Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή Κονδύλη Ηλία (ψυχίατρο, Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Υγείας στο Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ), στην πόλη των Σερρών, την Παρασκευή 24 Ιούνη.  ... Περισσότερα

ΚΚΕ Τ.Ο. Σερρών: Περιοδεία στις Σέρρες του Κονδύλη Ηλία

Epiloges Press

Epiloges Press

Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή Κονδύλη Ηλία (ψυχίατρο, Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Υγείας στο Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ), στην πόλη των Σερρών, την Παρασκευή 24 Ιούνη. 

Το κλιμάκιο επισκέφτηκε το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Σερρών, συνομίλησε με εργαζομένους  του Κέντρου οι οποίοι μετέφεραν τον προβληματισμό και την αγωνία τους για το μέλλον της δομής, μιας που η χρόνια υποχρηματοδότηση και η τραγική υποστελέχωση σε προσωπικό έχει πλέον διαπεράσει την κόκκινη γραμμή. Είναι χαρακτηριστικό, πως λειτουργεί με ένα μόνο ψυχίατρο και μία παιδοψυχίατρο (που σε λίγο καιρό θα συνταξιοδοτηθεί)! Με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και  φιλότιμο, οι λιγοστοί εργαζόμενοι, προσπαθούν να ανταποκριθούν στις σύνθετες απαιτήσεις των περιστατικών από ολόκληρο το Νομό Σερρών. 

ΚΚΕ Τ.Ο. Σερρών: Περιοδεία στις Σέρρες του Κονδύλη Ηλία
ΚΚΕ Τ.Ο. Σερρών: Περιοδεία στις Σέρρες του Κονδύλη Ηλία

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, στην τοποθέτησή του, εξήγησε γιατί δεν αυξάνει η χρηματοδότηση στις κοινωνικές δαπάνες, όπως είναι η ψυχική υγεία, στους μισθούς των εργαζομένων, αλλά από την άλλη, δίνονται άφθονα χρήματα από την τσέπη του ελληνικού λαού, σε εξοπλισμούς για το ΝΑΤΟ, για να υποστηρίζει η φρεγάτα Ύδρα τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Στο κάλεσμά του προς το προσωπικό του ΚΨΥ, ανέφερε πως η πολιτική της ΕΕ που έχει καθαρά αντιλαϊκό χαρακτήρα και στο χώρο της Ψυχικής Υγείας, πρέπει να εκφραστεί με καταδίκη και στην κάλπη των Ευρωεκλογών, με ψήφο στο ΚΚΕ. 

Επόμενος σταθμός, το ΤΕΦΑΑ Σερρών, ένα τμήμα του ΑΠΘ που λειτουργεί χρόνια στις Σέρρες, αλλά όπως και τα υπόλοιπα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, είναι μόνιμα υποστελεχωμένο σε προσωπικό μελών ΔΕΠ, Διοικητικό και λοιπό Προσωπικό. Πόσο μάλλον που με την ψήφιση του νόμου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο ανταγωνισμός μεταξύ Ιδιωτικών και Δημοσίων Ιδρυμάτων, θα ενισχύσει την επιχειρηματική  λειτουργία των Δημοσίων Ιδρυμάτων και ότι αυτό συνεπάγεται στην υποβάθμιση της ποιότητας και των παροχών να εξοικονομούν χρήματα, να κλείνουν τμήματα αφήνοντας τους φοιτητές στον αέρα κλπ. Η ΕΕ, ως θεματοφύλακας της ακαδημαϊκής ελευθερίας, τα κόμματα που την υπηρετούν, πρέπει να καταδικαστούν τις 9 Ιούνη και από το κόσμο της εκπαίδευσης.

Ακολούθησε η επίσκεψη στον ΠΡΟ. ΣΥ. ΦΑ. (Προμηθευτικό Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών) Σερρών και η συνομιλία με εργαζομένους της φαρμακαποθήκης. Σε αυτή την συγκυρία, όπου η χώρα μας είναι σε τροχιά καπιταλιστικής ανάπτυξης, η ανάπτυξη δεν αγγίζει τους εργαζόμενους, το λαό αλλά τα μονοπώλια. Η ακρίβεια, η αυξημένη φορολογία, η ανασφάλεια, τα σύννεφα των πολέμων στα οποία εμπλέκεται και η Ελλάδα, να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου σε κάθε εργαζόμενο, να μη δώσει συναίνεση στη συνέχιση των νέων μέτρων που έρχονται από τις 10 Ιούνη.   

Τελικός σταθμός, το Νοσοκομείο Σερρών, στο οποίο το κλιμάκιο συνομίλησε με υγειονομικούς, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό και με τα σωματεία του Νοσοκομείου. Κοινή αποδοχή από όλους ήταν η εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση των υποστελεχωμένων κλινικών του, όπως και η εντατικοποίηση εργασίας που οδηγεί σε παραιτήσεις ιατρών διαπερνώντας όλα ανεξαιρέτως τα τμήματα. Χαρακτηριστικά, η Παθολογική Κλινική, οδηγείται σε διάλυση με τους όσους εναπομείναντες ιατρούς να κάνουν συνεχόμενες εφημερίες τόσο στο ΓΝ Σερρών, όσο και στο ΓΝ Δράμας! 

Advertisement
Babis

Ο Κονδύλης Ηλίας, ανέφερε πως Υγεία, είναι κοινωνικό αγαθό και αποτελεί κόστος για την ΕΕ.  Για το κεφάλαιο όμως, η Υγεία, είναι εμπόρευμα και πεδίο κερδοφορίας μεγάλων μονοπωλίων της Ιδιωτικής Υγείας. Το ΚΚΕ προβάλει τις ανάγκες των πολλών απέναντι στη ζυγαριά κόστους- οφέλους που υπηρετούν με ευλάβεια όλα τα υπόλοιπα κόμματα και οι κυβερνήσεις και καλεί σε κοινό αγώνα των εργαζομένων ώστε να αντιστοιχίσουν τις διεκδικήσεις τους με τις σύγχρονες ανάγκες στη Δημόσια Υγειά. 

Οι θέσεις του ΚΚΕ, η ανυποχώρητη στάση του για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας, μπορεί και πρέπει να είναι κριτήριο για όλους τους εργαζομένους του Νοσοκομείου, για να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στηρίζοντάς το στις 9 Ιούνη. 

Ακόμα και αν έχουν επιφυλάξεις σε διάφορα ζητήματα, να εμπιστευτούν την καθαρή στάση του, την πλάτη που βάζει για να δυναμώσει το εργατικό- λαϊκό κίνημα που  αμφισβητεί την αντιλαϊκή πολιτική και υπερασπίζεται το δίκιο των πολλών.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι τρώμε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως

14/03/26 9:01 μμ

Τι τρώμε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως: Τι γιορτάζουμε την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών

14/03/26 8:56 μμ

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως: Τι γιορτάζουμε την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών

Βαλκανικό βάδην: Χρυσό μετάλλιο, πανελλήνιο ρεκόρ και όριο για το Ευρωπαϊκό η Τσινοπούλου

14/03/26 8:54 μμ

Βαλκανικό βάδην: Χρυσό μετάλλιο, πανελλήνιο ρεκόρ και όριο για το Ευρωπαϊκό η Τσινοπούλου

Περιοδεία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Θ. Καράογλου στις Σέρρες

14/03/26 8:48 μμ

Περιοδεία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Θ. Καράογλου στις Σέρρες

Τουλάχιστον 56 μουσεία και ιστορικοί χώροι έχουν καταστραφεί στο Ιράν από τον πόλεμο

14/03/26 8:41 μμ

Τουλάχιστον 56 μουσεία και ιστορικοί χώροι έχουν καταστραφεί στο Ιράν από τον πόλεμο

Σε ιδιώτη γιατρό για πρώτες βοήθειες έσπευσε ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 20χρονου στη Θεσσαλονίκη

14/03/26 8:35 μμ

Σε ιδιώτη γιατρό για πρώτες βοήθειες έσπευσε ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 20χρονου στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: «Έφυγε» από τη ζωή ο δημοσιογράφος Αντώνης Κούρτης

14/03/26 8:49 μμ

Θεσσαλονίκη: «Έφυγε» από τη ζωή ο δημοσιογράφος Αντώνης Κούρτης

Ο δήμος Αθηναίων «ξεναγεί» τους κατοίκους του στην πόλη

14/03/26 8:21 μμ

Ο δήμος Αθηναίων «ξεναγεί» τους κατοίκους του στην πόλη

Κ. Χατζηδάκης: 1 δισ. ευρώ πληρωμές στους αγρότες μέχρι το τέλος Ιουνίου - Το σχέδιο δράσης για τη Θεσσαλία

14/03/26 8:16 μμ

Κ. Χατζηδάκης: 1 δισ. ευρώ πληρωμές στους αγρότες μέχρι το τέλος Ιουνίου – Το σχέδιο δράσης για τη Θεσσαλία

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Η οικονομία διαρκώς βελτιώνει τις επιδόσεις της, παρά το δύσκολο γεωπολιτικό περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε»

14/03/26 8:12 μμ

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Η οικονομία διαρκώς βελτιώνει τις επιδόσεις της, παρά το δύσκολο γεωπολιτικό περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε»

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τις επενδύσεις στην άμυνά μας, αν τα δημόσια οικονομικά δεν πήγαιναν καλά

14/03/26 8:08 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τις επενδύσεις στην άμυνά μας, αν τα δημόσια οικονομικά δεν πήγαιναν καλά

Σέρρες: Η Roxy ξετρύπωσε συσκευασίες με ηρωίνη, κοκαΐνη και χασίς μέσα σε σπίτι – Δύο συλλήψεις

14/03/26 8:01 μμ

Σέρρες: Η Roxy ξετρύπωσε συσκευασίες με ηρωίνη, κοκαΐνη και κάνναβη μέσα σε σπίτι – Δύο συλλήψεις