Η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά είναι η νέα υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, που παρέλαβε την Παρασκευή 30/1, το χαρτοφυλάκιο από τον απελθόν υπουργό, Γιώργο Ορφανό. Η πρώτη γυναίκα υφυπουργός απο τις Σέρρες, από την αρχή της ομιλίας της δεν έκρυψε την πολιτική της «καταγωγή»: «Όλοι όσοι θητεύσαμε με τον Κώστα Καραμανλή γνωρίζουμε ότι τον πολιτικό πολιτισμό δεν τον επιβάλεις, αλλά είναι στάση ζωής. Κανείς δεν είναι αναντικατάστατος. Είμαστε ένα σκαλοπάτι πάνω στο οποίο θα πατήσουν οι επόμενοι. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο νέος πρωθυπουργός με ισχυρή εντολή για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Δεν μπορούν να υπάρχουν προσωπικές στρατηγικές.»

Epiloges Press

Epiloges Press

“Για λόγους ιστορικούς, εθνικούς και αναπτυξιακούς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης έχει τον δικό του ρόλο και  όσοι έχουν στο μυαλό τους ένα υπουργείο χωρίς υπουργείο κάνουν λάθος”, επισήμανε ο απερχόμενος υπουργός Γιώργος Ορφανός, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής.

Ο κ. Ορφανός ευχήθηκε “καλή επιτυχία”, στη νέα υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και στην κυβέρνηση, αν και – όπως σημείωσε- δεν τον ικανοποιούν οι πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, ενώ κάλεσε την υφυπουργό να εργαστεί για την επανασύσταση του ΥΜΑΘ, κόντρα σε αυτούς που δεν θέλουν ούτε να ακούγονται τα ονόματα Μακεδονία και Θράκη.

Η κυρία Κόλλια -Τσαρουχά άρχισε την ομιλία της με αιχμές σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για το γεγονός ότι δεν παρέδωσε στον νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και υπογράμμισε: “Ολοι εμείς που θητεύσαμε κάποια στιγμή με τον Κώστα Καραμανλή γνωρίζουμε ότι τον πολιτικό πολιτισμό δεν τον επιβάλεις, αλλά αποτελεί στάση ζωής. Αυτό ξεκινά από τον σεβασμό σε όλους και σου υπενθυμίζει διαρκώς ότι κανείς δεν είναι αναντικατάστατος, ότι όλοι εμείς δεν είμαστε τίποτε άλλο παρά ένα σκαλοπάτι που θα πατήσουν οι επόμενοι και πιστεύω και εύχομαι να είναι και καλύτεροι από εμάς”.

Δήλωσε, ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει προσωπικές στρατηγικές και σε ότι αφορά στους Ανεξάρτητους Ελληνες, στους οποίους ανήκει, τόνισε πως οι κόκκινες γραμμές, που έχουν ορίσει για τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση, είναι απαραβίαστες και αδιαπραγμάτευτες.

Η υφυπουργός απάντησε στα περί “υποβάθμισης” του ΥΜΑΘ και έστειλε μήνυμα στη γειτονική ΠΓΔΜ λέγοντας: “Αντιλαμβάνομαι ότι καθώς ορίστηκε υφυπουργός στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης κάποιοι θεωρούν ότι υποβαθμίζεται η Μακεδονία και η Θράκη μας, η Βόρεια Ελλάδα. Ας είμαστε, όμως, ρεαλιστές. Θα φανεί στη διαδρομή του χρόνου ποιες είναι οι πραγματικές δυνάμεις της Μακεδονίας και της Θράκης και τον ιστορικό και όχι μόνο ρόλο που έχει να διαδραματίσει. Είναι προτεραιότητα μας αυτό το υπουργείο να παραμείνει ένα ουσιαστικό εργαλείο ανάπτυξης της Μακεδονίας και της Θράκης. Την πολιτική της νέας κυβέρνησης καθορίζει ο νέος πρωθυπουργός και όχι οι διάφορες προσωπικές στρατηγικές. Καπηλεία του ονόματος και της ιστορίας της Μακεδονίας δεν πρόκειται να υπάρξει. Οσοι θέλουν να είναι πραγματικά φίλοι μας θα τιμήσουμε αυτή τη φιλία”.

Advertisement
MEGA

Στην τελετή παραβρέθηκαν οι βουλευτές Δέσποινα Χαραλαμπίδου (ΣΥΡΙΖΑ), Θεόδωρος Καράογλου (Ν.Δ.), Κώστας Ζουράρις (ΑΝΕΛ), η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου κι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κώστας Καραμανλής: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές

04/04/26 2:26 μμ

Κώστας Καραμανλής: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, είμαι αθώος και θα το αποδείξω

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης, παρουσία του πρωθυπουργού

04/04/26 11:41 πμ

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης, παρουσία του πρωθυπουργού

Αυθεντικό Πάσχα στη Σαμοθράκη

04/04/26 11:33 πμ

Αυθεντικό Πάσχα στη Σαμοθράκη

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: Μην αγοράζεις, υιοθέτησε

04/04/26 11:01 πμ

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: Μην αγοράζεις, υιοθέτησε

Θεσσαλονίκη: Πασχαλινά αβγά με κερί - Η γυναίκα που αναβιώνει το έθιμο Περδίκα έκανε μαθήματα ζωγραφικής αβγών σε ΚΑΠΗ

04/04/26 11:37 πμ

Θεσσαλονίκη: Πασχαλινά αβγά με κερί – Η γυναίκα που αναβιώνει το έθιμο Περδίκα έκανε μαθήματα ζωγραφικής αβγών σε ΚΑΠΗ

Δύο μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ καταρρίφθηκαν στο Ιράν και τον Κόλπο, με την Τεχεράνη να αναζητά έναν αγνοούμενο πιλότο

04/04/26 9:00 πμ

Δύο μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ καταρρίφθηκαν στο Ιράν και τον Κόλπο, με την Τεχεράνη να αναζητά έναν αγνοούμενο πιλότο

Σχολικός Εκφοβισμός: Τα σημάδια, τα λάθη των γονιών και η δύναμη της ενσυναίσθησης

04/04/26 8:54 πμ

Σχολικός Εκφοβισμός: Τα σημάδια, τα λάθη των γονιών και η δύναμη της ενσυναίσθησης

Σάββατο του Λαζάρου σήμερα – Γιατί δεν χαμογέλασε ξανά μετά την ανάστασή του

03/04/26 10:26 μμ

Σάββατο του Λαζάρου σήμερα – Γιατί δεν χαμογέλασε ξανά μετά την ανάστασή του

Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια - Έθιμα του Λαζάρου σε όλη την Ελλάδα

03/04/26 8:46 πμ

Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια – Έθιμα του Λαζάρου σε όλη την Ελλάδα

Συνταγή για Λαζαράκια: Τα ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

03/04/26 10:27 μμ

Συνταγή για Λαζαράκια: Τα ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

Σάββατο του Λαζάρου- Έθιμα από όλη την Ελλάδα

03/04/26 10:25 μμ

Σάββατο του Λαζάρου – Έθιμα από όλη την Ελλάδα

Έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ

03/04/26 10:21 μμ

Έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ