Για άλλη μια φορά, με αφορμή ανακοίνωση μέσω του διαδικτύου από την δημοτική αρχή Αμφίπολης για την ακαταλληλότητα του πόσιμου νερού σε χωριά του Δήμου,  επιβεβαιώνεται πως οι λαϊκές ανάγκες ... Περισσότερα

ΚΚΕ Σερρών για την ποιότητα του νερού στον Δήμο Αμφίπολης: «Πάμε και όπου βγει»

Epiloges Press

Epiloges Press

Για άλλη μια φορά, με αφορμή ανακοίνωση μέσω του διαδικτύου από την δημοτική αρχή Αμφίπολης για την ακαταλληλότητα του πόσιμου νερού σε χωριά του Δήμου,  επιβεβαιώνεται πως οι λαϊκές ανάγκες και η εξασφάλιση της υγείας των λαϊκών οικογενειών, μπαίνουν στο περιθώριο. 

Advertisement
 

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει στον τοπικό τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει ότι δεν είναι στις προτεραιότητες της διοικούσας αρχής η ποιότητα του νερού. Για αυτή, το νερό δεν είναι κοινωνικό αγαθό αλλά εμπόρευμα και ο κάθε δημότης έχει την ατομική του ευθύνη για την εξασφάλιση πόσιμου νερού για τις καθημερινές του ανάγκες. 

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν για τους ελλιπείς ελέγχους, την μη κοινοποίηση των μετρήσεων (όταν γινόταν), αφήνοντας στην άγνοιά τους τους κατοίκους  και φυσικά την προχειρότητα και την προκλητική συμπεριφορά όλων των υπευθύνων.

Η κατάσταση των υδρευτικών δικτύων είναι τραγική, όχι μόνο στο Δήμο Αμφίπολης αλλά και στους υπόλοιπους δήμους της ΠΕ Σερρών. Η παλαιότητα των αγωγών, τα συνεχόμενα σπασίματα και οι διαρροές, η απουσία τεχνικών έργων, σε συνδυασμό με τους μη τακτικούς ελέγχους, αφήνουν το λαό απροστάτευτο.

Αιτία υπάρχει όπως και υπεύθυνοι για αυτό που συμβαίνει. 

Είναι το κέρδος, για το οποίο ιεραρχούνται οι βασικές ζωτικές ανάγκες. Για το κέρδος, μπαίνει σε πρώτη μοίρα το σύστημα τηλεμετρίας και σε δεύτερη μοίρα ο εκσυγχρονισμός  του δικτύου ύδρευσης. Για το κέρδος, δίνεται το ελεύθερο σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους των ΑΠΕ να εγκατασταθούν στα βουνά και στους κάμπους της ΠΕ Σερρών. Όπως και για τη χρηματοδότηση δισεκατομμυρίων ευρώ για τις πολεμικές αποστολές και ανάγκες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. 

Αποδεικνύεται περίτρανα πως για άλλη μια φορά, ο λαός είναι απροστάτευτος όταν πρόκειται για τις δικές του ανάγκες γιατί  κοστολογούνται ως μη επιλέξιμες και κοστοβόρες. 

Ευθύνη έχουν όλες οι Κυβερνήσεις, τα κόμματά τους, οι συνδυασμοί τους στην Περιφέρεια και στους Δήμους, γιατί δεν θέλουν και δεν μπορούν να λύσουν ολοκληρωμένα το θέμα της ποιότητας και της επάρκειας του νερού για το λαό. Είναι όλοι τους δεσμευμένοι στην πολιτική που έχει ως επίκεντρό της την κερδοφορία των λίγων έναντι των πολλών. Αυτή οδηγεί σε τραγικές καταστάσεις, όπως είναι το παλαιωμένο δίκτυο και  η μόλυνση του νερού. 

Advertisement

Το ΚΚΕ έχει συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις που σταθερά τις προβάλλει σε κάθε ευκαιρία, ενημερώνοντας το λαό στην πόλη, στις γειτονιές, στα χωριά.

Με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Αμφίπολης καλεί μαζικά τους κατοίκους του Δήμου να παραστούν στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης 12 Νοέμβριου στις 2 το μεσημέρι για να κάνουν δική τους την υπόθεση της διεκδίκησης του αυτονόητου: νερό ποιοτικό για όλους! 

Βάζουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μπει ο λαϊκός παράγοντας στο προσκήνιο, οι σύλλογοι, τα σωματεία, οι φορείς, ο κάθε άνθρωπος που δεν ανέχεται να τον κοροϊδεύουν και να τον αφήνουν απροστάτευτο και να διεκδικήσει:

  • τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης. Να γίνουν όλα τα απαραίτητα τεχνικά έργα για τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού.
  • την παροχή δωρεάν εμφιαλωμένου νερού σε όλους τους κατοίκους των κοινοτήτων στις οποίες οι μετρήσεις έδειξαν ακαταλληλότητα προς χρήση.
  • να γίνουν συστηματικοί και τακτικοί έλεγχοι σε όλα τα χωριά του Δήμου Αμφίπολης όπως και στους υπόλοιπους δήμους της ΠΕ Σερρών.
  • Συνεχής υπεύθυνη και έγκαιρη ενημέρωση όλων των κατοίκων.
  • Στελέχωση της υπηρεσίας ύδρευσης με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και προσωπικό με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.
  • Να δρομολογηθούν άμεσα υδρομαστεύσεις από τις πηγές του Παγγαίου για την εξασφάλιση ποιοτικού φτηνού νερού στα σπίτια των δημοτών.

Η ποιότητα του νερού είναι λαϊκή προτεραιότητα!

δελτίο τύπου


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 3 Δεκεμβρίου

02/12/25 11:50 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 3 Δεκεμβρίου

Στην Ουάσινγκτον ο Σταύρος Παπασταύρου – Στο επίκεντρο η ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ

02/12/25 11:05 μμ

Στην Ουάσινγκτον ο Σταύρος Παπασταύρου – Στο επίκεντρο η ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ

Συνεδρίαση του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π Δήμου Σερρών ενόψει της χειμερινής περιόδου

02/12/25 11:00 μμ

Συνεδρίαση του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π Δήμου Σερρών ενόψει της χειμερινής περιόδου

Πάνω από 1.000 παραβάσεις βεβαιώθηκαν την 22η εβδομάδα της εκστρατείας «Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους»

02/12/25 11:48 μμ

Πάνω από 1.000 παραβάσεις βεβαιώθηκαν την 22η εβδομάδα της εκστρατείας «Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους»

Η οδήγηση με μπουφάν μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό ακόμη και με λίγα χιλιόμετρα

02/12/25 11:47 μμ

Η οδήγηση με μπουφάν μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό ακόμη και με λίγα χιλιόμετρα

Τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Δήμου Σερρών στόλισαν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στο Δημαρχείο

02/12/25 10:50 μμ

Τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Δήμου Σερρών στόλισαν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στο Δημαρχείο

Αρθρίτιδα – Ποια είναι η καλύτερη διατροφή για υγιείς αρθρώσεις;

02/12/25 11:42 μμ

Αρθρίτιδα – Ποια είναι η καλύτερη διατροφή για υγιείς αρθρώσεις;

Χατζηβασιλείου: Πού είναι τώρα η αντιπολίτευση που αποκαλούσε δήθεν «ενδοτική» την κυβέρνηση απέναντι στην Τουρκία;

02/12/25 10:39 μμ

Χατζηβασιλείου: Πού είναι τώρα η αντιπολίτευση που αποκαλούσε δήθεν «ενδοτική» την κυβέρνηση απέναντι στην Τουρκία;

Συντονισμός αγροτικών κινητοποιήσεων στη Δυτική Μακεδονία – Αποφάσεις για τελωνείο Νίκης και Σιάτιστα

02/12/25 11:40 μμ

Συντονισμός αγροτικών κινητοποιήσεων στη Δυτική Μακεδονία – Αποφάσεις για τελωνείο Νίκης και Σιάτιστα

Μαθητές κατά των τριπλών πανελλαδικών που θέλει η κυβέρνηση - Συντονισμός στις 13 Δεκεμβρίου

02/12/25 11:39 μμ

Μαθητές κατά των τριπλών πανελλαδικών που θέλει η κυβέρνηση – Συντονισμός στις 13 Δεκεμβρίου

Μοσχαρίσιο φιλέτο σε σάλτσα κρασιού με σπανάκι

02/12/25 11:37 μμ

Μοσχαρίσιο φιλέτο σε σάλτσα κρασιού με σπανάκι

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ-Ι. Καραποστολάκης μέλος Ορκωτών Λογιστών ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ μπήκε σε επιτήρηση δείχνει ότι κάναμε δουλειά. Καμία πολιτική παρέμβαση ή πίεση δεν είχα στο έργο μου

02/12/25 11:35 μμ

Εξεταστική-Ι. Καραποστολάκης: Το ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ μπήκε σε επιτήρηση δείχνει ότι κάναμε δουλειά. Καμία πολιτική παρέμβαση ή πίεση δεν είχα στο έργο μου