12.1 C
Serres

Κλιμάκια της Λαϊκής Συσπείρωσης περιόδευσαν στους δήμους και χωριά της Π.E. Σερρών

Date:

Κλιμάκια της ΛαΙκής Συσπείρωσης περιόδευσαν στους δήμους και χωριά της Π.E. Σερρών την Κυριακή 17/9/2023 με τους υποψήφιούς τους ή παρουσίασαν τις θέσεις της παράταξης.

Παρουσιάσεις έγιναν στη Σιντική και στο Δήμο Εμμανουήλ Παπά.

Στη Σιντική:

Σε κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας παρουσιάστηκαν στις 11.00 το πρωί της Κυριακής 17/9/2023 στο ΚΑΠΗ Σιδηροκάστρου το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Σιντικής, ενώ ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, καθώς και της  περιφέρειας των Σερρών για τις περιφερειακές εκλογές με  επικεφαλής  τον υποψήφιο περιφερειάρχη Σωτήρη Αβραμόπουλο για την Κεντρική Μακεδονία.

Ξεκινώντας ο Χρήστος Σοφιάδης στην παρέμβασή του ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος αναφέρθηκε στις σοβαρές ελλείψεις σε αντιπλημμυρικά έργα και την έλλειψη πρόληψης και σχεδίου  πυροπροστασίας για την περιοχή.

Η υποψήφια  δήμαρχος Μαρία Ιωαννίδου στην ομιλία της παρουσίασε τους βασικούς άξονες και τις θέσεις της λαϊκής συσπείρωσης, ασκώντας κριτική στην μέχρι τώρα πορεία της δημοτικής αρχής και των άλλων παρατάξεων, προβάλλοντας τις παρεμβάσεις και τη δραστηριότητα της Λαϊκής Συσπείρωσης, την προηγούμενη τετραετία.

Στόχος μας στις εκλογές του Οκτώβρη είναι να εκλεγούν περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης που θα στέκονται μαζί με τον λαό στην πρώτη γραμμή της πάλης.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι στο ψηφοδέλτιό μας συμμετέχουν πρωτοπόροι και λαϊκοί αγωνιστές,  προοδευτικοί, έντιμοι άνθρωποι που βρίσκονται καθημερινά στο πλάι των εργαζομένων  όλου του λαού. Πρωτοστατούν στους αγώνες,  ανησυχούν και αγωνιούν για το μέλλον αυτού του τόπου, των γενιών που έρχονται, των νέων που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στη ζωή τους.

Είναι άνθρωποι που στην επαγγελματική τους αλλά και κοινωνική τους δραστηριότητα έχουν σαν στόχο την προσφορά στην κοινωνία και τις ανάγκες της.

Ψηφοδέλτια μάχης λοιπόν  για της ανάγκες του λαού, ως το αντίπαλο δέος της αντιλαϊκής πολίτικης που βιώνουμε στις ζωές μας.

Κλιμάκια της Λαϊκής Συσπείρωσης περιόδευσαν στους δήμους και χωριά της Π.E. Σερρών

Στον Εμμανουήλ Παπά:Μαζική συμμετοχή κόσμου είχε η πρώτη σύσκεψη της Λαϊκής Συσπείρωσης Εμμανουήλ Παππά στο Νέο Σκοπό στο “Σοκολατίνο”. Ομιλία έκανε ο Στέργιος Νικητόπουλος, υποψήφιος Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά, όπου έθιξε ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και τον τόπο, ανοίγοντας τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο. Επίσης, χαιρετισμό απεύθυνε ο Θοδωρής Σταϊκόπουλος, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Π.Ε. Σερρών, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ερχόμενη απεργία της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο. 

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση και έγιναν παρεμβάσεις από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και από άλλους δημότες. Στη συζήτηση απασχόλησαν θέματα όπως τα αντιπλημμυρικά έργα, το περιβάλλον και η προστασία του, οι δομές που αφορούν την φροντίδα παιδιών, η κατάσταση στα σχολεία κ.α., αλλά και το πως θα προσπαθήσουμε από καλύτερη θέση να δώσουμε αγώνες και μάχες στην τοπική κοινωνία. 

Κλείνοντας, εκφράστηκε αισιοδοξία και ελπίδα για τη συνέχεια της μάχης μπροστά στις εκλογές στις 8 του Οκτώβρη. Από αυτή την συνάντηση φάνηκαν και εκφράστηκαν δυνατότητες μεγάλης εκλογικής ανόδου, ώστε να εκλεχθούν πολλοί παραπάνω σύμβουλοι σε δήμο και περιφέρεια που θα αγωνίζονται για τις ανάγκες των πολλών, ενάντια στα κέρδη των λίγων.

Κλιμάκια της Λαϊκής Συσπείρωσης περιόδευσαν στους δήμους και χωριά της Π.E. Σερρών

Στην Αμφίπολη

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, με επικεφαλής,  την υποψήφια Δήμαρχο για το Δήμο Αμφίπολης Άντσιου Άννα  και Μπούμπα Αλεξία, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλο, περιόδευσε σε χωριά του Δήμου Αμφίπολης, Κορμίστα και Ηλκιοκώμη,  Στις συζητήσεις  που γίνανε, κεντρικό ζήτημα από τους κατοίκους ήταν οι παροχές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας  (Π.Φ.Υ.) που χρήζει η πλειοψηφία των δημοτών, η υποστελέχωση  του δήμου στις κοινωνικές υπηρεσίες, τα έργα υποδομών, όπως επίσης και τα τεράστια χρέη σε ΔΗΚΕΔΑ, ΦΟΣΔΑ, ΔΕΗ που καλούνται  να πληρώσουν όλοι οι δημότες. Στις ομιλίες που έγιναν τονίστηκε ιδιαίτερα ότι είναι μεγάλη πρόκληση, ειδικά στην Κορμίστα, να εμφανίζονται «ναζιστικά μορφώματα» , με το μανδύα του «εθελοντισμού» και να μην παίρνουν θέση όλες οι παρατάξεις που φιλοδοξούν να διοικήσουν το δήμο, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης που τους ξεμπρόστιασε.  Η Λαϊκή Συσπείρωση, είναι η μόνη παράταξη, που σταθερά και αταλάντευτα αναδεικνύει και υπερασπίζεται,  τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και στις τοπικές κοινωνίες των χωριών,  τις ανάγκες των πολλών, την αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών  του δήμου.  Στο ψηφοδέλτιό της  είναι άτομα και αγωνιστές που δεν υποκύπτουν  σε συμφέροντα,  σε ρουσφέτια, σε εργολάβους και φιλόδοξους επενδυτές. 

Κλιμάκια της Λαϊκής Συσπείρωσης περιόδευσαν στους δήμους και χωριά της Π.E. Σερρών

Στη Νέα Ζίχνη:

Περιοδεία της Λαϊκής  Συσπείρωσης Νέας Ζιχνης πραγματοποιήθηκε την με επικεφαλής την υποψήφια δήμαρχο Μπρούντζιου Ζωή στα χωριά  Ν. Zίχνη και  Δραβήσκο.

ΣέρρεςΚλιμάκια της Λαϊκής Συσπείρωσης περιόδευσαν στους δήμους και χωριά της Π.E. Σερρών

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Έκοψε την βασιλόπιτα ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών- Video

Η ετήσια εκδήλωση κοπής της παραδοσιακής Βασιλόπιτας πραγματοποιήθηκε το...

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο που αφορά τις καταθέσεις μαρτύρων αστυνομικών- Video

Μία ρύθμιση που αφορά τις καταθέσεις μαρτύρων αστυνομικών και...

Επιτυχημένος και φέτος ο χορός της Θρακικής Εστίας Σερρών -Video

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου για ακόμη...

Ομιλία με θέμα την κακοποίηση στο Νέο Σούλι Σερρών- Video

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η ενημερωτική...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα