7.6 C
Serres

Ηλιακό Ξηραντήριο- Ένα ακόμη μεγάλο έργο πραγματοποιεί η ΔΕΥΑΣ

Date:

Παρουσία του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη, του Προέδρου της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρου Χαλκιόπουλου, του Αντιπροέδρου Γερμανού Καμελίδη και του Γενικού Διευθυντή Νίκου Σαφαρίκα, ανακοινώθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού καθαρισμού, η έγκριση χρηματοδότησης ύψους 9,936 εκατ. Ευρώ για κατασκευή μονάδας ηλιακής ξήρανσης για τη λυματολάσπη της Εγκατάστασης Eπεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου Σερρών.

Ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης μιλώντας στους δημοσιογράφους για το έργο, επεσήμανε, πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που ανακοινώνει ένα ακόμη αναπτυξιακό έργο πνοής για τον Δήμο και τη ΔΕΥΑΣ. 

Η χρηματοδότηση του έργου, συνέχισε ο Δήμαρχος, «γίνεται από το Ταμείο Ανάκαμψης και εγκρίθηκε με απόφαση του υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ήταν μία δέσμευση που είχαμε αναλάβει ως Δημοτική Αρχή προεκλογικά με βασικό στόχο τη σημαντική μείωση του κόστους λειτουργίας της ΔΕΥΑΣ.

Και αυτό γιατί η λυματολάσπη που παράγεται από την επεξεργασία των λυμάτων μέχρι σήμερα  απομακρύνεται με φορτηγά σε ειδικούς χώρους επεξεργασίας στην Ημαθία με ένα κόστος για τη ΔΕΥΑΣ 500.000 με 700.000 ετησίως

 Ηλιακό Ξηραντήριο- Ένα ακόμη μεγάλο έργο πραγματοποιεί η ΔΕΥΑΣ

Με την κατασκευή της μονάδας η ξήρανση της λυματολάσπης θα πραγματοποιείται από τη ΔΕΥΑΣ εκμηδενίζοντας τη σοβαρή αυτή ετήσια δαπάνη, καθώς το όποιο υπόλοιπο της λυματολάσπης αυτής δεν θα χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασίας. 

Έτσι απαντάμε στην ανάγκη και στον στόχο της μείωσης του κόστους λειτουργίας της ΔΕΥΑΣ προς όφελος των οικονομικών της επιχείρησης και των ίδιων των δημοτών.

Με αυτήν την ένταξη των περίπου 10 εκατ. ο Δήμος φτάνει στα 62 εκατ. χρηματοδοτήσεις μέσα σε 3,5 χρόνια, όσες ήταν οι χρηματοδοτήσεις συνολικά τα προηγούμενα 10 χρόνια.           
Η ΔΕΥΑΣ φτάνει συνολικά τα 40 εκατ. χρηματοδοτήσεις ξεπερνώντας πλέον το σύνολο των χρηματοδοτήσεων που είχε λάβει τα προηγούμενα 12 χρόνια» κατέληξε ο κ.Χρυσάφης.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος, τόνισε ότι το έργο θα βγει άμεσα σε δημοπράτηση και το πιο σημαντικό είναι η εξοικονόμηση κόστους που θα επιτευχθεί, καθώς η λυματολάσπη που πρέπει να απομακρύνεται καθημερινά και κοστίζει περίπου 500.000 ευρώ ετησίως, τώρα θα πηγαίνει στην μονάδα αυτή και θα μένει μόνο ένα 10% που θα μπορεί με την κατάλληλη επεξεργασία να χρησιμοποιηθεί για λίπασμα.      

Θα γίνουν 6 ηλιακά ξηραντήρια εντός του χώρου της Εγκατάστασης Επεξεργασίας  Λυμάτων και  θα εξυπηρετεί το σύνολο του νομού Σερρών. 

 Ηλιακό Ξηραντήριο- Ένα ακόμη μεγάλο έργο πραγματοποιεί η ΔΕΥΑΣ

Ακόμη ο κ.Χαλκιόπουλος ανέφερε πως οι τρεις δεσμεύσεις της «Συμμαχίας Σερραίων» για την ΔΕΥΑΣ προεκλογικά, υλοποιήθηκαν όλες καθώς έγινε η μείωση της τιμής του νερού, τα ηλεκτρονικά υδρόμετρα δημοπρατούνται σύντομα και η ηλιακή ξήρανση, ανακοινώθηκε σήμερα.

Σκοπός μας, όπως είπε ο κΧαλκιόπουλος ολοκληρώνοντας, «είναι να συνεχίσουμε τις εντάξεις έργων, καθώς μέχρι σήμερα στα 3,5 χρόνια της θητείας μας, εξασφαλίστηκαν τόσα χρήματα όσα τα προηγούμενα 10 χρόνια. Αυτό επιτάσσει πλέον η Ευρωπαϊκή λογική και αυτό ακολουθούμε». 

ΣέρρεςΗλιακό Ξηραντήριο- Ένα ακόμη μεγάλο έργο πραγματοποιεί η ΔΕΥΑΣ

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

2ο Σεμινάριο Παραδοσιακών χορών από την Θρακική εστία Σερρών- Video

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το 2ο Σεμινάριο...

Με επιτυχία ο αγώνας Κυπέλλου Αερομοντελισμού F5JGR από την Αερολέσχη Σερρών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο Αγώνας Κυπέλλου Αερομοντελισμού κατηγορίας Ηλεκτροκίνητων Ανεμοπτέρων...

Εκδήλωση αφιέρωμα στο βιβλίο «Μικρός Πρίγκιπας» από τον Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses

Ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου...

Νέο Κατάστημα στις Σέρρες: Τα εγκαίνια του Cynthia candles -video

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στα εγκαίνια...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα