Αύξηση της τάξης του 77% σημειώθηκε χθες, πρώτη μέρα επιστροφής στην κανονικότητα, στις επικυρώσεις των εισιτηρίων, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως τόνισε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Αύξηση της τάξης του 77% σημειώθηκε χθες, πρώτη μέρα επιστροφής στην κανονικότητα, στις επικυρώσεις των εισιτηρίων, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως τόνισε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, επισημαίνοντας πως οι πολίτες έδειξαν πολύ υπεύθυνη στάση και στις μετακινήσεις τους με τα μέσα.

 

 

Ειδικότερα, χθες Δευτέρα έγιναν 457.000 επικυρώσεις, ενώ την Δευτέρα 27 Απριλίου, που ίσχυαν ακόμη οι περιορισμοί μετακίνησης είχαν γίνει 258.000.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΣΑ, το ποσοστό αύξησης που σημειώθηκε χθες στις επικυρώσεις εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς της ΟΣΥ (λεωφορεία και τρόλεϊ) σε σχέση με την προηγούμενη Δευτέρα 27 Απριλίου ανήλθε σε 68,4% και το αντίστοιχο ποσοστό αύξησης στις επικυρώσεις εισιτηρίων στα μέσα μεταφοράς της ΣΤΑΣΥ (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός) κινήθηκε στα επίπεδα του 78,6%. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 348.679 επικυρώσεις σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ από 195.261 μία εβδομάδα νωρίτερα και 107.250 επικυρώσεις σε λεωφορεία και τρόλεϊ από 63.697 τη Δευτέρα 27 Απριλίου.

Σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις του, ο υπουργός αναφέρθηκε στη μετάβαση στη νέα κανονικότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σημειώνοντας πως υπήρχε συγκεκριμένος επιχειρησιακός σχεδιασμός, με τους βοηθούς επιβατών, οι οποίοι θα βρίσκονται όλον τον Μάιο σε καθημερινή βάση στους 45 σημαντικότερους σταθμούς ανταπόκρισης Μετρό με λεωφορεία.

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε επίσης ότι συνεχίζονται οι απολυμάνσεις με εντατικούς ρυθμούς, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους όπως οι στάσεις των αστικών λεωφορείων, ότι έχουν τοποθετηθεί σημάνσεις επιδαπέδιες και στα καθίσματα, ώστε να γνωρίζει το επιβατικό κοινό πού επιτρέπεται να καθίσει και πού όχι, καθώς και ότι θα μπαίνουν και εμβόλιμα δρομολόγια. Μάλιστα, εξήγησε ότι σε γραμμές με μεγάλη επιβατική κίνηση, θα έρχονται διαδοχικά ένα λεωφορείο – «φυσαρμόνικα» κι ένα απλό. Εμβόλιμα δρομολόγια θα μπαίνουν σε ώρες αιχμής και στο Μετρό. Επισήμανε ότι με την τηλεματική οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για το επόμενο δρομολόγιο και τόνισε ότι «αυτό που θέλουμε να διασφαλίσουμε είναι οι ασφαλείς υγειονομικές συνθήκες μεταφοράς επιβατών. Επομένως ας καθυστερήσουμε, προέχει η Δημόσια Υγεία. Μη μπούμε σε ένα λεωφορείο όταν είναι γεμάτο. Δεν μπορούμε να έχουμε έναν υπάλληλο του ΟΑΣΑ ή έναν αστυνομικό σε κάθε λεωφορείο…» είπε.

 

Advertisement
MEGA

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι οι κάτοχοι καρτών απεριόριστων διαδρομών θα έχουν πίστωση για τις ημέρες που δεν τις έχουν χρησιμοποιήσει στην αγορά της επόμενης κάρτας, ενώ όσοι προμηθευτούν ετήσια κάρτα, θα έχουν επιπλέον 10% έκπτωση. Για τις κάρτες απεριόριστων διαδρομών του ΟΑΣΘ, όπου δεν υπάρχει ηλεκτρονικό εισιτήριο, ο κ. Καραμανλής διαβεβαίωσε ότι πολύ σύντομα θα βρεθεί λύση και για το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης.

Αερομεταφορές

 

Όσον αφορά στις αερομεταφορές, ο κ. Καραμανλής σημείωσε πως η κυβέρνηση έκανε και κάνει ό,τι είναι δυνατό και για τις δυο αεροπορικές εταιρείες, έχοντας μεταξύ άλλων προβλέψει για αναστολή πληρωμών και νομοθέτηση για τα vouchers, ώστε να ξεπεράσουν αυτό το δίμηνο – τρίμηνο.

«Θέλουμε να ελπίζουμε, όπως είπε και ο πρωθυπουργός χθες στο CNN, ότι από την 1η Ιουλίου, αν όλα πάνε καλά, θα αρχίσει η χώρα σιγά-σιγά να ανοίγει και να δέχεται τους επισκέπτες» πρόσθεσε. Όπως τόνισε, «γι’ αυτόν τον λόγο είμαστε και σε συνεργασία όλα τα συναρμόδια υπουργεία, εάν και εφόσον η Ευρώπη αποτύχει να βρει μια φόρμουλα για το πώς θα ανοίξουν οι αερομεταφορές, να μπούμε σε μια διαδικασία διακρατικών συμφωνιών, με χώρες οι οποίες κι αυτές υγειονομικά τα έχουν πάει πολύ καλά».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

21/02/26 9:30 μμ

Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

Σέρρες: Το έθιμο της "χάσκας" και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

21/02/26 9:28 μμ

Σέρρες: Το έθιμο της “χάσκας” και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

21/02/26 9:24 μμ

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

Στο «κενό» βρέθηκαν πελάτες την ώρα του φαγητού σε κατάστημα εστίασης στην Πάνδροσο Ροδόπης.

21/02/26 9:06 μμ

Ροδόπη: Κατέρρευσε πάτωμα ταβέρνας, εννέα άτομα στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

21/02/26 8:53 μμ

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

21/02/26 8:40 μμ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

21/02/26 8:32 μμ

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι

21/02/26 10:33 πμ

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι – Συνταγή

Θεσσαλονίκη : Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

21/02/26 10:24 πμ

Θεσσαλονίκη: Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

21/02/26 9:45 πμ

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

Η Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

21/02/26 9:25 μμ

Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

Λαχταριστή γαλατόπιτα, παραδοσιακή και αγαπημένη συνταγή, χωρίς φύλλο, γλυκιά και αφράτη

21/02/26 12:17 πμ

Γαλατόπιτα παραδοσιακή