Η MYTILINEOS ΑΕ (“MYTILINEOS”) και η Fairfax Financial Holdings Limited (“Fairfax”) ενισχύουν περαιτέρω τη σχέση τους μέσω της αύξησης του ποσοστού που κατέχει η Fairfax στο μετοχικό κεφάλαιο της MYTILINEOS, με τη Fairfax να συμφωνεί ... Περισσότερα

Mytilineos: Επένδυση 1,16 δισ.ευρώ για εξαγορά φωτοβολταϊκών στον Καναδά

Epiloges Press

Epiloges Press

Η MYTILINEOS ΑΕ (“MYTILINEOS”) και η Fairfax Financial Holdings Limited (“Fairfax”) ενισχύουν περαιτέρω τη σχέση τους μέσω της αύξησης του ποσοστού που κατέχει η Fairfax στο μετοχικό κεφάλαιο της MYTILINEOS, με τη Fairfax να συμφωνεί να αυξήσει τη θέση της στη MYTILINEOS κατά €50 εκατ., καθώς και της δυνατότητας για την επένδυση επιπλέον €50 εκατ., ως αποτέλεσμα των ισχυρών επιδόσεων και των εξαιρετικών προοπτικών ανάπτυξης της MYTILINEOS.

Τα δύο μέρη συμφώνησαν την πώληση και αγορά 2.702.703 ιδίων μετοχών της MYTILINEOS, συνολικής αξίας €50.000.000, στην τιμή των €18,5 ανά μετοχή. Ως αποτέλεσμα αυτής της πρώτης φάσης της συμφωνίας, οι 2.702.703 μετοχές θα μεταβιβαστούν στη Fairfax το αργότερο μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2023. Με την ολοκλήρωση αυτού του πρώτου σκέλους της συναλλαγής, η  Fairfax θα γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος στη MYTILINEOS, κατέχοντας 6.688.047 μετοχές της MYTILINEOS, ποσοστό 4.68% του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας.

Ταυτόχρονα με τη μεταβίβαση των μετοχών, τα δύο μέρη συμφώνησαν να συνάψουν επίσης ένα ανταλλάξιμο ομόλογο (exchangeable note) ύψους €50.000.000, με το οποίο η Fairfax θα έχει δικαίωμα δύο (2) ετών για την απόκτηση επιπλέον 2.500.000 ιδίων μετοχών της MYTILINEOS στην τιμή των €20 ανά μετοχή.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fairfax, κ. Prem Watsa, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την αύξηση της επένδυσης της Fairfax στη MYTILINEOS. Η Εταιρεία έχει εξαιρετικό trackrecord και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο και την ομάδα του για την περαιτέρω ανάπτυξη της Εταιρείας σε μακροπρόθεσμη βάση».

Advertisement
Family Kitchen

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MYTILINEOS, κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Καλωσορίζουμε τη Fairfax ως τον 2ο μεγαλύτερο μέτοχο στη MYTILINEOS, γεγονός που αποτελεί απόδειξη της υπάρχουσας εξαιρετικής σχέσης και που σταθερά  αναπτύχθηκε από το 2012, όταν η Fairfax αγόρασε τις πρώτες μετοχές της Εταιρείας. Με την κίνηση αυτή, συσφίγγεται περαιτέρω αυτή η σχέση, αναγνωρίζοντας τις ισχυρές επιδόσεις της MYTILINEOS όλα αυτά τα χρόνια. Η MYTILINEOS σταθερά προσανατολισμένη στο στρατηγικό στόχο της Βιώσιμης Ανάπτυξης, επιτυγχάνει τη δημιουργία αξίας για όλους τους μετόχους της. Με τη Fairfax στο πλευρό μας, είμαι βέβαιος ότι θα κατακτήσουμε νέες κορυφές στην ιστορία της MYTILINEOS“.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

11/01/26 10:40 μμ

Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

11/01/26 10:50 μμ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

11/01/26 10:49 μμ

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

Κρέπες (σαν κανελόνια) με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

11/01/26 10:48 μμ

Κρέπες στον φούρνο με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα - Μονόδρομος για την πολιτική αλλαγή είναι η νίκη του ΠΑΣΟΚ

11/01/26 10:11 μμ

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

11/01/26 10:00 μμ

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

11/01/26 10:10 μμ

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

11/01/26 10:05 μμ

Volley League γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

Ιράν - Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

11/01/26 10:03 μμ

Ιράν – Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

11/01/26 9:42 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

11/01/26 9:03 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας

11/01/26 8:52 μμ

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας