Ελεύθερος με μοναδικό περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα αφέθηκε ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος Άνθρωπος», Κώστας Πολυχρονόπουλος, μετά την απολογία του. Μαζί του απολογήθηκαν και ... Περισσότερα

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: «Νιώθω δικαιωμένος, τα λεφτά δεν τα τζόγαρα πήγαιναν στον Άλλον Άνθρωπο»

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ελεύθερος με μοναδικό περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα αφέθηκε ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος Άνθρωπος», Κώστας Πολυχρονόπουλος, μετά την απολογία του.

Μαζί του απολογήθηκαν και η μητέρα και ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου για τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, οι οποίες αφορούν τη διαχείριση των δωρεών που δίνονταν από χιλιάδες συμπολίτες μας για την παροχή δωρεάν γευμάτων σε απόρους από την κοινωνική κουζίνα. Ο ιδρυτής του «Άλλου Ανθρώπου» κατηγορήθηκε να χρησιμοποιούσε μεγάλο μέρος των χρηματικών προσφορών για ατομικές του επιλογές και όχι για τα γεύματα της κουζίνας.

Ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο έφευγαν από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων η μητέρα και ο γαμπρός του οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος μίλησε στην εκπομπή Live News την Τετάρτη (29.01.2025) δηλώνοντας δικαιωμένος.

«Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στους δικηγόρους μου και στους ανθρώπους με στήριξαν και συνεχίζουν να με στηρίζουν. Ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Εγώ αισθάνομαι δικαιωμένος. Αυτό που “χτυπήθηκε” περισσότερο από όλα ήταν η αλληλεγγύη. Αυτά τα λεφτά που λέτε πως τζόγαρα, δεν τα τζόγαρα. Πήγαιναν στον “Άλλο Άνθρωπο”. Αυτό το αποδείξαμε», είπε.

Με την σειρά του, ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, Νίκος Αλεξανδρής, είπε: «Έφυγε από το κατηγορητήριο η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης. Η κατηγορία για τη νομιμοποίηση εσόδων είναι σε βαθμό πλημμελήματος πλέον.

Δεν ερωτήθηκε, γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία για τζόγο. Ο μόνος περιοριστικός όρος είναι η απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Τώρα εκκρεμεί και το βούλευμα για να αλλάξει την κατηγορία, και θα αρθεί και αυτός ο όρος. Αυτό που πρέπει να κρατήσετε είναι πως ο κ. Πολυχρονόπουλος παρουσίασε αποδείξεις για 1 εκατ. ευρώ στον ανακριτή και εισαγγελέα ενώ το ερευνώμενο ποσό ήταν 600.000 ευρώ.

πηγή newsit.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ελεγκτές - τουρίστες βρήκαν φοροδιαφυγή σε 3 στα 4 ημερόπλοια στην Κω

17/09/25 11:27 πμ

“Κρουαζιέρα θα σε πάω”: Ελεγκτές – τουρίστες βρήκαν φοροδιαφυγή σε 3 στα 4 ημερόπλοια στην Κω

Γιώργος Κουγιουμτσίδης: Αποθέωση στο αεροδρόμιο Μακεδονία για τον παγκόσμιο πρωταθλητή Πάλης

17/09/25 11:06 πμ

Γιώργος Κουγιουμτσίδης: Αποθέωση στο αεροδρόμιο Μακεδονία για τον παγκόσμιο πρωταθλητή Πάλης

Αποχωρεί η Celestyal Cruises από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης - Καλοσώρισμα σε νέα κρουαζιερόπλοια

17/09/25 10:58 πμ

Αποχωρεί η Celestyal Cruises από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης – Καλοσώρισμα σε νέα κρουαζιερόπλοια

Η πρώτη εγκυμοσύνη με εξωσωματική γονιμοποίηση μετά από καρκίνο του ενδομητρίου στην Ελλάδα

17/09/25 10:46 πμ

Η πρώτη εγκυμοσύνη με εξωσωματική γονιμοποίηση μετά από καρκίνο του ενδομητρίου στην Ελλάδα

Μπέμπα Μπλανς: Η πολυτάραχη ζωή της λαϊκής ντίβας και το άδικο τέλος

17/09/25 10:41 πμ

Μπέμπα Μπλανς: Η πολυτάραχη ζωή της λαϊκής ντίβας και το άδικο τέλος

Σέρρες: Παραμένει μπαλωμένο με χαλίκια τμήμα της οδού Αθανασίου Αργυρού - video

17/09/25 10:31 πμ

Σέρρες: Παραμένει μπαλωμένο με χαλίκια τμήμα της οδού Αθανασίου Αργυρού – video

Τα Πατητήρια: Γιορτή τρύγου και αμπέλου στην Πεντάπολη Σερρών

17/09/25 9:43 πμ

Τα Πατητήρια: Γιορτή τρύγου και αμπέλου στην Πεντάπολη Σερρών

Εκδήλωση για την υποστήριξη των εξαγωγών των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στο πλαίσιο της SEREXPO 2025

17/09/25 9:03 πμ

SEREXPO 2025: Εκδήλωση για την υποστήριξη των εξαγωγών των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος θα εγκαινιάσει τη SEREXPO 2025

17/09/25 9:00 πμ

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος θα εγκαινιάσει τη SEREXPO 2025

Στράτος Διονυσίου: «Τα πήρες όλα και έφυγες»

17/09/25 8:48 πμ

Στράτος Διονυσίου: Μουσικοθεατρική παράσταση «Τα πήρες όλα και έφυγες»

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος προειδοποιεί για την άνοδο του εθνικισμού και καλεί σε διάλογο

17/09/25 8:38 πμ

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος προειδοποιεί για την άνοδο του εθνικισμού και καλεί σε διάλογο

Το Λονδίνο επισκέπτεται ο Ντ. Τραμπ

17/09/25 8:35 πμ

Το Λονδίνο επισκέπτεται ο Ντόναλντ Τραμπ