Μετά τον 10χρονο από τη Σερβία που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στο τεστ που του έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας λίγο πριν υποβληθεί σε εγχείρηση για αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας, σήμερα βρέθηκε ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Μετά τον 10χρονο από τη Σερβία που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στο τεστ που του έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας λίγο πριν υποβληθεί σε εγχείρηση για αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας, σήμερα βρέθηκε θετικός στον ιό και ο πατέρας του, κατά τον έλεγχό του από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, στην είσοδό του στη χώρα.
 

Η τετραμελής οικογένεια από τη Σερβία ήρθε στη Θάσο για διακοπές την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο 10χρονος στις 8 Ιουλίου παραπονέθηκε για πόνους στην κοιλιά κι αρχικά επισκέφθηκε με τους γονείς του το Κέντρο Υγείας Πρίνου. Στη συνέχεια, ο πατέρας του, με το ΙΧ αυτοκίνητό του, τον μετέφερε στο νοσοκομείο Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε η κατάσταση της υγείας του και πριν από την εγχείρηση, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, το παιδί υποβλήθηκε σε τεστ. Η εξέταση βγήκε θετική, αλλά ο μικρός ασθενής ήταν τελείως ασυμπτωματικός. Σε τεστ υποβλήθηκε και η μητέρα, για την οποία η εξέταση βγήκε αρνητική. Μητέρα και γιος μετά την εγχείρηση παρέμειναν στην απομόνωση, ενώ ο πατέρας με τον δεύτερο γιο της οικογένειας επέστρεψαν στη Θάσο κι απομονώθηκαν στο ξενοδοχείο καραντίνας που έχει οριστεί στο νησί και βρίσκεται έξω από τον Λιμένα.
Σήμερα το μεσημέρι ο 10χρονος έλαβε εξιτήριο, αλλά το πρωί είχε ανακοινωθεί και τα αποτέλεσμα της εξέτασης του πατέρα του, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Μετά από συνεννόηση με τον διοικητή του νοσοκομείου και τις σχετικές οδηγίες που έδωσε ο ΕΟΔΥ, ο πατέρας παρέλαβε τον γιο και τη σύζυγό του από την είσοδο του νοσοκομείου και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις οδηγίες που τους δόθηκαν, ξεκίνησαν το ταξίδι της επιστροφής τους για τη Σερβία.
Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης, σημείωσε ότι και οι δυο γονείς του 10χρονου είναι γιατροί και είχαν αναστατωθεί, καθώς σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν να περάσουν αυτή την περιπέτεια κατά τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε, υπήρξε άριστη συνεργασία και επικοινωνία με την οικογένεια, ενώ υπογράμμισε ότι όλες οι διαδικασίες εξελίχθηκαν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες οδηγίες και τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ ώστε η τετραμελής οικογένεια να επιστρέψει με ασφάλεια σπίτι της.
 

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιερρακάκης: «Η ελληνική οικονομία έχει πετύχει κάτι αδιανόητο: κατατάσσεται στις οικονομίες με τις ισχυρότερες επιδόσεις στην Ευρωζώνη»

20/11/25 10:59 μμ

Πιερρακάκης: «Η ελληνική οικονομία έχει πετύχει κάτι αδιανόητο: κατατάσσεται στις οικονομίες με τις ισχυρότερες επιδόσεις στην Ευρωζώνη»

Στις 21 Νοεμβρίου σύμφωνα με το εορτολόγιο είναι τα Εισόδια της Θεοτόκου και γιορτάζουν τα ονόματα Μαρία, Μαριέττα, Μαίρη, Μαρινίκη, Μιρέλλα, Μυρέλλα, Μάνια, Μάρα, Μαράκι, Μάριος, Βιργινία, Δέσποινα, Δέσπω, Ντέπη, Πέπη, Ζέπω, Λεμονιά, Σουλτάνης, Σουλτάνα, Σούζυ, Σούζη, Τάνια.

20/11/25 10:53 μμ

Εορτολόγιο: Τα Εισόδια της Θεοτόκου – Ποιοι γιορτάζουν στις 21 Νοεμβρίου

Σέρρες: "Τα τρακτέρ στους δρόμους" - Κάλεσμα για κινητοποιήσεις - video

20/11/25 10:50 μμ

Σέρρες: “Τα τρακτέρ στους δρόμους” – Κάλεσμα για κινητοποιήσεις – video

Ημερίδα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στις Σέρρες

20/11/25 10:35 μμ

Ημερίδα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στις Σέρρες

Χατζηβασιλείου: Η Τουρκία έχει ενοχληθεί από τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας και τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ

20/11/25 10:19 μμ

Χατζηβασιλείου: Η Τουρκία έχει ενοχληθεί από τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας και τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ

Η Πειραιώς φέρνει το Πρόγραμμα Επιβράβευσης Yellow στις μετακινήσεις με το Freenow

20/11/25 10:16 μμ

Η Πειραιώς φέρνει το Πρόγραμμα Επιβράβευσης Yellow στις μετακινήσεις με το Freenow

Η Λέινι Γουίλσον απέσπασε το κορυφαίο βραβείο της κάντρι μουσικής για δεύτερη φορά

20/11/25 10:10 μμ

Η Λέινι Γουίλσον απέσπασε το κορυφαίο βραβείο της κάντρι μουσικής για δεύτερη φορά

Η πόλη Κουπιάνσκ βρίσκεται πλέον υπό τον πλήρη έλεγχο των δυνάμεων της Μόσχας

20/11/25 10:09 μμ

Η πόλη Κουπιάνσκ βρίσκεται πλέον υπό τον πλήρη έλεγχο των δυνάμεων της Μόσχας

Η κληρονομιά των Gilliéron συναντά το ΑΠΘ - Εγκαινιάστηκε η έκθεση στο Μουσείο Εκμαγείων

20/11/25 10:07 μμ

Η κληρονομιά των Gilliéron συναντά το ΑΠΘ – Εγκαινιάστηκε η έκθεση στο Μουσείο Εκμαγείων

Πέθανε ο μπασίστας των Stone Roses και Primal Scream, Γκάρι "Μάνι" Μούνφιλντ

20/11/25 10:06 μμ

Πέθανε ο μπασίστας των Stone Roses και Primal Scream, Γκάρι “Μάνι” Μούνφιλντ

ΕΠΑΛ Μυκόνου: Μαθητές δημιούργησαν ψηφιακό ξεναγό αρχαιολογικών χώρων

20/11/25 10:05 μμ

ΕΠΑΛ Μυκόνου: Μαθητές δημιούργησαν ψηφιακό ξεναγό αρχαιολογικών χώρων

Ψηφίστηκε το ν/σ για τον εκσυγχρονισμό οργάνωσης και λειτουργίας της ΕΡΤ

20/11/25 10:05 μμ

Ψηφίστηκε το ν/σ για τον εκσυγχρονισμό οργάνωσης και λειτουργίας της ΕΡΤ