Έκκληση στους Βορειοελλαδίτες να μην εφησυχάζουν απέναντι στην πανδημία απηύθυνε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό 102 Fm της ΕΡΤ-3 ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Έκκληση στους Βορειοελλαδίτες να μην εφησυχάζουν απέναντι στην πανδημία απηύθυνε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό 102 Fm της ΕΡΤ-3 και τον δημοσιογράφο Βασίλη Πεκλάρη.

Advertisement
 

 

«Η διαχείριση της πανδημίας εξαρτάται από εμάς» τόνισε, εξηγώντας πως εφόσον τις επόμενες εβδομάδες δεν μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο, το Φθινόπωρο η κατάσταση μπορεί να γίνει δυσκολότερη εξαιτίας του συνδυασμού των εποχικών ιώσεων με τον κορωνοϊό.

«Όλοι, από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο σε ηλικία, ενωμένοι και πειθαρχημένοι, θα πρέπει να τηρούμε, να σεβόμαστε και να υπακούμε στα απαραίτητα μέτρα που εισηγούνται οι ειδικοί επιστήμονες και εφαρμόζει η Κυβέρνηση για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τη μη πραγματοποίηση της 85ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης ο κ. Καράογλου σημείωσε ότι «η Κυβέρνηση βάζει πάνω από όλα τη δημόσια υγεία».

Όπως είπε: «Οποιεσδήποτε οικονομικές απώλειες μπορούν να ξεπεραστούν σε βάθος χρόνου, όμως η απώλεια της ανθρώπινης ζωής δεν αναπληρώνεται. Με ηρεμία, σύνεση και κοινωνικό διάλογο θα καταλήξουμε στα καλύτερα δυνατά μέτρα ώστε να καλυφθούν οι απώλειες που θα υπάρξουν από την ακύρωση της φετινής διοργάνωσης. Προφανώς υπάρχει πολιτική βούληση για την ενίσχυση του επιχειρείν που πλήττεται, σύμφωνα όμως με τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας. Θέλουμε το καλύτερο για τη Θεσσαλονίκη, γι’ αυτό θα αποφασίσουμε χωρίς δογματισμούς και αγκυλώσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότικανείς δεν θα μείνει αβοήθητος ούτε μόνος, είτε πρόκειται για φορέα όπως η ΔΕΘ, είτε για επιχείρηση, εργαζόμενο ή άνεργο». Πρόσθεσε, μάλιστα, πως έχει καθημερινή συνεργασία με τη Διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo προκειμένου να διαμορφωθεί το πλαίσιο του πολιτικού-οικονομικού φόρουμ που θα διοργανωθεί τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη.

Σχετικά με τα δυο mega projects που υλοποιεί ως εποπτεύουσα αρχή το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), δηλαδή το Τεχνολογικό Πάρκο Thess Intec και την ανάπλαση της ΔΕΘ-Helexpo, ο κ. Καράογλου σημείωσε ότι «τρέχουν με… χίλια».

Advertisement
ΔΕΗ

Για την ανάπλαση της ΔΕΘ δήλωσε ότι μέχρι τέλους Αυγούστου θα προκηρυχθεί ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός με τη συμμετοχή των καλύτερων αρχιτεκτονικών γραφείων παγκοσμίως. «Στόχος είναι ο νέος εκθεσιακός χώρος να αποτελέσει τοπόσημο για την πόλη και το 2026 η Θεσσαλονίκη να γιορτάσει τα 100 χρόνια από τα εγκαίνια της πρώτης ΔΕΘ στις νέες εγκαταστάσεις».

Όσον αφορά στο Thess Intec μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχουν ανατεθεί δυο σημαντικές μελέτες.

Η μια αφορά στο Ειδικό Χωρικό Σχέδιο από το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος και η άλλη στα πολεοδομικά ζητήματα. Επίσης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) αποκάλυψε ότι εκτός από το μετοχικό κεφάλαιο των 200.000 ευρώ, στα ταμεία της Εταιρείας Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου Α.Ε. (ΕΑΝΕΠ Thess Intec A.E.), το καταστατικό ίδρυσης της οποίας υπογράφηκε στις 6 Αυγούστου, έχουν συγκεντρωθεί περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ από δωρεές ώστε να καλυφθούν τα πρώτα έξοδα της εταιρείας.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυριάκος Μητσοτάκης σε αγρότες: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα

14/12/25 11:33 πμ

Κυριάκος Μητσοτάκης σε αγρότες: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα

Γιώργος Κώτσηρας: Ο Προϋπολογισμός του 2026 θέτει τα θεμέλια για ένα ακόμα καλύτερο αύριο

14/12/25 11:24 πμ

Γιώργος Κώτσηρας: Ο Προϋπολογισμός του 2026 θέτει τα θεμέλια για ένα ακόμα καλύτερο αύριο

Λίμνη Πηγών Αώου: Ένας κρυμμένος θησαυρός της Πίνδου -Δείτε video

14/12/25 11:21 πμ

Λίμνη Πηγών Αώου: Ένας κρυμμένος θησαυρός της Πίνδου -Δείτε video

Έλενα Λαγού: Πανελληνιονίκης η αθλήτρια του Μέγα Αλέξανδρου Σερρών

14/12/25 11:11 πμ

Έλενα Λαγού: Πανελληνιονίκης η αθλήτρια του Μέγα Αλέξανδρου Σερρών στην άρση βαρών

ΗΠΑ: Δύο νεκροί, 9 τραυματίες από πυρά ενόπλου σε πανεπιστήμιο - Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη

14/12/25 10:14 πμ

ΗΠΑ: Δύο νεκροί, 9 τραυματίες από πυρά ενόπλου σε πανεπιστήμιο – Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη

Επενδυτική έκρηξη στον κλάδο των σούπερ μάρκετ - Τι σχεδιάζουν οι «μεγάλοι» της αγοράς

14/12/25 10:06 πμ

Επενδυτική έκρηξη στον κλάδο των σούπερ μάρκετ – Τι σχεδιάζουν οι «μεγάλοι» της αγοράς

Σταθερά τα επιτόκια της ΕΚΤ όλο το 2026: Τα οφέλη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

14/12/25 10:02 πμ

Σταθερά τα επιτόκια της ΕΚΤ όλο το 2026: Τα οφέλη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

«Χάος» στην περιοδεία του Μέσι στην Ινδία

14/12/25 9:57 πμ

«Χάος» στην περιοδεία του Μέσι στην Ινδία

Επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη σε σημείο διενέργειας αλκοτέστ στο κέντρο της Αθήνας

14/12/25 9:50 πμ

Επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη σε σημείο διενέργειας αλκοτέστ στο κέντρο της Αθήνας

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 19 Δεκεμβρίου

13/12/25 9:10 μμ

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 19 Δεκεμβρίου

Κ. Τασούλας: Ενεργές οι ελληνικές αξιώσεις για αποζημιώσεις από τα εγκλήματα πολέμου

13/12/25 9:04 μμ

Κ. Τασούλας: Ενεργές οι ελληνικές αξιώσεις για αποζημιώσεις από τα εγκλήματα πολέμου

Χατζηβασιλείου στη Βουλή για Προϋπολογισμό: Εθνική προτεραιότητα το μέλλον του πρωτογενούς τομέα - Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών πολιτικών

13/12/25 9:00 μμ

Χατζηβασιλείου στη Βουλή για Προϋπολογισμό: Εθνική προτεραιότητα το μέλλον του πρωτογενούς τομέα – Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών πολιτικών