«Πρόταση εξόδου από την κρίση που διανύει η ελληνική οικονομία και κοινωνία» πρόκειται να παρουσιάσει από το βήμα της ΔΕΘ το ερχόμενο σαββατοκύριακο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, δήλωσε ο ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

«Πρόταση εξόδου από την κρίση που διανύει η ελληνική οικονομία και κοινωνία» πρόκειται να παρουσιάσει από το βήμα της ΔΕΘ το ερχόμενο σαββατοκύριακο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, το βράδυ της Τετάρτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Κρήτη TV».

Advertisement
 

«Κανένας Έλληνας πολίτης δεν περιμένει από εμάς μια στείρα κριτική της κυβέρνησης ή μια απλή περιγραφή της δυσκολίας που βιώνουμε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα παρουσιάσει άμεσα μέτρα ώστε να θωρακίσουμε την ελληνική κοινωνία και τον λαό», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος, κάνοντας λόγο για μέτρα που αφορούν την υγεία, την παιδεία, τη στήριξη της εργασίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Επέκρινε την κυβέρνηση ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που επιλέγει να μη δώσει μη επιστρεπτέες ενισχύσεις, «αλλά ουσιαστικά παρέχει μόνο μορφές δανεισμού προς τις ΜμΕ, όταν το 60% εξ’ αυτών δεν έχει πρόσβαση καν στις τράπεζες». Επιπλέον, την κατηγόρησε ότι έγινε νόμος του κράτους «η απλήρωτη εργασία». «Εμείς ζητάμε να επιδοτηθεί η εργασία -όχι οι αναστολές συμβάσεων, η εκ περιτροπής εργασία και η ανεργία», τόνισε.

Έντονη κριτική άσκησε στην κυβέρνηση και για τη διαχείριση της πανδημίας, κατηγορώντας τη ότι «σπατάλησε το χρόνο που κέρδισε η ελληνική κοινωνία, με την ατομική και κοινωνική υπευθυνότητα των συμπολιτών μας». Ανέφερε, ειδικότερα, ότι πρώτη δουλειά που είχε να κάνει κατά το lockdown ήταν η ενίσχυση του ΕΣΥ, «που δυστυχώς τώρα τρέχει με 5.000 λιγότερους εργαζομένους από πέρυσι, ενώ στην Αττική που έχουμε και το πιο έντονο πρόβλημα υπάρχουν μόνο 22 κενές κλίνες ΜΕΘ». Σχολίασε ότι επομένως «δεν είναι μόνο το πρόσφατο φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία που καταδεικνύει την αδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά μια συνολική ανικανότητα και ανευθυνότητα που ‘κουμπώνει’ και με οικονομικές αδυναμίες». Για τα σχολεία είπε πως ο τρόπος με τον οποίο επιχειρήθηκε το άνοιγμά τους «παίζει τη δημόσια υγεία στα ζάρια», «έχουμε 20.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς σε σχέση με πέρυσι, τάξεις με περισσότερους μαθητές και κανένα τεστ».

«Τρεις οι προτεραιότητές μας στα ελληνοτουρκικά»

Αναφορικά με τη διαχείριση των ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής από την κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι «επιλέγει να μην ενημερώσει τον ελληνικό λαό, αλλά και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων για τις συμφωνίες της με την Τουρκία -που μάθαμε από το tweet του ΓΓ του ΝΑΤΟ», ασκώντας κριτική και για «διγλωσσία των στελεχών της ως προς τις τουρκικές παραβιάσεις».

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», τόνισε, «δεν τίθεται θέμα εξωτερικής πολιτικής με κραυγές και περικεφαλαίες» και σημείωσε ότι τρεις είναι οι προτεραιότητες του κόμματος: «Υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, ανάλογη με τον τρόπο που πέτυχε την ακύρωση της προσπάθειας των τουρκικών ερευνών το 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ενεργητική εξωτερική πολιτική, και όχι κυβέρνηση σε ρόλο ‘παρακολουθητή’, όπως έκανε η ΝΔ μέχρι το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Και διπλωματία, διάλογος, αποκλιμάκωση στη βάση του διεθνούς δικαίου, που είναι με το μέρος της Ελλάδας, με ορίζοντα τη Χάγη».

Ο κ. Ηλιόπουλος σχολίασε ότι «το ερώτημα είναι αν μπορούν τα εσωκομματικά της ΝΔ να αντέξουν αυτή την πολιτική στρατηγική».

Πηγή: enikos.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επιστολή Σ. Φάμελλου στην αντιπολίτευση για την ανάληψη πρωτοβουλίας για απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας

06/10/25 12:13 μμ

Επιστολή Σ. Φάμελλου στην αντιπολίτευση για την ανάληψη πρωτοβουλίας για απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας

ΗΠΑ: Στην κορυφή του box office η ταινία «The Official Release Party of a Show Girl»

06/10/25 12:10 μμ

ΗΠΑ: Στην κορυφή του box office η ταινία «The Official Release Party of a Show Girl»

Συνελήφθη 47χρονος για επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας στον Ωρωπό

06/10/25 12:08 μμ

Συνελήφθη 47χρονος για επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας στον Ωρωπό

Συνελήφθη ο οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε 44χρονο με πατίνι στην Πέτρου Ράλλη

06/10/25 12:05 μμ

Συνελήφθη ο οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε 44χρονο με πατίνι στην Πέτρου Ράλλη

Πολυφωνική ή Πολυκαναλική; Η πρόσβαση στο ΕΣΥ έχει τώρα έναν αριθμό και μία πλατφόρμα για την ενημέρωση και την εξυπηρέτησή σου!

06/10/25 11:28 πμ

Πολυφωνική ή Πολυκαναλική; Η πρόσβαση στο ΕΣΥ έχει τώρα έναν αριθμό και μία πλατφόρμα για την ενημέρωση και την εξυπηρέτησή σου!

Σύνδρομο burnout: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

06/10/25 11:17 πμ

Σύνδρομο burnout: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Αλέξης Τσίπρας

06/10/25 11:08 πμ

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Αλέξης Τσίπρας και προαναγγέλλει το νέο κόμμα

«Πουλιά στη Θύελλα»: Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Κ.Μπαρμπούτη στις Σέρρες

06/10/25 11:59 πμ

«Πουλιά στη Θύελλα»: Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Κ.Μπαρμπούτη στις Σέρρες

«Διοικητικές κυρώσεις Γ.Ε.ΜΗ.- Συμμόρφωση των επιχειρήσεων»- Ενημερωτική εκδήλωση από το Επιμελητήριο Σερρών

06/10/25 11:01 πμ

«Διοικητικές κυρώσεις Γ.Ε.ΜΗ.- Συμμόρφωση των επιχειρήσεων»- Ενημερωτική εκδήλωση από το Επιμελητήριο Σερρών

Χατζηβασιλείου: Οι σχέσεις Ελλάδας - Κύπρου υπερβαίνουν κάθε έργο - Ο ΑΔΜΗΕ δεν μπορεί να βρεθεί οικονομικά εκτεθειμένος

06/10/25 10:45 πμ

Χατζηβασιλείου: Οι σχέσεις Ελλάδας – Κύπρου υπερβαίνουν κάθε έργο – Ο ΑΔΜΗΕ δεν μπορεί να βρεθεί οικονομικά εκτεθειμένος

Χειροτονία νέου πρεσβυτέρου στην Εκκλησία των Σερρών

06/10/25 9:20 πμ

Χειροτονία νέου πρεσβυτέρου στην Εκκλησία των Σερρών

Ψηφιακοί νομάδες στην Ελλάδα: Πού ζουν, πώς δουλεύουν, τι αλλάζει - Γιατί κερδίζει έδαφος η χώρα μας

06/10/25 9:09 πμ

Ψηφιακοί νομάδες στην Ελλάδα: Πού ζουν, πώς δουλεύουν, τι αλλάζει