Advertisement
Τελευταία Νέα

“Οι δύο διοργανώσεις ρίχνουν σήμερα το φως της δημοσιότητας στη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Γίνονται δύναμη προβολής  της ιστορίας μας από τα χρόνια του Μεγαλέξανδρου έως σήμερα. Συμβάλλουν στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και την ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού. Συντελούν στη συνέργεια της ιστορίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και του τουρισμού. Ενισχύουν σημαντικά την τουριστική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης και συμβάλλουν στην εξωστρέφεια που η κυβέρνηση, η Αυτοδιοίκηση και όλοι οι  τοπικοί και τουριστικοί φορείς επιδιώκουμε”, υπογράμμισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, στην τελετή έναρξης του 15ου Διεθνούς Μαραθωνίου “Μέγας Αλέξανδρος” και του 9ου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου, που πραγματοποιήθηκε, απόψε, στο Συνεδριακό Κέντρο “Ι. Βελλίδης” της ΔΕΘ, αμέσως μετά την τελετή αφής της Αλεξάνδρειας Φλόγας, στο βωμό που είχε στηθεί για το σκοπό αυτό μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης. 

Μάλιστα, ο κ. Καλαφάτης μετέφερε τη δάδα με την Φλόγα από τη συμβολή των οδών Νίκης και Αγίας Σοφίας, όπου την παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Helexpo – ΔΕΘ Α.Ε. κ. Τάσο Τζήκα εως τον Λευκό Πύργο, όπου την παρέδωσε στην Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη, για να συνεχίσουν μαζί ως το σημείο του βωμού.

Advertisement

Ο κ. Καλαφάτης αύριο θα πάρει μέρος στον αγώνα δρόμου 5.000 μέτρων, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην Δήμητρα Ιορδανίδου, την μαραθωνοδρόμο που χάθηκε άδικα πριν μερικές ημέρες, σε τροχαίο δυστύχημα, με το ποδήλατό της.

“Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που εργαστήκατε  για να είμαστε σήμερα εδώ. Ευχαριστούμε την Οργανωτική Επιτροπή, τον ΣΕΓΑΣ, τη Διεθνή Ένωση Μαραθωνίων ΑΙMS, τον ΕΟΤ, τους χορηγούς και υποστηρικτές, τους φορείς κοινωνικής προσφοράς, τους εθελοντές. Ευχαριστούμε όσους συνεισφέρουν στην προσπάθεια του Δημοτικού Βρεφοκομείου “Άγιος Στυλιανός”. Ευχαριστούμε που μας δίνετε τη δυνατότητα – με τη συμμετοχή μας στον αγώνα των πέντε χιλιομέτρων, που είναι αφιερωμένος σε αυτήν- να τιμήσουμε τη Δήμητρα Ιορδανίδου, που άφησε το στίγμα της στον αθλητισμό για να φύγει από κοντά μας τόσο πρόωρα”, υπογράμμισε.  

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού:

“Κυρία Υφυπουργέ Τουρισμού, φίλη Σοφία,

Φίλες και φίλοι δρομείς 

Καλώς ήρθατε στη Θεσσαλονίκη, 

Καλώς ήρθατε στον 15ο Διεθνή Μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος” – bwin που ξεκινά από την Πέλλα -την αρχαία πρωτεύουσα της Μακεδονίας-  για να καταλήξει στη Θεσσαλονίκη.

Καλώς ήρθατε στον  9ος Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο – ZeniΘ, με τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. 

Advertisement
Family Kitchen

Κυρία Πρόεδρε και μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, 

Κυρία Πρόεδρε του ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, 

Συγχαρητήρια για τη διοργάνωση των φετινών Μαραθωνίων.    Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που εργαστήκατε  για να είμαστε σήμερα εδώ. Ευχαριστούμε την Οργανωτική Επιτροπή, τον ΣΕΓΑΣ, τη Διεθνή Ένωση Μαραθωνίων ΑΙMS, τον ΕΟΤ, τους χορηγούς και υποστηρικτές, τους φορείς κοινωνικής προσφοράς, τους εθελοντές. Ευχαριστούμε όσους συνεισφέρουν στην προσπάθεια του Δημοτικού Βρεφοκομείου “Άγιος Στυλιανός”. Ευχαριστούμε που μας δίνετε τη δυνατότητα – με τη συμμετοχή μας στον αγώνα των πέντε χιλιομέτρων, που είναι αφιερωμένος σε αυτήν- να τιμήσουμε τη Δήμητρα Ιορδανίδου, που άφησε το στίγμα της στον αθλητισμό για να φύγει από κοντά μας τόσο πρόωρα.   

Κυρίες και κύριοι,

Οι δύο διοργανώσεις ρίχνουν σήμερα το φως της δημοσιότητας στη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και  τη Θράκη. Γίνονται δύναμη προβολής  της ιστορίας μας από τα χρόνια του Μεγαλέξανδρου έως σήμερα. Συμβάλλουν στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και  την ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού. Συντελούν στη συνέργεια της ιστορίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και του τουρισμού. Ενισχύουν σημαντικά την τουριστική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης και συμβάλλουν στην εξωστρέφεια που η κυβέρνηση, η Αυτοδιοίκηση και όλοι οι  τοπικοί και τουριστικοί φορείς επιδιώκουμε. 

Μαζί με την πρόσφατη διεθνή διάκριση της Θεσσαλονίκης με την ένταξή της στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της UNESCO, οι Μαραθώνιοι αυτοί αναδεικνύουν τη δυνατότητα της πόλης μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας και Θράκης, να  να επενδύσουν στην ανάπτυξη Ειδικών και Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού.

Ο Τομέας Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, στηρίζει διαχρονικά τον θεσμό  αυτό, που φέρνει τη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος. Στηρίζουμε την προσπάθεια να γίνει ο Αθλητισμός Τουρισμός δύναμη εξωστρέφειας για την Θεσσαλονίκη και την Πατρίδα μας. Δύναμη προσέγγισης ανθρώπων από όλο τον κόσμο. Δύναμη  φιλίας μεταξύ ανθρώπων και λαών.

Εύχομαι επιτυχία σε όλες και όλους τους δρομείς. Είστε άλλωστε όλες και όλοι νικητές. Διότι η πρώτη και σημαντική νίκη είναι η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!

Σας ευχαριστώ”.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα Αριστερά: Σιωπή από την κυβέρνηση για τα 2,5 εκατ. ευρώ σε επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

06/08/25 12:44 πμ

Νέα Αριστερά: Σιωπή από την κυβέρνηση για τα 2,5 εκατ. ευρώ σε επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πονοκέφαλος το καλοκαίρι: Πού μπορεί να οφείλεται, τι μπορείτε να κάνετε για να τον προλάβετε

06/08/25 12:34 πμ

Πονοκέφαλος το καλοκαίρι: Πού μπορεί να οφείλεται, τι μπορείτε να κάνετε για να τον προλάβετε

Μαγικές εικόνες από την Ικαρία - Καταγράφηκαν δύο φάλαινες φυσητήρες

06/08/25 12:21 πμ

Μαγικές εικόνες από την Ικαρία – Καταγράφηκαν δύο φάλαινες φυσητήρες

Φινλανδία: Οι τάρανδοι θύματα του κύματος ζέστης

06/08/25 12:05 πμ

Φινλανδία: Οι τάρανδοι θύματα του κύματος ζέστης

Συναγερμός στις Αρχές: Εξαφάνιση 17χρονου από τη Νέα Ιωνία

05/08/25 11:58 μμ

Συναγερμός στις Αρχές: Εξαφάνιση 17χρονου από τη Νέα Ιωνία

Εορτολόγιο- Ποιοι γιορτάζουν στις 6 Αυγούστου

05/08/25 11:58 μμ

Εορτολόγιο – Ποιοι γιορτάζουν στις 6 Αυγούστου

Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ

05/08/25 11:55 μμ

Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ

Γάζα: Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε πως 68 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά του Ισραήλ

05/08/25 11:50 μμ

Γάζα: Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε πως 68 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά του Ισραήλ

Υπουργείο Μεταφορών: Στο στόχαστρο η εισιτηριοδιαφυγή στο μετρό Θεσσαλονίκης

05/08/25 11:50 μμ

Υπουργείο Μεταφορών: Στο στόχαστρο η εισιτηριοδιαφυγή στο μετρό Θεσσαλονίκης

Δημήτρης Κάντας: Ποιος ήταν ο 33χρονος αλπινιστής που σκοτώθηκε στο «διάδρομο του θανάτου» του Mont Blanc

05/08/25 11:42 μμ

Δημήτρης Κάντας: Ποιος ήταν ο 33χρονος αλπινιστής που σκοτώθηκε στο «διάδρομο του θανάτου» του Mont Blanc

4 απίθανες οικιακές χρήσεις για το ψωμί

05/08/25 11:31 μμ

4 απίθανες οικιακές χρήσεις για το ψωμί

12 πράγματα που δεν πρέπει να αφήνετε Ποτέ μέσα στο αυτοκίνητο

05/08/25 11:27 μμ

12 πράγματα που δεν πρέπει να αφήνετε ποτέ μέσα στο αυτοκίνητο