Ένα βίντεο από τη στιγμή που δράστης αφήνει το σακίδιο το οποίο περιείχε τη βόμβα που εξερράγη στα γραφεία της Hellenic Train το βράδυ της Παρασκευής ήρθε στη δημοσιότητα. Στο ... Περισσότερα

Hellenic Train: Βίντεο ντοκουμέντο με τον δράστη να αφήνει το σακίδιο που περιείχε τη βόμβα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ένα βίντεο από τη στιγμή που δράστης αφήνει το σακίδιο το οποίο περιείχε τη βόμβα που εξερράγη στα γραφεία της Hellenic Train το βράδυ της Παρασκευής ήρθε στη δημοσιότητα.

Στο βίντεο, που μετέδωσε η ΕΡΤnews και άλλα κανάλια, φαίνεται ο δράστης που φοράει κουκούλα να πλησιάζει μια κολόνα, να δένει σε αυτήν προσεκτικά το σακίδιο και στη συνέχεια με αργό βηματισμό να αποχωρεί προς τα πίσω, όπου τον περιμένει ένας νεαρός άνδρας.

Το βίντεο βρίσκεται στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής και ελέγχεται για την ταυτοποίηση των εμπλεκομένων.

Υπενθυμίζεται ότι η βόμβα εξερράγη λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ της Παρασκευής (11/4) έξω από τα γραφεία της Hellenic Train στη Λεωφόρο Συγγρού.

Το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, η προκήρυξη και τα υπολείμματα της βόμβας στη Hellenic Train έχουν μπει στο μεγεθυντικό φακό της αντιτρομοκρατικής. Από τις πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ φαίνεται ότι η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν να είχε χρησιμοποιηθεί και κατά την επίθεση στο υπουργείο Εργασίας το 2024.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τους πυροτεχνουργούς το σακίδιο περιείχε αμμωνιοδυναμίτιδα ή πυροτεχνουργική ύλη– περίπου μισού κιλού – χρονοδιακόπτη, μπαταρία και πυροκροτητή.

Advertisement
MEGA

Η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ ανέφερε:

«Πρόκειται για νέα ομάδα η οποία προσπαθεί να επικρατήσει ουσιαστικά μέσα από τέτοιου είδους χτυπήματα, δεν αποκλείουμε βέβαια να υπάρχει επικοινωνία με παλαιότερα άτομα τα οποία έχουν απασχολήσει την αστυνομία και την δικαιοσύνη.

Το χτύπημα ήταν σχεδιασμένο με κάθε λεπτομέρεια και οι βομβιστές είχαν υπολογίσει ακόμα και τον τρόπο που θα τοποθετούσαν το σακίδιο, στην κολώνα φωτισμού ώστε να μην την βρει κάποιος περαστικός και την μεταφέρει σε άλλο σημείο».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

01/02/26 3:36 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

01/02/26 3:35 μμ

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

01/02/26 3:34 μμ

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

01/02/26 3:32 μμ

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

01/02/26 3:30 μμ

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

01/02/26 3:29 μμ

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα

01/02/26 3:28 μμ

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα