Σε στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» προχώρησαν σήμερα, οι επαγγελματίες ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί στο Ηράκλειο, διαμαρτυρόμενοι για την άγρια επίθεση που δέχτηκε χθες το βράδυ, ... Περισσότερα

Ηράκλειο: Επίθεση με μαγκούρες δέχτηκε οδηγός ταξί – Στάση εργασίας σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Συντάκτης: Epilogestv

Συντάκτης: Epilogestv

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Σε στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» προχώρησαν σήμερα, οι επαγγελματίες ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί στο Ηράκλειο, διαμαρτυρόμενοι για την άγρια επίθεση που δέχτηκε χθες το βράδυ, συνάδελφός τους, στην Αγία Πελαγία του δήμου Μαλεβιζίου.

Advertisement
 

Ο επαγγελματίας οδηγός, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ταξί Ηρακλείου Γιάννη Βαρδαβάκη, είχε μεταβεί για να παραλάβει πελάτη από τον τουριστικό οικισμό, όταν ξαφνικά δύο αγροτικά αυτοκίνητα 4Χ4 του έκλεισαν το δρόμο. Από τα οχήματα, κατέβηκαν 4 άτομα με μαγκούρες στα χέρια και άρχισαν να χτυπούν το ταξί στο οποίο προκάλεσαν υλικές ζημιές. Ακολούθησε επίθεση και στον οδηγό ταξί, ο οποίος δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι από τους δράστες με τις μαγκούρες. Ο κ. Βαρδαβάκης έκανε λόγο για δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο συνάδελφός τους από ομάδα ατόμων που διαχειρίζονται άλλο συγκοινωνιακό μέσο. Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ταξί Ηρακλείου εκφράζει την αγανάκτηση του κλάδου για «την τεράστια διάσταση της πειρατείας, της υποκλοπής του μεταφορικού έργου, της έλλειψης ελεγκτικού μηχανισμού, της προστασίας των κυκλωμάτων υποκλοπής του μεταφορικού μας έργου μέσω νομοθετημάτων ανά καιρούς από τους διάφορους υπουργούς».

Το θύμα μετά την επίθεση μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Μαλεβιζίου, όπου έδωσε κατάθεση για το περιστατικό, με δεκάδες συναδέλφους του να συγκεντρώνονται έξω από το τμήμα, προκειμένου να του συμπαρασταθούν, αλλά και να εκφράσουν την αγανάκτησή για το περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο επαγγελματίας οδηγός αναγνώρισε κάποια από τα άτομα που του επιτέθηκαν τα οποία αναζητούν οι αστυνομικές αρχές. Μετά την κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα, το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον Νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

«Μετά την απελευθέρωση της αγοράς η κατάσταση έχει ξεφύγει. Πρέπει να παρέμβει η Πολιτεία», επισήμανε ο κ. Βαρδαβάκης κάνοντας λόγο για διαρκή πόλεμο με υφαρπαγή και υποκλοπή του μεταφορικού έργου από επιτήδειους».

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ταξί πρόκειται να συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες προκειμένου να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις του, με στόχο να προστατεύσει τα μέλη του και τον κλάδο.

Την επίθεση καταδικάζει σε ανακοίνωσή του και το Σωματείο Ε.Ι.Χ. με Οδηγό Ηρακλείου (Σ.Ε.Ε.Μ.Ο Ηρακλείου).

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι τέτοιου είδους άτομα ή ενέργειες δεν ανήκουν στο σωματείο μας, ούτε εκφράζουν τις αξίες και τη στάση του. Αποστασιοποιούμαστε πλήρως από οποιονδήποτε δρα εκτός του νομικού πλαισίου, είτε εργαζόμενος παράνομα είτε προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την υπόσταση και το όνομά μας.

Advertisement

Τέτοιες πρακτικές όχι μόνο προσβάλλουν το επάγγελμά μας, αλλά και διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του κλάδου, καθώς και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.

Ως Σωματείο, παραμένουμε προσηλωμένοι στις αρχές της νομιμότητας, της επαγγελματικής δεοντολογίας και της υπεύθυνης παρουσίας στον χώρο του μεταφορικού έργου”.

πηγή ertnews.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

04/10/25 6:15 μμ

Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

3 Οκτώβρη: Γιορτάζει ο προστάτης της Δικαιοσύνης, άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης - video

04/10/25 6:17 μμ

3 Οκτώβρη: Γιορτάζει ο προστάτης της Δικαιοσύνης, άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης – video

Γ. Λάτσιος: Χίλιοι θάνατοι από ανακοπή ετησίως στην Ελλάδα - Γιατί πρέπει όλοι να μάθουμε ΚΑΡΠΑ

04/10/25 2:03 μμ

Γ. Λάτσιος: Χίλιοι θάνατοι από ανακοπή ετησίως στην Ελλάδα – Γιατί πρέπει όλοι να μάθουμε ΚΑΡΠΑ

ΣΔΙΤ: Παραμένουν ένα σύγχρονο και αποδοτικό εργαλείο στην υλοποίηση έργων

04/10/25 1:55 μμ

ΣΔΙΤ: Παραμένουν ένα σύγχρονο και αποδοτικό εργαλείο στην υλοποίηση έργων

Παγκόσμιος (ξανά) στα 100μ. Τ11 ο Γκαβέλας

04/10/25 1:50 μμ

Παγκόσμιος (ξανά) στα 100μ. Τ11 ο Γκαβέλας

Κατείχε 25 πιστόλια και συνελήφθη 27χρονος Τούρκος στην Ξάνθη

04/10/25 1:46 μμ

Κατείχε 25 πιστόλια και συνελήφθη 27χρονος Τούρκος στην Ξάνθη

Π. Μαρινάκης: Η μείωση των φόρων προτεραιότητα της κυβέρνησης

04/10/25 1:43 μμ

Π. Μαρινάκης: Η μείωση των φόρων προτεραιότητα της κυβέρνησης

Αλεξανδρούπολη: Κακουργηματική δίωξη στους 13 Τούρκους για το οπλοστάσιο που μετέφεραν

04/10/25 1:38 μμ

Αλεξανδρούπολη: Κακουργηματική δίωξη στους 13 Τούρκους για το οπλοστάσιο που μετέφεραν

«Έχω απαχθεί από τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις»: Το βίντεο της Πέτη Πέρκα από την Ελλάδα

04/10/25 1:33 μμ

«Έχω απαχθεί από τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις»: Το βίντεο της Πέτη Πέρκα από την Ελλάδα

Εξετάζεται το ενδεχόμενο η 28χρονη έγκυος στην Άρτα να μην πέθανε από αλλεργική αντίδραση σε αντιβίωση

04/10/25 1:27 μμ

Εξετάζεται το ενδεχόμενο η 28χρονη έγκυος στην Άρτα να μην πέθανε από αλλεργική αντίδραση σε αντιβίωση

Νικόλ Κίντμαν: Η ατάκα για τον Τομ Κρουζ που έγινε viral εν μέσω του διαζυγίου της με τον Κιθ Έρμπαν

04/10/25 1:20 μμ

Νικόλ Κίντμαν: Η ατάκα για τον Τομ Κρουζ που έγινε viral εν μέσω του διαζυγίου της με τον Κιθ Έρμπαν

Συγκινεί η Άννα Μπιθικώτση: “Σε ένα μαντήλι έχω το τελευταίο δάκρυ του πατέρα μου”

04/10/25 1:05 μμ

Συγκινεί η Άννα Μπιθικώτση: “Σε ένα μαντήλι έχω το τελευταίο δάκρυ του πατέρα μου”