Σημεία της συνέντευξης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή στον ραδιοφωνικό σταθμό της Πάτρας Max FM και τον δημοσιογράφο κ. Αλέξανδρο Κογκόλη Για το δρόμο Πάτρα – Πύργος, ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Σημεία της συνέντευξης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή στον ραδιοφωνικό σταθμό της Πάτρας Max FM και τον δημοσιογράφο κ. Αλέξανδρο Κογκόλη

Για το δρόμο Πάτρα – Πύργος, το φράγμα Πείρου – Παραπείρου και το σιδηροδρομικό δίκτυο, τρία μεγάλα έργα υποδομών, τα οποία αφορούν την Αχαΐα αλλά και γενικότερα την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, μίλησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, στον ραδιοφωνικό σταθμό της Πάτρας Max FM και τον κ. Αλέξανδρο Κογκόλη. 

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι τα έργα υποδομών αποτελούν, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, έναν από τους βραχίονες του Ταμείου Ανάκαμψης. «Και αυτό διότι για κάθε ένα ευρώ που ξοδεύεται σε αυτόν το τομέα, επιστρέφει στην οικονομία το διπλάσιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής. 

«Βρήκαμε λύση για το φράγμα Πείρου – Παραπείρου»

Ο κ. Καραμανλής αφού χαρακτήρισε το φράγμα Πείρου – Παραπείρου «γεφύρι της Άρτας», καθώς η κατασκευή του έργου ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια, τόνισε ότι έχει βρεθεί λύση, μετά από τόσα χρόνια που ταλαιπωρείται η περιοχή με το θέμα της ύδρευσης.

Μάλιστα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ότι έχουν ήδη δεσμευθεί 24,3 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 8,7 εκατ. τα χρηματοδοτεί το Υπουργείο για τη λειτουργία και συντήρηση του έργου. Στο πρώτο εξάμηνο του 2021 αναμένεται να έχει υπογραφεί η σύμβαση και να έχει δοθεί λύση και στο θέμα λειτουργίας και συντήρησης του έργου για 5 χρόνια. Το έργο θα αναλάβει ιδιωτικός φορέας, αλλά όπως επισήμανε ο κ. Καραμανλής την τιμολογιακή πολιτική δεν θα την ασκεί ο ιδιώτης.

«Η σύσταση φορέα διαχείρισης και λειτουργίας είναι απαραίτητη για να έχουμε ύδρευση στην Πάτρα και απορώ πως είναι δυνατόν επί πολλά χρόνια, να τσακώνονται οι τοπικοί φορείς αν θα είναι κρατικός φορέας, αν θα είναι διαδημοτικός ή ιδιωτικός», είπε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Τόνισε ότι «ιδιωτικός φορέας στη λειτουργία δεν είναι ιδιωτικοποίηση» και πρόσθεσε: «Ας ανοίξουμε τα μάτια μας σε αυτή τη χώρα και ας δούμε πως λειτουργούν τα φράγματα σε όλη την Ευρώπη και καλό θα είναι να  ξεφύγουμε από αυτές τις ιδεοληψίες και αντιπαραθέσεις χωρίς νόημα που καθυστερούν τα έργα και βάζουν σε κίνδυνο τη χρηματοδότηση». 

«Στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν λερωμένη τη φωλιά τους για το Πάτρα – Πύργος»

Για τον δρόμο Πάτρα – Πύργος ο κ. Καραμανλής εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα ξεκινήσει μέσα στο 2021 και εντός μια τριετίας το έργο θα έχει ολοκληρωθεί. Μάλιστα, είπε ότι οι διαδικασίες προχωρούν κανονικά με τις αρμόδιες Διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπή, σημειώνοντας ότι είναι θετικό το γεγονός πως δεν υπάρχουν ενστάσεις αυτή τη στιγμή. 

«Το έργο αυτό, δυστυχώς, έπεσε θύμα μιας ΣΥΡΙΖΑϊκής εμμονής να δοθεί σε έναν εργολάβο που ήθελαν να τον κάνουν καναλάρχη. Οπότε στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν λερωμένη τη φωλιά τους», σχολίασε και πρόσθεσε: «Το έργο, πλέον, έχει μπει στο πρόγραμμα «γέφυρα» 2021- 2027 και με μεθοδική δουλειά εντός του 2021 θα ξεκινήσει από τον παραχωρησιούχο αφού θα έχουμε λάβει και την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού».

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι παράλληλα προχωρά η υλοποίηση άμεσων παρεμβάσεων για να γίνει πολύ πιο ασφαλής ο υφιστάμενος δρόμος, μέχρι την κατασκευή του νέου. «Δεν θα περιμένουμε τρία χρόνια με σταυρωμένα τα χέρια να γίνονται ατυχήματα, αλλά υλοποιούμε ένα πρόγραμμα στοχευμένων σημειακών παρεμβάσεων προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ». 

Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν, διαχωρισμό των κατευθύνσεων κυκλοφορίας, τοποθέτηση στηθαίων, διαγράμμιση του οδοστρώματος, φωτεινή σηματοδότηση, κατασκευή διαβάσεων πεζών.

«Προχωρούν οι μελέτες για το σιδηροδρομικό δίκτυο»

Όσον αφορά το σχεδιασμό της υπογειοποίησης 5,16 χλμ της σιδηροδρομικής γραμμής, ο υπουργός ανέφερε ότι η διαδικασία δημοπράτησης  θα ξεκινήσει το β’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους, αφού δεν έχουν αλλάξει τα χρονοδιαγράμματα. 

«Ο σιδηρόδρομος είναι ένα σημαντικό στοίχημα της χώρας και επειδή έχουμε μείνει δεκαετίες πίσω προσπαθούμε τώρα να κερδίσουμε έδαφος», κατέληξε ο κ. Καραμανλής.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SEREXPO 2025: Γυναίκες που ηγούνται - Ιστορίες επιτυχίας και ευκαιρίες για το μέλλον

16/09/25 9:53 μμ

SEREXPO 2025: Γυναίκες που ηγούνται – Ιστορίες επιτυχίας και ευκαιρίες για το μέλλον

Σωκράτης Φάμελλος: Δεν μπορεί να αρνείται η Πολιτεία και η Κυβέρνηση σε έναν γονιό να μάθει την αλήθεια για τον θάνατο του παιδιού του

16/09/25 9:48 μμ

Σωκράτης Φάμελλος: Δεν μπορεί να αρνείται η Πολιτεία και η Κυβέρνηση σε έναν γονιό να μάθει την αλήθεια για τον θάνατο του παιδιού του

Εκδηλώσεις μνήμης για την ομαδική εκτέλεση 21 κατοίκων του Λευκώνα Σερρών

16/09/25 9:44 μμ

Εκδηλώσεις μνήμης για την ομαδική εκτέλεση 21 κατοίκων του Λευκώνα Σερρών

Ελαιόλαδο: Δυσοίωνες προβλέψεις, έρχονται αυξήσεις στις τιμές

16/09/25 9:35 μμ

Ελαιόλαδο: Δυσοίωνες προβλέψεις, έρχονται αυξήσεις στις τιμές

Έκρηξη ηλεκτρονικού τσιγάρου στο στόμα ατμιστή - Οι κανόνες χρήσης σύμφωνα με τους ειδικούς

16/09/25 8:51 μμ

Έκρηξη ηλεκτρονικού τσιγάρου στο στόμα ατμιστή – Οι κανόνες χρήσης σύμφωνα με τους ειδικούς

Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση αρκούδας στον ορειβάτη στη Δράμα – Η στιγμή της πτώσης του στον γκρεμό

16/09/25 8:42 μμ

Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση αρκούδας στον ορειβάτη στη Δράμα – Η στιγμή της πτώσης του στον γκρεμό

ΥΠΕΝ: Σε χρόνο ρεκόρ η εκκίνηση έργων πρόληψης και αποκατάστασης για τον πυρόπληκτο Φενεό

16/09/25 8:21 μμ

ΥΠΕΝ: Σε χρόνο ρεκόρ η εκκίνηση έργων πρόληψης και αποκατάστασης για τον πυρόπληκτο Φενεό

Μητσοτάκης: Θεμελιώδης αρχή η αξιόπιστη δημοσιονομική πολιτική - Δημιουργείται το νέο Ελληνικό Ταμείο Καινοτομίας και Υποδομών

16/09/25 7:53 μμ

Μητσοτάκης: Θεμελιώδης αρχή η αξιόπιστη δημοσιονομική πολιτική – Δημιουργείται το νέο Ελληνικό Ταμείο Καινοτομίας και Υποδομών

60ων Δημητρίων καλωσόρισμα: Επιστροφή στις ιστορικές αγορές της Θεσσαλονίκης

16/09/25 7:45 μμ

60ων Δημητρίων καλωσόρισμα: Επιστροφή στις ιστορικές αγορές της Θεσσαλονίκης

SEREXPO 2025: Κάθε ημέρα με μία μοναδική συναυλία - Δείτε το πρόγραμμα

16/09/25 9:54 μμ

Συναυλίες SEREXPO 2025: Λέκκας, Πορτοκάλογλου, Κότσηρας, Vassilina, Ελεωνόρα Ζουγανέλη – Δείτε το πρόγραμμα

Σέρρες: Χάνονται οι σχολές ηλεκτρολόγων και τεχνικών υπολογιστών αν δεν συμπληρωθούν οι εγγραφές - Με στέγαση, σίτιση, ένσημα και 600 ευρώ/μήνα

16/09/25 7:34 μμ

Σέρρες: Χάνονται οι σχολές ηλεκτρολόγων και τεχνικών υπολογιστών αν δεν συμπληρωθούν οι εγγραφές – Με στέγαση, σίτιση, ένσημα και 600 ευρώ/μήνα

51ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»: Mε αυξημένη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στις Σέρρες

16/09/25 7:21 μμ

51ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – «ΟΔΗΓΗΤΗ»: Mε αυξημένη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στις Σέρρες