Παρά τα πρώτα συμπτώματα που -κατά τις πληροφορίες- άρχιζε να παρουσιάζει ένας εκ των δύο παπάδων, του χωριού Καβουράς του Δήμου Σαρωνικού, τέλεσε λειτουργία την προηγούμενη Κυριακή και αγιασμό τη ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Παρά τα πρώτα συμπτώματα που -κατά τις πληροφορίες- άρχιζε να παρουσιάζει ένας εκ των δύο παπάδων, του χωριού Καβουράς του Δήμου Σαρωνικού, τέλεσε λειτουργία την προηγούμενη Κυριακή και αγιασμό τη Δευτέρα στο μοναδικό δημοτικό σχολείο της περιοχής.

Advertisement
 

 

Κλείνουν οι δύο εκκλησίες της περιοχής με εντολή του μητροπολίτη Λαυρεωτικής, καθησυχαστικοί οι τοπικοί άρχοντες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με ΕΟΔΥ και Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, ο ηλικιωμένος παπάς του χωριού που χαρακτηρίζεται «γκουρού» της εξομολόγησης αψήφησε τα προειδοποιητικά μηνύματα του ιού και τέλεσε λειτουργία την περασμένη Κυριακή και την επομένη τον καθιερωμένο αγιασμό στο δημοτικό σχολείο του χωριού Κουβαράς. Την Τρίτη διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό, ενώ την Τετάρτη διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα συμπτώματά του είναι ήπια, με τα τεστ που έγιναν στον περίγυρό του να είναι αρνητικά.

 Τηλεφωνική επικοινωνία με ΕΟΔΥ – Τσιόδρα

Εύλογη είναι η ανησυχία που επικρατεί στην τοπική κοινωνία και δη στους γονείς του μοναδικού δημοτικού σχολείου, με τον δήμαρχο Σαρωνικού, Πέτρο Φιλιππίδη, και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, Κωνσταντίνο Στεργίου, να παρουσιάζονται καθησυχαστικοί. «Ευτυχώς το κρούσμα είναι ανώδυνο. Δεν έχει κολλήσει κανείς ούτε από την οικογένειά του, ούτε από την εκκλησία» υποστήριξε. O κ. Φιλίππου επισημαίνει ότι με το που κατέστη γνωστή η ύπαρξη του κρούσματος, έγιναν τα απαιτούμενα τεστ στον οικογενειακό και εκκλησιαστικό περίγυρο του παπά και βγήκαν αρνητικά. Επιβεβαιώνει πως ο ιερέας αισθανόταν αδιαθεσία κατά τη διάρκεια του αγιασμού στο Δημοτικό, εξηγώντας: «Επειδή μιλήσαμε με τον ΕΟΔΥ και με τον κ. Τσιόδρα, το γεγονός ότι οι δάσκαλοι και οι μαθητές φορούσαν όλοι μάσκες απέτρεψε τη διάδοση του ιού».

Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλιππίδης, και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Κωνσταντίνος Στεργίου είναι καθησυχαστικοί.

«Ευτυχώς το κρούσμα είναι ανώδυνο. Δεν έχει κολλήσει κανείς ούτε από την οικογένειά του, ούτε από την εκκλησία» υποστήριξε ο πρώτος και επισήμανε πως μόλις έγινε γνωστή η ύπαρξη του κρούσματος, έγιναν τα απαιτούμενα τεστ στον οικογενειακό και εκκλησιαστικό περίγυρο του παπά τα οποία βγήκαν αρνητικά. Ο ίδιος επιβεβαίωσε πληροφορίες που ήθελαν τον ιερέα να αισθάνεται αδιαθεσία κατά τη διάρκεια του αγιασμού στο Δημοτικό.

«Επειδή μιλήσαμε με τον ΕΟΔΥ και με τον κ. Τσιόδρα, το γεγονός ότι οι δάσκαλοι και οι μαθητές φορούσαν όλοι μάσκες απέτρεψε τη διάδοση του ιού», ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της κοινότητας των περίπου 2.000 κατοίκων τόνισε πως κατά τη διάρκεια του αγιασμού τα περισσότερα παιδιά δεν προχώρησαν σε χειροφίλημα ενώ όσα το έπραξαν φορούσαν μάσκα.

«Από την πρώτη στιγμή έγινε σύσκεψη με τον ιερέα της Κερατέας, ενώ ο μητροπολίτης Λαυρεωτικής αποφάσισε το προληπτικό κλείσιμο των εκκλησιών της περιοχής για 15 μέρες. Μιλήσαμε και με τον κ. Τσιόδρα, ο οποίος συνέστησε ψυχραιμία και επικεντρώθηκε στο ζήτημα του σχολείου. Συγκεκριμένα, είπε ότι δεν χρειάζεται να κλείσει το Δημοτικό, αφού δάσκαλοι και παιδιά φορούσαν μάσκες. Μόνο στην περίπτωση που έχουμε κρούσματα θα οδηγηθούμε στο κλείσιμο του σχολείου» σημείωσε ο Κων. Στεργίου και υπογράμμισε πως «αυτή τη στιγμή είναι όλα ήρεμα, η τοπική κοινωνία είναι ήρεμη».

Advertisement
MEGA

Ξεκαθάρισε δε πως ο εν λόγω ιερέας δεν αμφισβήτησε ποτέ τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, περιγράφοντάς τον ως έναν χαρισματικό άνθρωπο για τον οποίο σπεύδουν πιστοί απ΄ όλη την Ελλάδα για να εξομολογηθούν.

«Ο συγκεκριμένος παπάς είναι θεσμός για το χωριό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της κοινότητας.

 

 Παράδειγμα προς μίμηση η πρωτοβουλία του μητροπολίτη

Αξίζει να τονιστεί η αξιέπαινη απόφαση του μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαου, ο οποίος σε αντίθεση με την πρακτική που ακολουθούν λοιποί εκπρόσωποι του κλήρου προχώρησε σε προληπτικό λουκέτο των δύο εκκλησιών του Κουβαρά για να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία. Μακάρι η απόφασή του να αποτελέσει παράδειγμα και για την κυβέρνηση, μέλη της οποίας φωτογραφίζονται την ώρα που κοινωνούν ενώ το δεύτερο lockdown βρίσκεται προ των πυλών.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυριάκος Πιερρακάκης στο LSE: «Είμαι αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας»

15/11/25 10:06 πμ

Κυριάκος Πιερρακάκης στο LSE: «Είμαι αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας»

Σέρρες: Πρόστιμο σε επαγγελματία που μετακίνησε τους κάδους ανακύκλωσης - video

15/11/25 10:02 πμ

Σέρρες: Πρόστιμο σε επαγγελματία που μετακίνησε τους κάδους ανακύκλωσης – video

Σέρρες: Έφυγε από την ζωή ο συγγραφέας και ποιητής Τάσος Σταμπούλογλου

15/11/25 10:01 πμ

Σέρρες: Έφυγε από την ζωή ο συγγραφέας και ποιητής Τάσος Σταμπούλογλου

Πως να διακοσμήσεις το υπνοδωμάτιό σου για να κοιμάσαι καλύτερα

15/11/25 9:44 πμ

Πως να διακοσμήσεις το υπνοδωμάτιό σου για να κοιμάσαι καλύτερα

Τραγωδία στην Ορεστιάδα: Νεκρή 70χρονη γυναίκα που έπεσε σε σηπτική δεξαμενή

15/11/25 9:49 πμ

Τραγωδία στην Ορεστιάδα: Νεκρή 70χρονη γυναίκα που έπεσε σε δεξαμενή

Ο οδηγός για το τέλειο χριστουγεννιάτικο δέντρο: Τι πρέπει να σκεφτείτε πριν από την αγορά

15/11/25 9:42 πμ

Ο οδηγός για το τέλειο χριστουγεννιάτικο δέντρο: Τι πρέπει να σκεφτείτε πριν από την αγορά

Τι είναι η μέθοδος Heimlich (Χάιμλιχ) που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε- Δείτε βίντεο

15/11/25 9:39 πμ

Τι είναι η μέθοδος Χάιμλιχ (Heimlich) που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε- Δείτε βίντεο

Οι γονείς του Φανούρη Καργάκη: Του είχαν στήσει ενέδρα – Δεν ανταποδώσαμε τους πυροβολισμούς

15/11/25 9:37 πμ

Οι γονείς του Φανούρη Καργάκη: Του είχαν στήσει ενέδρα – Δεν ανταποδώσαμε τους πυροβολισμούς

Θεσσαλονικιός ο 22χρονος που πνίγηκε από μπέργκερ – Ναυαγοσώστης του έδωσε τις πρώτες βοήθειες μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ

15/11/25 9:30 πμ

Θεσσαλονικιός ο 22χρονος που πνίγηκε από μπέργκερ – Ναυαγοσώστης του έδωσε τις πρώτες βοήθειες μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ

Λεωφορείο που πήγαινε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα εξετράπη στην Εθνική Οδό – Πέντε επιβάτες και ο οδηγός τραυματίστηκαν

15/11/25 9:20 πμ

Λεωφορείο που πήγαινε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα εξετράπη στην Εθνική Οδό – 5 επιβάτες και ο οδηγός τραυματίστηκαν

Κ. Γκιλφόιλ: Προσδεθείτε, έρχονται πολλές νέες ελληνοαμερικανικές συνεργασίες

15/11/25 8:46 πμ

Κ. Γκιλφόιλ: Προσδεθείτε, έρχονται πολλές νέες ελληνοαμερικανικές συνεργασίες

Το αρχοντικό των Μπενιζέλων

15/11/25 8:41 πμ

Το αρχοντικό των Μπενιζέλων