110 κλίνες σε 3 ορόφους, έτοιμες να υποδεχθούν ήπια κρούσματα του ιού. Ενίσχυση με 15 νέους νοσηλευτές Ικανοποίηση Κλειτσιώτη για τις δωρεές των Καβαλιωτών.   Στον 3ο, 4ο και 5ο ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

110 κλίνες σε 3 ορόφους, έτοιμες να υποδεχθούν ήπια κρούσματα του ιού. Ενίσχυση με 15 νέους νοσηλευτές Ικανοποίηση Κλειτσιώτη για τις δωρεές των Καβαλιωτών.

 

Advertisement
 

Στον 3ο, 4ο και 5ο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, 110 κλίνες είναι έτοιμες για να φιλοξενήσουν, αν χρειαστεί, ήπια περιστατικά ασθενών από την περιοχή μας που ενδεχομένως νοσήσουν από τον νέο κορονοϊό Covid-19. Αυτό, σε συνδυασμό με την προμήθεια αντιδραστηρίων για τη διεξαγωγή τεστ «ύποπτων» για κορονοϊό ασθενών εδώ, στην Καβάλα μας επιτρέπουν να μιλήσουμε για τη δημιουργία μίας «κλινικής κορονοϊού» στο ΓΝΚ.

Επιπρόσθετα, τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2020 δεκαπέντε (15) νέοι νοσηλευτές αναμένεται να «παρουσιαστούν» στην Καβάλα, ενισχύοντας έτι περαιτέρω τη «δύναμη» του Γενικού Νοσοκομείου (9 προσλήψεις είχαν γίνει το περασμένο διάστημα, με την έναρξη της υγειονομικής κρίσης).

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης δηλώνει ικανοποιημένος από την κατάσταση στην περιοχή μας σε σχέση με τον κορονοϊό. Υπενθυμίζεται ότι η Καβάλα μέχρι στιγμής «μετράει» μόλις τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού και κανέναν θάνατο.

«Γενικότερα και σαν Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη θέση εάν δεν είχαμε τα περιστατικά από τον ορεινό όγκο της Ξάνθης. Μιλούσα με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου της Ξάνθης η οποία μου είπε ότι εκεί υπάρχουν 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 4 νεκροί. Όλα τα κρούσματα αφορούν σε ανθρώπους που ήρθαν από το εξωτερικό: Γερμανία, Ολλανδία, ακόμη και Φιλανδία, όπου εργάζονταν», αναφέρει σε δηλώσεις του στην Εφημερίδα Νέα Εγνατία ο κ. Κλειτσιώτης.

Ο Διοικητής «στέκεται» ιδιαίτερα στις δωρεές των Καβαλιωτών σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία.

«Πάμε καλά, δεν έχουμε ελλείψεις σε υλικό και ομολογώ ότι είναι πολύ συγκινητική η ανταπόκριση πολλών συμπολιτών μας προκειμένου να καλύψουν ανάγκες του Νοσοκομείου σε αναλώσιμα κ.ά. Κάποια στιγμή θα ανακοινώσω όλους τους δωρητές του Νοσοκομείου Καβάλας – αναφέρω ενδεικτικά τη δωρεά του Γιάννη Δέα 2.000 υφασμάτινων μασκών που διατέθηκαν σε προσωπικό που δεν έχει άμεση επαφή με ασθενείς», συμπληρώνει ο κ. Κλειτσιώτης.

πηγή kavalapost


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σήμερα Τρίτη 7 Οκτώβρη η πρώτη υπερπανσέληνος 2025

07/10/25 12:03 πμ

Σήμερα Τρίτη 7 Οκτώβρη η πρώτη υπερπανσέληνος του 2025

Τηλεφωνική επικοινωνία του Bλαντίμιρ Πούτιν με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου

07/10/25 12:03 πμ

Τηλεφωνική επικοινωνία του Bλαντίμιρ Πούτιν με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: 6 Οκτωβρίου 2025-Η υπόθεση Βορίδη παραγράφηκε

06/10/25 11:44 μμ

ΠΑΣΟΚ: 6 Οκτωβρίου 2025-Η υπόθεση Βορίδη παραγράφηκε

Το ρομπότ Sophia έρχεται στο PHARMA point 2025 για να απαντήσει σε ερωτήματα στο χώρο του φαρμάκου

06/10/25 11:40 μμ

Το ρομπότ Sophia έρχεται στο PHARMA point 2025 για να απαντήσει σε ερωτήματα στο χώρο του φαρμάκου

Από τον επισκοπικό θρόνο της Παναγούδας στο ΑΜΘ - Ένα αρχαϊκό ιωνικό κιονόκρανο με διαδρομή δύο χιλιετιών

06/10/25 11:35 μμ

Από τον επισκοπικό θρόνο της Παναγούδας στο ΑΜΘ – Ένα αρχαϊκό ιωνικό κιονόκρανο με διαδρομή δύο χιλιετιών

Γαλλία: Αποστολή τελευταίας ευκαιρίας για τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Λεκορνί

06/10/25 11:26 μμ

Γαλλία: Αποστολή τελευταίας ευκαιρίας για τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Λεκορνί

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 7 Οκτωβρίου

06/10/25 10:31 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 7 Οκτωβρίου

Σμαράγδα Καρύδη για το reunion του “Παρά Πέντε”: Θα είναι κάτι επετειακό και σπονδυλωτό με στοιχεία μυθοπλασίας και μη

06/10/25 10:16 μμ

Σμαράγδα Καρύδη για το reunion του “Παρά Πέντε”: Θα είναι κάτι επετειακό και σπονδυλωτό με στοιχεία μυθοπλασίας και μη

Αλαβάνος κατά Τσίπρα: Πρέπει να γονατίσει και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε

06/10/25 10:10 μμ

Αλαβάνος κατά Τσίπρα: Πρέπει να γονατίσει και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε

Τι είναι το σύνδρομο του καλού παιδιού

06/10/25 9:59 μμ

Τι είναι το σύνδρομο του καλού παιδιού

Κοιμάσαι με το φως αναμμένο: Δες από τι κινδυνεύεις

06/10/25 9:55 μμ

Κοιμάσαι με το φως αναμμένο: Δες από τι κινδυνεύεις

Σοκάρει ο τραυματισμός του Ασαμόα στον αυχένα (video)

06/10/25 10:11 μμ

Σοκάρει ο τραυματισμός του Ασαμόα στον αυχένα – video