Καιρός ανοιξιάτικος μέσα στον χειμώνα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, Γιώργου Τσατραφύλλια τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει μια «θερμοκρασιακή ανωμαλία» και ο υδράργυρος ... Περισσότερα

Καιρός ανοιξιάτικος μέσα στον χειμώνα: «Θερμοκρασιακή ανωμαλία» το επόμενο 10ήμερο – Πόσο θα… σκαρφαλώσει ο υδράργυρος

Συντάκτης: Epilogestv

Συντάκτης: Epilogestv

Καιρός ανοιξιάτικος μέσα στον χειμώνα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, Γιώργου Τσατραφύλλια τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει μια «θερμοκρασιακή ανωμαλία» και ο υδράργυρος θα «σκαρφαλώσει» έως και 12 βαθμούς πάνω από το κανονικό.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, o Γιώργος Τσατραφύλλιας αναφέρει: «Εντυπωσιακή θα είναι η θερμοκρασιακή «ανωμαλία» των επόμενων ημερών στη χώρα μας, με τον υδράργυρο στην καρδιά του χειμώνα να σκαρφαλώνει 10 με 12 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Η εξέλιξη αυτή εξαιτίας της μεταφοράς θερμών αερίων μαζών από νοτιότερα γεωγραφικά πλάτη δεν θα επηρεάσει μόνο τη χώρα μας αλλά και την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Οι υψηλές αυτές θερμοκρασίες φαίνεται να διατηρούνται για το επόμενο δεκαήμερο!».

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 07-02-2024

Σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια, ωστόσο θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 08-02-2024

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες. Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και από αργά το απόγευμα στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες, βαθμιαία στα κεντρικά και νότια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, όμως θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Advertisement
Family Kitchen

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09-02-2024

Στο ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί ομίχλη κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από δυτικές, τοπικά έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10-02-2024

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανόν στα δυτικά να σχηματιστεί ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

πηγή enikos.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υποπυραγός Ν.Παΐσιος: Οι κοινές ευρωπαϊκές εκπαιδεύσεις μας έχουν δώσει μια κοινή «γλώσσα» στο πεδίο

13/09/25 9:59 πμ

Υποπυραγός Ν.Παΐσιος: Οι κοινές ευρωπαϊκές εκπαιδεύσεις μας έχουν δώσει μια κοινή «γλώσσα» στο πεδίο

13/09/25 9:49 πμ

Σε ισχύ ο νέος ΚΟΚ από σήμερα: Έως 2.000 πρόστιμο για κινητό στην οδήγηση, 8.000 ευρώ για όριο ταχύτητας

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 13 Σεπτεμβρίου

13/09/25 9:23 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 13 Σεπτεμβρίου

Σπανούλης: «Παιδαριώδη λάθη εμείς, καλύτερη ενεργειακά η Τουρκία»

13/09/25 9:22 πμ

Σπανούλης: «Παιδαριώδη λάθη εμείς, καλύτερη ενεργειακά η Τουρκία»

Μέτρα ΔΕΘ: Τι λένε οι Σερραίοι; - video

12/09/25 10:21 μμ

Μέτρα ΔΕΘ: Τι λένε οι Σερραίοι; – video

Ι.Χουρουζίδης: Κανένα μέτρο της ΔΕΘ δεν αφορά την εστίαση - video

12/09/25 10:11 μμ

Ι.Χουρουζίδης: Κανένα μέτρο της ΔΕΘ δεν αφορά την εστίαση – video

14 Σεπτεμβρίου: Εθνική μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

12/09/25 10:04 μμ

14 Σεπτεμβρίου: Εθνική μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

"Πολυθεματικό Φεστιβάλ Σκοτούσσα" από το «Κοινόν Σκοτουσσαίων» - video

12/09/25 9:49 μμ

“Πολυθεματικό Φεστιβάλ Σκοτούσσα” από το «Κοινόν Σκοτουσσαίων» – video

Παραδοσιακοί αγώνες πάλης με συνοδεία ζουρνάδων στη Σκοτούσσα - video

12/09/25 9:39 μμ

Παραδοσιακοί αγώνες πάλης με συνοδεία ζουρνάδων στη Σκοτούσσα – video

Πανήγυρη Σκοτούσσας: Χιλιάδες επισκέπτες με το ΕΚΑΒ Σερρών πάντα δίπλα τους - video

12/09/25 9:31 μμ

Πανήγυρη Σκοτούσσας: Χιλιάδες επισκέπτες με το ΕΚΑΒ Σερρών πάντα δίπλα τους – video

Ελλάδα Τουρκία: Απόψε ο ημιτελικός - Τι λένε οι Σερραίοι

12/09/25 9:58 μμ

Ελλάδα Τουρκία: Απόψε ο ημιτελικός του Eurobasket – Τι λένε οι Σερραίοι

Πρώτη φορά Έλληνας σκακιστής κερδίζει τον εν ενεργεία παγκόσμιο πρωταθλητή - Πρόκειται για τον 25χρονο Νικόλα Θεοδώρου

12/09/25 7:28 μμ

Πρώτη φορά Έλληνας σκακιστής κερδίζει τον εν ενεργεία παγκόσμιο πρωταθλητή – Πρόκειται για τον 25χρονο Νικόλα Θεοδώρου