21.9 C
Serres

Κ. Μητσοτάκης ενόψει αντιπυρικής περιόδου: Έχουμε κάνει ό,τι καλύτερο για να είμαστε προετοιμασμένοι το φετινό καλοκαίρι

Date:

«Υποχρέωσή μας να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες σε ό,τι αφορά την κλιματική κρίση (..) Πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση το αναγκαίο τρίπτυχο, με ιερή προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, κατά την παρουσίαση του Προγράμματος ΑΙΓΙΣ για την Πολιτική Προστασία.

«Στη υπηρεσία του ανθρωπου πρέπει να τίθεται κάθε μέτρο της πολιτείας (…) Η εμπειρία των περασμένων ετών μας δίνει δυναμη και γνωση για την αντιπυρική περίοδο που έχει ήδη ξεκινήσει», είπε.

«Στο μέτρο του δυνατού έχουμε κάνει ότι καλύτερο για να μας βρει το φετινό καλοκαίρι όσο πιο καλά προετοιμασμένους», σημείωσε ο πρωθυπουργός, ενώ μίλησε για την αυστηριοποίηση των ποινών «Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία», τόνισε.

«Ολες οι δασικές εκτάσεις που καίγονται κηρύσσονται άμεσα αναδασωτέες» υπογράμμισε, ενώ είπε πως υπάρχει ατομική ευθύνη για τον καθαρισμό των οικοπέδων.

«Μεγάλη σημασία αποδίδουμε στην πρόληψη με νέες αντιπυρικές ζώνες και καθαρισμούς δασών. Για πρώτη φορά, δαπανώνται σημαντικοί πόροι για την πρόληψη», τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά στο στόλο που θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις πυρκαγιές, στα Canadair, στα νέα αμφίβια μέσα, τα πυροσβεστικά οχηματα, τα συστήματα πυρανιχνευσης και τα drones λέγοντας: «Αυτός ο εξοπλισμός δεν θα υπήρεχε εαν δεν είχαμε εξασφαλίσει τα ανάλογα κονδύλια από τις Βρυξέλλες».

«Θεωρώ πολύ μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι καταφέραμε επιτέλους μετά από πολλά χρόνια και παντρέψουμε το Πυροσβεστικό Σώμα με τις Δασικές Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται πια στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, ώστε μαζί και να προλαμβάνουν αλλά και να παρεμβαίνουν στις πυρκαγιές» ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.Είπε ακόμη: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε και θέλω να το τονίσω αυτό, και τους σεισμούς που χτυπούν αιφνιδιαστικά στη χώρα μας. Και μάλιστα μόλις σήμερα ουσιαστικά ολοκληρώθηκε μια πολυήμερη άσκηση η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Κρήτη.

Μιλώ λοιπόν για τους πυροσβέστες μας, για την ΕΜΑΚ και τους αστυνομικούς μας, για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα στελέχη του Λιμενικού, αλλά και τους εθελοντές μας, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά.

Και σας αξίζει ένα πολύ θερμό χειροκρότημα».

Σημειώνεται πως το εν λόγω πρόγραμμα είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναβάθμισης του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας στην Ελλάδα.

πηγή ertnews.gr

ΠολιτικήΚ. Μητσοτάκης ενόψει αντιπυρικής περιόδου: Έχουμε κάνει ό,τι καλύτερο για να είμαστε...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

ΚΚΕ: Αποχαιρετάμε τον πολύτιμο σύντροφο Γιώργο Λαμπράκη, σεμνό αγωνιστή – κομμουνιστή, μαχητή της ζωής

«Αποχαιρετάμε τον πολύτιμο σύντροφο Γιώργο Λαμπράκη, σεμνό αγωνιστή -...

Σε Ρώμη και Φλωρεντία η ΠτΔ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος της...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα