«Υπάρχει πρόβλημα με το εμβόλιο της AstraZeneca, το ξέρουμε εδώ και αρκετό καιρό. Αυτός είναι ο λόγος που εξέφρασα επιφυλάξεις για την χρήση του σε άτομα που δεν είναι μεγάλης ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Υπάρχει πρόβλημα με το εμβόλιο της AstraZeneca, το ξέρουμε εδώ και αρκετό καιρό. Αυτός είναι ο λόγος που εξέφρασα επιφυλάξεις για την χρήση του σε άτομα που δεν είναι μεγάλης ηλικίας» υπογραμμίζει ο καθηγητής παθολογίας και επιδημιολογίας, Γιάννης Ιωαννίδης, με αφορμή τα τρία περιστατικά θρόμβωσης στην Κρήτη.

Advertisement
 

«Με βάση τα δεδομένα από την Νορβηγία, ο κίνδυνος θανάτου είναι μια στις 43.000 και ο κίνδυνος σοβαρής θρόμβωσης 1 στις 23.000. Οπότε πρέπει να συγκριθεί αυτό με τι ωφέλεια θα έχει κάποιος από το εμβόλιο της AstraZeneca. Το εμβόλιο της AstraZeneca δεν είναι πολύ καλή ιδέα για άτομα κάτω από 50 ετών. Αφού έχουμε επιλογή για άλλα εμβόλια, θα έλεγα ότι το AstraZeneca δεν είναι καλή επιλογή. Και όσο μικρότερο το άτομο, γίνεται μάλλον χειρότερη επιλογή» σημειώνει μιλώντας στο MEGA.

O καθηγητής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι ελαττωματική η παρτίδα των συγκεκριμένων εμβολίων στην Κρήτη. «Τρία περιστατικά είναι πολύ λίγα, το κάθε ένα από αυτά έχει τεράστια σημασία για αυτόν που τα παθαίνει, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι φταίει η παρτίδα αναγκαστικά. Οι παρενέργειες σου έρχονται από το πουθενά, δεν τις γνωρίζεις από πριν. Θέλει προσοχή και επιφυλακτικότητα στη χρήση αυτού του εμβολίου» είπε.

Ο κ. Ιωαννίδης τονίζει ότι δεν υπάρχουν εξετάσεις που να μπορούν να προβλέψουν τις παρενέργειες του εμβολίου.

«Θα κινηθώ νομικά»
Εκτός κινδύνου είναι ο Ανδρέας Μεταξάκης στην Κρήτη που έπαθε δύο θρομβώσεις και αποτελεί το πρώτο επιβεβαιωμένο περιστατικό παρενεργειών από το συγκεκριμένο εμβόλιο στην Ελλάδα.

«Πήρα εξιτήριο. Ξεκουράζομαι, είμαι πολύ καλά, περπατάω. Δεν έχω κάποιο πόνο. Σε γενικές γραμμές είμαι πάρα πολύ καλά» σημειώνει ο κ. Μεταξάκης. «Θα το ψάξω, θα το κυνηγήσω» είπε για την πρόθεσή του να κινηθεί νομικά εναντίον της εταιρείας. «Περιμένω τα επίσημα έγγραφα από τον ΕΟΦ, είπαν ότι η πρώτη θρόμβωση οφείλεται στο εμβόλιο» ανέφερε.

Advertisement

«Δεν θα κάνω άλλο εμβόλιο, απαγορεύεται να κάνω δεύτερη δόση οποιασδήποτε εταιρείας» είπε ο Ανδρέας Μεταξάκης.

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυρ. Μητσοτάκης: «Αν βρει κάποιος φυσικό αέριο, αυτό αλλάζει τα πάντα» - «Είμαστε η άγκυρα σταθερότητας του πολιτικού συστήματος»

05/12/25 6:16 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: «Αν βρει κάποιος φυσικό αέριο, αυτό αλλάζει τα πάντα» – «Είμαστε η άγκυρα σταθερότητας του πολιτικού συστήματος»

Παραμυθένια Χριστούγεννα στις Σέρρες – Έναρξη της Πολιτείας των Ευχών

05/12/25 6:10 μμ

Παραμυθένια Χριστούγεννα στις Σέρρες – Πότε ξεκινάει η Πολιτεία των Ευχών, αναλυτικά το πρόγραμμα

Λ. Μενδώνη στο Χάρβαρντ: «Η πολιτική μας διασφαλίζει την πολιτιστική κληρονομιά μας, ως βιώσιμο ζωτικό πόρο, για τις μελλοντικές γενιές»

05/12/25 6:07 μμ

Λ. Μενδώνη στο Χάρβαρντ: «Η πολιτική μας διασφαλίζει την πολιτιστική κληρονομιά μας, ως βιώσιμο ζωτικό πόρο, για τις μελλοντικές γενιές»

14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας - Αφιέρωμα «Θάνος Αναστόπουλος»

05/12/25 4:02 μμ

14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας – Αφιέρωμα «Θάνος Αναστόπουλος»

Κελύφη μυδιών και υπολείμματα καφέ ως λύσεις βιωσιμότητας στην αγροδιατροφή

05/12/25 4:01 μμ

Κελύφη μυδιών και υπολείμματα καφέ ως λύσεις βιωσιμότητας στην αγροδιατροφή

Πάτρα: Κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων – Μπλόκο στον κόμβο του Πύργου

05/12/25 3:59 μμ

Πάτρα: Κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων – Μπλόκο στον κόμβο του Πύργου

Αεροψεκασμοί στο Περιαστικό Δάσος Θεσσαλονίκης για την καταπολέμηση της Πευκοκάμπιας

05/12/25 3:58 μμ

Αεροψεκασμοί στο Περιαστικό Δάσος Θεσσαλονίκης για την καταπολέμηση της Πευκοκάμπιας

Β. Κικίλιας: «Έκτακτη προσέγγιση του “Blue Star” στη Σίφνο για διακομιδή παιδιού - Η δουλειά μας είναι να σκύβουμε πάνω από τα προβλήματα της καθημερινότητας»

05/12/25 3:57 μμ

Β. Κικίλιας: «Έκτακτη προσέγγιση του “Blue Star” στη Σίφνο για διακομιδή παιδιού – Η δουλειά μας είναι να σκύβουμε πάνω από τα προβλήματα της καθημερινότητας»

Εύβοια: Πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις - Συνεχίζει η Πυροσβεστική την άντληση υδάτων - Κλειστά τα σχολεία

05/12/25 3:56 μμ

Εύβοια: Πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις – Συνεχίζει η Πυροσβεστική την άντληση υδάτων – Κλειστά τα σχολεία

Έσπασε αγωγός ύδρευσης στη Μάνδρα- Έκτακτη διακοπή υδροδότησης

05/12/25 3:54 μμ

Έσπασε αγωγός ύδρευσης στη Μάνδρα- Έκτακτη διακοπή υδροδότησης

Στο τελωνείο Ευζώνων αγρότες από το νομό Κιλκίς - Αποφασίστηκε οκτάωρος αποκλεισμός έως τις 22.00

05/12/25 2:57 μμ

Στο τελωνείο Ευζώνων αγρότες από το νομό Κιλκίς – Αποφασίστηκε οκτάωρος αποκλεισμός έως τις 22.00

Σέρρες: Επ’ αόριστον ο αποκλεισμός στον κόμβο Κερδυλλίων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

05/12/25 3:53 μμ

Σέρρες: Επ’ αόριστον ο αποκλεισμός στον κόμβο Κερδυλλίων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας