9.7 C
Serres

Κόπηκε η κορδέλα των εγκαινίων της νέας ψυχιατρικής κλινικής στο ΓΝΣ –Video

Date:

Με τη δέουσα επισημότητα πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Παρασκευής 1 Δεκεμβρίου 2023 τα εγκαίνια της  Ψυχιατρικής Κλινικής  στο ΓΝΣ από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας  κ.κ Θεολόγο, παρουσία του Υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου  και  του πρώην Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Τον Φεβρουάριο του 2020 η Διοίκηση του ΓΝΣ  έθεσε το αίτημα στον κ. Καραμανλή  για την κατασκευή νέου κτηρίου ψυχιατρικής  και με την άμεση ανταπόκριση του  τον Ιανουάριο του 2021  υπογράφηκε η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία  προϋπολογισμού  1.800.000 ευρώ. Η τελετή Αγιασμού για τη θεμελίωση του έργου πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαϊου 2022 και σήμερα 18 μήνες μετά παραδόθηκε στο νοσοκομείο Σερρών. ‘Ένα όνειρο δεκαετιών έγινε πράξη, απέκτησε σάρκα και οστά, ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, μόλις 18 μήνες και είναι πλέον στην υπηρεσία προς όφελος των Σερραίων πολιτών και όχι μόνο”.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι στον νομό Σερρών οι κτηριακές αναβαθμίσεις ανέρχονται στα  31 εκ. ευρώ με μια σειρά έργων να οδεύουν προς την ολοκλήρωση τους . «Χωρίς πολλά λόγια πρέπει να κάνουμε όλοι μας σωστά τη δουλειά μας» ανέφερε ο πρώην Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Παρόντες επίσης στην τελετή του Αγιασμού ήταν ο Βουλευτής της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σπυρόπουλος, , Δήμαρχοι της ΠΕ Σερρών, ο επικεφαλής της Παράταξης « ΣΕΡΡΑΣ» κ. Στέφανος Φωτιάδης, εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας, ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ κ. Δημήτρης  Τσαλικάκης, η Δ/ντρια του ΕΚΕΠΥ κ. Τζίνα Λεπτοκαρίδου, ο Διοικητής του ΓΝΣ Σερρών κ. Νικόλαος Φαρμάκης, ο Υποδιοικητής κ. Παναγιώτης Πεγίδης ,  Δ/ντες  άλλων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, ιατρικό  και νοσηλευτικό προσωπικό. Ο Υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης  Βαρτζόπουλος  αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα λειτουργίας  της ψυχιατρικής κλινικής  και στα  θετικά βήματα που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε τα άτομα που πάσχουν από ψυχιατρικά προβλήματα να έχουν και την ανάλογη αντιμετώπιση.

Ο βουλευτής  της ΝΔ κ. Τάσος Χατζηβασιλείου συνεχάρη τους συντελεστές αυτού του τεράστιου έργου. 

Μετά το κόψιμο της κορδέλας των εγκαινίων ακολούθησε  τελετή δεξίωσης. Ο Διοικητής του ΓΝΣ κ. Νικόλαος Φαρμάκης αναφέρθηκε στην καταλυτική συμβολή του κ. Καραμανλή και παράλληλα ζήτησε από τον κ. Βαρτζόπουλο την ενίσχυση της νέας κλινικής σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.Η Δ/ντρια του ΕΚΕΠΥ κ. Τζίνα Λεπτοκαρίδου τόνισε πως η ψυχιατρική κλινική των Σερρών δεν καλύπτει μόνο τους Σερραίους αλλά και όλους τους πολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας ακόμη και της Θεσσαλίας.

« Η  κυβέρνηση και το Υπουργείο ετοιμάζουν ουσιαστικές καινοτομίες» είπε ο υφυπουργός υγείας.  Ενώ ο εκτελών χρέη Δ/ντη  ψυχιατρικής Κλινικής κ. Δημήτρης Σπυρούλης ζήτησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από τον ‘’συνάδελφό’’ του κ. Βαρτζόπουλο   ενίσχυση  2 ατόμων σε προσωπικό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΣέρρεςΚόπηκε η κορδέλα των εγκαινίων της νέας ψυχιατρικής κλινικής στο ΓΝΣ –Video

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σέρρες: Εντοπίστηκε κρούσμα αφρικανικής πανώλης των χοίρων στον Λευκώνα

Κρούσμα αφρικανικής πανώλης των χοίρων εντοπίστηκε σε θηρευμένο αγριόχοιρο...

Σέρρες: Περιστατικό βιαιοπραγίας κατά διαιτητή σε παιχνίδι ερασιτεχνικού πρωταθλήματος

Από περιστατικό βιαιοπραγίας, εξύβρισης και απειλής κατά διαιτητή «αμαυρώθηκε»...

Πανσερραϊκός: Με 5 απουσίες κόντρα στον ΠΑΟΚ

Με πολλές και σημαντικές απουσίες θα υποδεχθεί ο Πανσερραϊκός...

Σέρρες: Έφυγε από τη ζωή ο 60χρονος εκπαιδευτικός Χρήστος Σολάκης

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 60 ετών, ο...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα