Με θετικό πρόσημο για τους γουνοποιούς της Καστοριάς ολοκληρώθηκε η επίσκεψη 25μελούς εμπορικής αποστολής από τη Ν. Κορέα που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας», η Ομοσπονδία Γούνας, ... Περισσότερα

Καστοριά: Ικανοποίηση από την παρουσία της κορεάτικης εμπορικής αποστολής

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Με θετικό πρόσημο για τους γουνοποιούς της Καστοριάς ολοκληρώθηκε η επίσκεψη 25μελούς εμπορικής αποστολής από τη Ν. Κορέα που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας», η Ομοσπονδία Γούνας, η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Enterprise Greece σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών.

Advertisement
 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γούνας, Απόστολος Τσούκας, εξέφρασε την βαθιά του ικανοποίηση για τις συμφωνίες που υπήρξαν ανάμεσα στις γουνοποιητικές επιχειρήσεις και την πολυπληθή κορεάτικη αντιπροσωπεία και τόνισε ότι με την βοήθεια του υπουργείου Εξωτερικών «θα προχωρήσουμε στην οργάνωση κι άλλων τέτοιων συναντήσεων με εμπορικούς αντιπροσώπους από άλλη χώρα».

Ο κ. Τσούκας χαρακτήρισε «κατόρθωμα» το γεγονός ότι «μετά από δύο χρόνια πανδημίας, με το εμπόριο της γούνας να βρίσκεται σε υποχώρηση και τις επιχειρήσεις μας τον περισσότερο καιρό να είναι κλειστές, ότι καταφέραμε να ανοίξουμε τις πύλες του Εκθεσιακού Κέντρου Γούνας και να οργανώσουμε αυτό το εμπορικό και οικονομικό event». Επεσήμανε ότι «στην Καστοριά, είτε είσαι γουνοποιός, είτε κάτι άλλο, όλοι μας βράζουμε στο ίδιο καζάνι» και εξέφρασε την ικανοποίηση του που μέσω αυτής της συνάντησης «κάποιες επιχειρήσεις κατάφεραν να εργαστούν κα συνάψουν οικονομικές συμφωνίες».

Ο προσανατολισμός των γουνοποιών από την ρωσική στην κορεάτικη αγορά δεν θα είναι εύκολος, ενώ λόγω μικρότερου μεγέθους δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αναπληρώσει το μέγεθος των απολεσθέντων οικονομικών συναλλαγών της Ρωσίας. Ο κ. Τσούκας τόνισε ότι οι επιχειρήσεις που θα εργαστούν με την Κορέα, θα χρειαστεί το προσεχές διάστημα «να αναπροσαρμόσουν όλα τα μοντέλα των παραγόμενων προϊόντων γούνας» αφού το σύνολο της παραγόμενης παραγωγής σε Καστοριά και Σιάτιστα είναι προσαρμοσμένο σε σωματότυπο της ρωσικής αγοράς.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων και Εξωστρέφειας στο υπουργείο Εξωτερικών, Γιάννης Σμυρλής, αναφέρθηκε στο ιστορικό της οργάνωσης της επιχειρηματικής αποστολής, τόνισε ότι τα 25 μέλη της εμπορικής αποστολής εκπροσωπούν 14 μεγάλες επιχειρήσεις της Κορέας κι ότι έφθασαν στην Καστοριά μετά από συμφωνία με τις κλαδικές οργανώσεις των γουνοποιιών.

Σύμφωνα με στοιχεία του Enterprise Greece που παρακολούθησε τις συναντήσεις, υπήρξαν 100 btb συναντήσεις με επιχειρηματίες και πραγματοποιήθηκαν 20 επισκέψεις σε τοπικά εργοστάσια, ενώ κλείστηκαν δεκάδες συμφωνίες με επιχειρηματίες.

Advertisement
MEGA

Ο κ. Σμυρλής απευθυνόμενος στους γουνοποιούς, ανέφερε ότι «ακόμη και να σταματήσει σήμερα ο πόλεμος, οι σχέσεις με την Ρωσία δεν θα ομαλοποιηθούν τον επόμενο μήνα κι οφείλουμε να σχεδιάσουμε τα πλάνα μας χωρίς να έχουμε την Ρωσία». Απαντώντας σε ερώτημα για τις εξαιρέσεις των προϊόντων από τις κυρώσεις, ανέφερε ότι «η απόφαση της κυβέρνησης είναι να ζητούμε εξαιρέσεις για τα ελληνικά προϊόντα που θίγονται, αλλά δεν γίνεται να ζητάμε εξαιρέσεις για όλα τα ελληνικά προϊόντα, γιατί πρέπει να λειτουργούν και οι κυρώσεις».

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Μάθιου Μοντίν παραγωγός ντοκιμαντέρ για τη δημιουργία της ταινίας «Full Metal Jacket»

26/10/25 1:30 μμ

Ο Μάθιου Μοντίν παραγωγός ντοκιμαντέρ για τη δημιουργία της ταινίας «Full Metal Jacket»

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δύο προσωρινά κρατούμενοι από τη σημερινή ομάδα κατηγορουμένων για εγκληματική οργάνωση - 6 συνολικά οι προφυλακίσεις

26/10/25 1:26 μμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δύο προσωρινά κρατούμενοι από τη σημερινή ομάδα κατηγορουμένων για εγκληματική οργάνωση – 6 συνολικά οι προφυλακίσεις

Ο Ψαρρός κατέκτησε το χάλκκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ταεκβοντό

26/10/25 1:23 μμ

Ο Ψαρρός κατέκτησε το χάλκκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ταεκβοντό

Ένας 39χρονος έχασε τη ζωή του καθώς το όχημα που οδηγούσε έπεσε σε χαράδρα στην Ευρυτανία

26/10/25 1:17 μμ

Ένας 39χρονος έχασε τη ζωή του καθώς το όχημα που οδηγούσε έπεσε σε χαράδρα στην Ευρυτανία

Ληστεία σε διαμέρισμα στον Πειραιά - Εδεσαν 62χρονο και άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα

26/10/25 1:14 μμ

Ληστεία σε διαμέρισμα στον Πειραιά – Εδεσαν 62χρονο και άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα

Κυβερνοασφάλεια στην πράξη: τα 5 βασικά μέτρα που μειώνουν δραστικά τον κίνδυνο επίθεσης

26/10/25 1:09 μμ

Κυβερνοασφάλεια στην πράξη: τα 5 βασικά μέτρα που μειώνουν δραστικά τον κίνδυνο επίθεσης

Ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια: Οι προκλήσεις της επόμενης μέρας

26/10/25 1:01 μμ

Ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια: Οι προκλήσεις της επόμενης μέρας

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφθασε τα 950 γκολ!

26/10/25 12:57 μμ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφθασε τα 950 γκολ!

Το PKK ανακοίνωσε ότι αποσύρει όλες τις δυνάμεις του από την Τουρκία

26/10/25 12:53 μμ

Το PKK ανακοίνωσε ότι αποσύρει όλες τις δυνάμεις του από την Τουρκία

Έξι χρόνια «Τυφώνας»: 18 πισίνες Ολυμπιακών διαστάσεων με σκουπίδια έχουν καθαριστεί από τις ελληνικές ακτές

26/10/25 12:49 μμ

Έξι χρόνια «Τυφώνας»: 18 πισίνες Ολυμπιακών διαστάσεων με σκουπίδια έχουν καθαριστεί από τις ελληνικές ακτές

Συνελήφθησαν 29χρονος και 24χρονος που επέτρεψαν την κατανάλωση αλκοόλ σε ανήλικες

26/10/25 12:45 μμ

Συνελήφθησαν 29χρονος και 24χρονος που επέτρεψαν την κατανάλωση αλκοόλ σε ανήλικες

Έκθεση στη Στοκχόλμη με δημιουργίες που φορέθηκαν σε επίσημες τελετές του παλατιού

26/10/25 12:42 μμ

Έκθεση στη Στοκχόλμη με δημιουργίες που φορέθηκαν σε επίσημες τελετές του παλατιού