – video

Ολοκληρώνεται ο κύκλος του ευρωπαϊκού δικτύου ‘’BREAKING ISOLATION – Σπάζοντας την Απομόνωση’’ 

18/12/25 10:08 πμ

Ολοκληρώνεται ο κύκλος του ευρωπαϊκού δικτύου ‘’BREAKING ISOLATION – Σπάζοντας την Απομόνωση’’ 

Κέντρο ΚΠΚΜ : Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Οίκου Ευγηρίας Κιλκίς στη Λέσχη Αξιωματικών

18/12/25 9:58 πμ

Κέντρο ΚΠΚΜ : Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Οίκου Ευγηρίας Κιλκίς στη Λέσχη Αξιωματικών

Σε γιορτινό κλίμα η πόλη των Σερρών – Συνεχίζονται οι χριστουγεννιάτικες δράσεις της «Πολιτείας των Ευχών»

18/12/25 9:53 πμ

Σέρρες: Σε γιορτινό κλίμα η πόλη – Συνεχίζονται οι χριστουγεννιάτικες δράσεις της «Πολιτείας των Ευχών»

Η METLEN αναλαμβάνει την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου για την EDF power solutions UK

18/12/25 9:44 πμ

Η METLEN αναλαμβάνει την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου για την EDF power solutions UK

Forbes: Οι 25 πιο ακριβές γυναικείες ομάδες στον κόσμο έχουν αξία 5,6 δισ. δολάρια

18/12/25 12:27 πμ

Forbes: Οι 25 πιο ακριβές γυναικείες ομάδες στον κόσμο έχουν αξία 5,6 δισ. δολάρια

Δ. Παπαστεργίου: To AI Factory Pharos σηματοδοτεί την επόμενη μέρα της Ελλάδας στην εποχή της ΤΝ - Υπερψηφίστηκε η συνεποπτεία της ΗΔΥΚΑ με το υπουργείο Υγείας

18/12/25 12:26 πμ

Δ. Παπαστεργίου: To AI Factory Pharos σηματοδοτεί την επόμενη μέρα της Ελλάδας στην εποχή της ΤΝ

Δ. Μιχαηλίδου: Έξι νέα στεγαστικά προγράμματα και 3 + 1 καλές ειδήσεις από το ΥΚΟΙΣΟ

18/12/25 12:24 πμ

Δ. Μιχαηλίδου: Έξι νέα στεγαστικά προγράμματα και 3 + 1 καλές ειδήσεις από το ΥΚΟΙΣΟ