Ηλεκτρονικές πινακίδες σήμανσης ορίων ταχύτητας και STOP με λαμπτήρες Led υπερυψηλής φωτεινότητας πρόκειται να τοποθετηθούν στο οδικό δίκτυο του νομού Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα σε τμήματα του εθνικού και επαρχιακού δικτύου ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ηλεκτρονικές πινακίδες σήμανσης ορίων ταχύτητας και STOP με λαμπτήρες Led υπερυψηλής φωτεινότητας πρόκειται να τοποθετηθούν στο οδικό δίκτυο του νομού Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα σε τμήματα του εθνικού και επαρχιακού δικτύου που διέρχονται από κατοικημένες περιοχές. Οι επεμβάσεις, που εγκρίθηκαν σήμερα από τη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, αναμένεται να βελτιώσουν τις κυκλοφοριακές συνθήκες και το επίπεδο ασφάλειας των αντίστοιχων περιοχών.

Advertisement
 

Συγκεκριμένα, στο εθνικό οδικό δίκτυο θα τοποθετηθούν πινακίδες στις παλιές εθνικές οδούς Θεσσαλονίκης – Κατερίνης, στη Χαλκηδόνα (πλησίον Ηρώου), Θεσσαλονίκης – Ευζώνων/Πρόχωμα (πλησίον παιδικής χαράς), Θεσσαλονίκης -Ευζώνων/Πρόχωμα (στροφή προς Αγιονέρι- σχολείο), Θεσσαλονίκης- Καβάλας στη Γερακαρού, Θεσσαλονίκης- Καβάλας στην Ασπροβάλτα, Θεσσαλονίκης- Λαγυνών, Θεσσαλονίκης- Καβάλας στο Ζαγκλιβέρι, Θεσσαλονίκης- Καβάλας στην Απολλωνία, Θεσσαλονίκης- Κατερίνης (Διασταύρωση Μ. Μοναστήρι- Άδενδρο) καθώς και στην 16η Εθνική Οδό στα Βασιλικά.

   Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, οι πινακίδες θα τοποθετηθούν στην 6η Επαρχιακή οδό στη Μεσήμβρια και την Αγχίαλο, στην 30η Επαρχιακή οδό στην είσοδο των Ταγαράδων, στο ύψος της 14ης και της 15ης παρόδου, στην είσοδο για Αγία Παρασκευή, τη στροφή προς τη μονή Αγίου Παϊσίου και τη Σουρωτή καθώς και στην 25η Επαρχιακή οδό στην είσοδο του Σταυρού και το πέταλο εισόδου από Ολυμπιάδα.

   Σχετικό αίτημα υπέβαλε η υποδιεύθυνση τεχνικών έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης για την αναγκαιότητα της δαπάνης, προϋπολογισμού εκατό χιλιάδων ευρώ.

Advertisement

   Κατά τη διάρκεια του έργου, εφόσον απαιτηθεί λόγω επικινδυνότητας οδού ή επισήμανσης από την Τροχαία, ενδέχεται να προστεθούν νέες πινακίδες. Επίσης μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις και σε παρακείμενα δίκτυα εκτός από αυτά που αναφέρονται στην τεχνική έκθεση.

   Όπως έγινε γνωστό από τη σχετική εισήγηση, η ηλεκτροδότηση των πινακίδων θα γίνει από το υπάρχον δίκτυο ηλεκτροφωτισμού οδών ή από φωτοβολταϊκά πάνελ.

Πηγή ertnews.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Οκτωβρίου

04/10/25 12:25 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Οκτωβρίου

Ο Φρανκ επαίνεσε το πνεύμα των παικτών του και τις «επιστροφές» τους στα ματς

04/10/25 12:24 πμ

Ο Φρανκ επαίνεσε το πνεύμα των παικτών του και τις «επιστροφές» τους στα ματς

Με έμφαση στο ελληνικό έργο ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΚΘΒΕ για τη σεζόν '25- '26

04/10/25 12:22 πμ

Με έμφαση στο ελληνικό έργο ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΚΘΒΕ για τη σεζόν ’25- ’26

Πίτες με λαχανικά και μπέικον

04/10/25 12:21 πμ

Πίτες με λαχανικά και μπέικον

Η Γιέλενα Τοντόροβιτς πρωτοπορεί, αναλαμβάνοντας ανδρική ομάδα στην Βραζιλία

04/10/25 12:19 πμ

Η Γιέλενα Τοντόροβιτς πρωτοπορεί, αναλαμβάνοντας ανδρική ομάδα στην Βραζιλία

Βαριά ήττα για τη Νέα Ιωνία

04/10/25 12:17 πμ

Βαριά ήττα για τη Νέα Ιωνία

Άρης: Δίχως Κουλμπόκα, Φόρεστερ απέναντι στην Καρδίτσα

04/10/25 12:16 πμ

Άρης: Δίχως Κουλμπόκα, Φόρεστερ απέναντι στην Καρδίτσα

Έρευνα BBC: Οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας έφθασαν τους 134.125 νεκρούς – καθημερινά σκοτώνονται 50-60

04/10/25 12:14 πμ

Έρευνα BBC: Οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας έφθασαν τους 134.125 νεκρούς

Βόλος-Η αποστολή για το ματς με την ΑΕΛ

04/10/25 12:10 πμ

Βόλος – Η αποστολή για το ματς με την ΑΕΛ

Κοινή Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Αριστεράς - Πλεύσης Ελευθερίας για το Global Sumud Flotilla

04/10/25 12:09 πμ

Κοινή Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Αριστεράς – Πλεύσης Ελευθερίας για το Global Sumud Flotilla

Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το επτάμηνο του 2025

04/10/25 12:07 πμ

Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το επτάμηνο του 2025

Αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ επισκέφθηκε τους 27 Έλληνες που μετείχαν στον στολίσκο- Διάβημα διαμαρτυρίας από το ΥΠΕΞ στον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα

03/10/25 8:37 μμ

Αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ επισκέφθηκε τους 27 Έλληνες που μετείχαν στον στολίσκο