Παράταση στις άδειες οδήγησης για όσους έχουν συμπληρώσει το 74ο έτος της ηλικίας τους, μέχρι το τέλος του έτους (31η Δεκεμβρίου 2019) δίνει με απόφασή του, ο υπουργός Υποδομών και ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Παράταση στις άδειες οδήγησης για όσους έχουν συμπληρώσει το 74ο έτος της ηλικίας τους, μέχρι το τέλος του έτους (31η Δεκεμβρίου 2019) δίνει με απόφασή του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών,

Advertisement
 

 

Κώστας Καραμανλής, προκειμένου να αλλάξει τον τρόπο απόκτησης των διπλωμάτων οδήγησης και να βάλει τέλος στην ταλαιπωρία τους.

 

Σε σημερινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ , ο κ. Καραμανλής ανέφερε πως «προτεραιότητά μας είναι να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες και ειδικά οι πολίτες αυτής της ηλικίας», οπότε στα σχέδια των αλλαγών του υπουργείου είναι, η αρμοδιότητα εξέτασης όσων έχουν συμπληρώσει το 74ο έτος της ηλικίας τους, να ανήκει στους γιατρούς με περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις (αυστηροποίηση του παλαιού καθεστώτος εξέτασης) και όχι στους εξεταστές.

«Σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υπάρχει αυτό το καθεστώς, για τους ανθρώπους άνω των 74 ετών» είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, ο νόμος 4599/2019 (Σπίρτζη) θα επανεξεταστεί στο σύνολό του από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Μεταφορών, η οποία εντός έξι μηνών θα εισηγηθεί στον υπουργό τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν.

Σε ό,τι αφορά την παραπάνω απόφαση, με την οποία και δίδεται παράταση στις άδειες των 74 ετών και άνω, αναφέρονται τα εξής:

«Στο πλαίσιο εξυ̟πηρέτησης των κατόχων αδειών οδήγησης, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει την ηλικία των εβδοµήντα τεσσάρων (74) ετών και ενόψει τροποποίησης – επικαιροποίησης του σχετικού νοµοθετικού και κανονιστικού πλαισίου, επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Από εκδόσεως της παρούσης παύει να εφαρμόζεται η διενέργεια δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς για την ανανέωση άδειας οδήγησης κατόχων οι οποίοι έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 74 ετών, ως αυτή είχε θεσπιστεί με το άρθρο 65 του νόμου 4530/2018 και είχε τροποποιηθεί με την παρ. 8 του άρθρου 4 του νόμου 4599/2019.

Advertisement

Εξαιρούνται όσοι εξ αυτών έχουν κριθεί απορριπτέοι σε δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς για τους οποίους συνεχίζεται η διαδικασία σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Η ισχύς της άδειας οδήγησης κατόχων οι οποίοι έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 74 ετών και υποβάλλουν από την 30η Αυγούστου 2018, στις αρμόδιες υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωσή της έως και την 31η Οκτωβρίου 2019 παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2019.

Για την ως άνω παράταση ισχύος χορηγείται βεβαίωση σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα από την Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Τέλος, στους ενδιαφερόμενους στους οποίους έχει χορηγηθεί ή χορηγείται βεβαίωση παράτασης ισχύος της άδειας κυκλοφορίας σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην ανωτέρω σχετική εγκύκλιο ή χορηγείται νέα βεβαίωση, παραδίδοντας την αρχικώς χορηγηθείσα από την αρμόδια υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών για περαιτέρω παράταση κατά τα ανωτέρω».

 

ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το trailer του "Παρά Πέντε"!

16/12/25 1:03 μμ

Το trailer του “Παρά Πέντε”!

Συμβολικό κλείσιμο των δημαρχείων της χώρας σήμερα Τρίτη 16 Δεκεμβρίου - video

16/12/25 12:37 μμ

Συμβολικό κλείσιμο των δημαρχείων της χώρας σήμερα Τρίτη 16 Δεκεμβρίου – video

Πολιτεία των Ευχών: Άνοιξε τις πύλες του το θεματικό πάρκο στην πλατεία Ελευθερίας - video

16/12/25 12:30 μμ

Πολιτεία των Ευχών: Άνοιξε τις πύλες του το θεματικό πάρκο στην πλατεία Ελευθερίας – video

Συγκρότηση νέας Διοικούσας Επιτροπής Παραρτήματος ΕΜΕ Σερρών 2025

16/12/25 12:22 μμ

Συγκρότηση νέας Διοικούσας Επιτροπής Παραρτήματος ΕΜΕ Σερρών 2025

Η νέα γενιά της ελληνικής άρσης βαρών πέτυχε 16 πανελλήνια ρεκόρ

16/12/25 12:18 μμ

Η νέα γενιά της ελληνικής άρσης βαρών πέτυχε 16 πανελλήνια ρεκόρ

Στ. Παπασταύρου: «Η ενέργεια αποτελεί σημαντικό εργαλείο σε καιρό ειρήνης, μετατρέπεται όμως σε όπλο σε καιρό πολέμου»

16/12/25 12:11 μμ

Στ. Παπασταύρου: «Η ενέργεια αποτελεί σημαντικό εργαλείο σε καιρό ειρήνης, μετατρέπεται όμως σε όπλο σε καιρό πολέμου»

«Αλλάζουμε χρονιά μαζί»: Με εκπλήξεις και πλούσιο πρόγραμμα η γιορτή υποδοχής του νέου έτους στο Νεοχώρι Σιντικής

16/12/25 12:07 μμ

«Αλλάζουμε χρονιά μαζί»: Με εκπλήξεις και πλούσιο πρόγραμμα η γιορτή υποδοχής του νέου έτους στο Νεοχώρι Σιντικής

Κ. Πιερρακάκης: Η ψηφιακή μετάβαση κάνει τη σύγκλιση με την Ευρώπη πράξη

16/12/25 12:02 μμ

Κ. Πιερρακάκης: Η ψηφιακή μετάβαση κάνει τη σύγκλιση με την Ευρώπη πράξη

Πανσερραϊκός: Η Βιβή Διαβολεμένου στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας

16/12/25 11:58 πμ

Πανσερραϊκός: Η Βιβή Διαβολεμένου στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα Τρίτη 16 Δεκεμβρίου - video

16/12/25 11:36 πμ

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα Τρίτη 16 Δεκεμβρίου – video

Σέρρες – Έκτακτη διακοπή υδροδότησης σήμερα Τρίτη σε περιοχή της πόλης

16/12/25 11:32 πμ

Σέρρες – Έκτακτη διακοπή υδροδότησης σήμερα Τρίτη σε περιοχή της πόλης

16/12/25 11:15 πμ

“Ράδιο Αρβύλα”: Το ξεκαρδιστικό βίντεο με την κατάθεση “Φραπέ” στη Ζ. Κωνσταντοπούλου!