Ελεύθερος με μοναδικό περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα αφέθηκε ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος Άνθρωπος», Κώστας Πολυχρονόπουλος, μετά την απολογία του. Μαζί του απολογήθηκαν και ... Περισσότερα

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: «Νιώθω δικαιωμένος, τα λεφτά δεν τα τζόγαρα πήγαιναν στον Άλλον Άνθρωπο»

Epiloges Press

Epiloges Press

Ελεύθερος με μοναδικό περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα αφέθηκε ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος Άνθρωπος», Κώστας Πολυχρονόπουλος, μετά την απολογία του.

Μαζί του απολογήθηκαν και η μητέρα και ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου για τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, οι οποίες αφορούν τη διαχείριση των δωρεών που δίνονταν από χιλιάδες συμπολίτες μας για την παροχή δωρεάν γευμάτων σε απόρους από την κοινωνική κουζίνα. Ο ιδρυτής του «Άλλου Ανθρώπου» κατηγορήθηκε να χρησιμοποιούσε μεγάλο μέρος των χρηματικών προσφορών για ατομικές του επιλογές και όχι για τα γεύματα της κουζίνας.

Ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο έφευγαν από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων η μητέρα και ο γαμπρός του οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος μίλησε στην εκπομπή Live News την Τετάρτη (29.01.2025) δηλώνοντας δικαιωμένος.

Advertisement
Family Kitchen

«Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στους δικηγόρους μου και στους ανθρώπους με στήριξαν και συνεχίζουν να με στηρίζουν. Ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Εγώ αισθάνομαι δικαιωμένος. Αυτό που “χτυπήθηκε” περισσότερο από όλα ήταν η αλληλεγγύη. Αυτά τα λεφτά που λέτε πως τζόγαρα, δεν τα τζόγαρα. Πήγαιναν στον “Άλλο Άνθρωπο”. Αυτό το αποδείξαμε», είπε.

Με την σειρά του, ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, Νίκος Αλεξανδρής, είπε: «Έφυγε από το κατηγορητήριο η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης. Η κατηγορία για τη νομιμοποίηση εσόδων είναι σε βαθμό πλημμελήματος πλέον.

Δεν ερωτήθηκε, γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία για τζόγο. Ο μόνος περιοριστικός όρος είναι η απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Τώρα εκκρεμεί και το βούλευμα για να αλλάξει την κατηγορία, και θα αρθεί και αυτός ο όρος. Αυτό που πρέπει να κρατήσετε είναι πως ο κ. Πολυχρονόπουλος παρουσίασε αποδείξεις για 1 εκατ. ευρώ στον ανακριτή και εισαγγελέα ενώ το ερευνώμενο ποσό ήταν 600.000 ευρώ.

πηγή newsit.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έβρος: Πλημμύρισαν 60.000 στρέμματα στο Σουφλί

22/02/26 11:17 μμ

Έβρος: Πλημμύρισαν 60.000 στρέμματα στο Σουφλί

Απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη, εν αναμονή σφοδρής χιονόπτωσης

22/02/26 11:12 μμ

Απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη, εν αναμονή σφοδρής χιονόπτωσης

Ποντισμένο Σερρών: Καθαρά Δευτέρα με “Κετσέκια” - video

22/02/26 11:01 μμ

Ποντισμένο Σερρών: Καθαρά Δευτέρα με “Κετσέκια” – video

Καθαρά Δευτέρα: Τι συμβολίζει - Τι σημαίνει η λέξη Κούλουμα

22/02/26 10:57 μμ

Καθαρά Δευτέρα: Τι συμβολίζει – Τι σημαίνει η λέξη Κούλουμα

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 23 Φεβρουαρίου

22/02/26 10:54 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 23 Φεβρουαρίου

Μέλος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και ο σύζυγός του κατηγορούνται ότι έκλεψαν τρία εκατ. δολάρια από την κυβέρνηση

22/02/26 10:49 μμ

Μέλος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και ο σύζυγός του κατηγορούνται ότι έκλεψαν τρία εκατ. δολάρια από την κυβέρνηση

Πρώτη και καλύτερη η ΑΕΚ

22/02/26 10:46 μμ

Πρώτη και καλύτερη η ΑΕΚ

Άνοια: Γιατί οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο;

22/02/26 10:44 μμ

Άνοια: Γιατί οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο;

«Κοσμικό ηφαίστειο» ζωντανεύει ξανά: Μια μαύρη τρύπα ξυπνά ύστερα από 100 εκατομμύρια χρόνια

22/02/26 10:42 μμ

«Κοσμικό ηφαίστειο» ζωντανεύει ξανά: Μια μαύρη τρύπα ξυπνά ύστερα από 100 εκατομμύρια χρόνια

Δημήτρης Κοντολάζος: Κάποιοι συνάδελφοι μπορεί να τα λένε αυτά για να ακούγονται

22/02/26 8:02 μμ

Δημήτρης Κοντολάζος: Κάποιοι συνάδελφοι μπορεί να τα λένε αυτά για να ακούγονται

Διαδικτυακές δημοπρασίες: Συζήτηση με έναν δημοπράτη και έναν ιστορικό ερευνητή - Τι αντικείμενα πωλούνται - Ποιοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν

22/02/26 7:56 μμ

Διαδικτυακές δημοπρασίες: Τι αντικείμενα πωλούνται – Ποιοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν

Η Κυρά Σαρακοστή: Τι συμβολίζει και ποια είναι η συνταγή (έθιμο)

22/02/26 7:46 μμ

Η Κυρά Σαρακοστή: Τι συμβολίζει και ποια είναι η συνταγή (έθιμο)