Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, αλλά και η ασφάλεια των εργαζομένων, αποτελεί το πρώτο μέλημα για το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τόσο με την αναδιάρθρωση των δρομολογίων, όσο και με ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, αλλά και η ασφάλεια των εργαζομένων, αποτελεί το πρώτο μέλημα για το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τόσο με την αναδιάρθρωση των δρομολογίων, όσο και με την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας του ΟΑΣΑ.

 

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, η κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση, στις αστικές συγκοινωνίες, ήταν δραματική και σήμερα «γίνεται διαχείριση κρίσης».

 

«Το 70% των δρομολογίων είχαν μέχρι πρόσφατα συχνότητα από 20 λεπτά και πάνω», είπε ο κ. Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN.

 

«Αυτό είναι απαράδεκτο. Για αυτό και ξεκινήσαμε μια αναδιάρθρωση κι έναν εξορθολογισμό των δρομολογίων, για να συμμαζέψουμε την κατάσταση και να κάνουμε συχνότερα τα δρομολόγια».

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, όταν ανέλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ, ήταν στην κυκλοφορία μόλις 803 λεωφορεία. «Μέσα σε τρεις μήνες βγάλαμε στους δρόμους της Αθήνας, άλλα 100 οχήματα, ενώ συμφωνήσαμε και με τους εργαζομένους για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για τις οποίες η δήθεν φιλική κυβέρνηση της αριστεράς τους κορόιδευε. Εμείς δεν τους κοροϊδέψαμε, λύσαμε το θέμα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους για αυτό».

Ο κ. Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι το 2023 θα χρειαζόμαστε 700 λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη γι’ αυτό θα πρέπει να «γίνει σπρίντ για την προμήθεια αυτή». «Τουλάχιστον το 1/3 από τα λεωφορεία πρέπει να είναι ηλεκτροκίνητα και τα υπόλοιπα με χαμηλούς ρύπους», σημείωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ενώ ανέφερε ότι αυτό έχει άμεση σχέση και με το περιβάλλον αλλά και με την ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβατών.

 

Τέλος ξεκαθάρισε ότι αυτή η κυβέρνηση, όπως έχει δεσμευτεί και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, είναι υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα των συγκοινωνιών, αλλά επισήμανε ότι «πρέπει να λειτουργούν με σύγχρονο μάνατζμεντ».

 

Αναφερόμενος στο θέμα της ανανέωσης του στόλου των παλαιών και ρυπογόνων αυτοκινήτων, ο κ. Κώστας Καραμανλής, είπε ότι θα δοθούν κίνητρα για να μην έρχονται στην Ελλάδα τα λεγόμενα «σαπάκια», με τα γυρισμένα χιλιόμετρα, με τα οποία ταλαιπωρούνται οι ιδιοκτήτες τους, αλλά αυτοκίνητα 5ετίας.

 

«Αυτό θα γίνει με τη μείωση των δασμών – αφού τώρα είναι απαγορευτικό το κόστος εισαγωγής – ώστε να κυκλοφορούν αυτοκίνητα Euro5 και Euro6. Επίσης θα δώσουμε ώθηση στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για του παλαιού τύπου απόσυρση, η οποία έχει δημοσιονομικό αποτύπωμα».

Advertisement
MEGA

 

Τέλος, για τον οδικούς άξονες Πάτρα – Πύργος και τον ΒΟΑΚ, ο κ. Κώστας Καραμανλής ανέφερε: «Η προηγούμενη κυβέρνηση έλεγε παραμύθια της Χαλιμάς, ιδιαίτερα για τον οδικό άξονα της Κρήτης, αφού δεν υπήρχε ούτε χάραξη, ούτε μελέτες, ούτε και χρηματοδότηση».

 

«Όσον αφορά τον Πάτρα – Πύργος, το έργο ήταν έτοιμο να ξεκινήσει το 2015 και σήμερα θα είχε τελειώσει, αλλά οι κύριοι της αριστεράς ήθελαν να ευνοήσουν συγκεκριμένο εργολάβο. Ας μην προκαλούν λοιπόν. Σήμερα είμαστε σε επαφή με την Ευρωπαϊκή επιτροπή, έτσι ώστε σε δύο μήνες να έχουμε δρομολογημένη λύση και το έργο να ξεκινήσει άμεσα. Δυστυχώς, προσπαθούμε τώρα να διορθώσουμε τα λάθη των περασμένων ετών».

 

Και κατέληξε: «Αυτό, όμως, θα γίνει άμεσα και θα γίνει σίγουρα. Από εμάς δεν θα ακούτε μεγάλα λόγια».

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σάββατο του Λαζάρου σήμερα – Γιατί δεν χαμογέλασε ξανά μετά την ανάστασή του

03/04/26 10:26 μμ

Σάββατο του Λαζάρου σήμερα – Γιατί δεν χαμογέλασε ξανά μετά την ανάστασή του

Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια - Έθιμα του Λαζάρου σε όλη την Ελλάδα

03/04/26 8:46 πμ

Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια – Έθιμα του Λαζάρου σε όλη την Ελλάδα

Συνταγή για Λαζαράκια: Τα ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

03/04/26 10:27 μμ

Συνταγή για Λαζαράκια: Τα ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

Σάββατο του Λαζάρου- Έθιμα από όλη την Ελλάδα

03/04/26 10:25 μμ

Σάββατο του Λαζάρου – Έθιμα από όλη την Ελλάδα

Έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ

03/04/26 10:21 μμ

Έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ασχημονεί και παρανομεί σε κάθε της παράσταση ενώπιον του δικαστηρίου

03/04/26 10:02 μμ

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ασχημονεί και παρανομεί σε κάθε της παράσταση ενώπιον του δικαστηρίου

Τρεις καταξιωμένοι σεφ μαγείρεψαν νηστίσιμες συνταγές στο Καπάνι

03/04/26 9:58 μμ

Τρεις καταξιωμένοι σεφ μαγείρεψαν νηστίσιμες συνταγές στο Καπάνι

Πέλλα: Πήραν 146 λίρες και 4.000 ευρώ από ηλικιωμένη με πρόσχημα πρόστιμο για αδήλωτα τιμαλφή

03/04/26 9:51 μμ

Πέλλα: Πήραν 146 λίρες και 4.000 ευρώ από ηλικιωμένη με πρόσχημα πρόστιμο για αδήλωτα τιμαλφή

Χαλκιδική: Διάσωση δύο τσομπανόσκυλων που είχαν εγκλωβιστεί σε βράχους μέσα σε ποταμό

03/04/26 9:47 μμ

Χαλκιδική: Διάσωση δύο τσομπανόσκυλων που είχαν εγκλωβιστεί σε βράχους μέσα σε ποταμό

Δολοφονία στην Καλαμαριά με θύμα 20χρονο - Προσωρινά κρατούμενος και ο δεύτερος φίλος του Κλεομένη

03/04/26 11:56 μμ

Δολοφονία στην Καλαμαριά με θύμα 20χρονο – Προσωρινά κρατούμενος και ο δεύτερος φίλος του Κλεομένη

Bουλή: Το πρωί του Σαββάτου η πρόσβαση των κομμάτων στις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

03/04/26 10:17 μμ

Bουλή: Το πρωί του Σαββάτου η πρόσβαση των κομμάτων στις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Εξάμηνη απαγόρευση εμπορικής αλιευτικής δραστηριότητας για το ευρωπαϊκό χέλι (Anguilla anguilla) για το έτος 2026

03/04/26 9:06 μμ

Εξάμηνη απαγόρευση εμπορικής αλιευτικής δραστηριότητας για το ευρωπαϊκό χέλι (Anguilla anguilla) για το έτος 2026