Με τους αρμόδιους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης θα συναντηθεί στις 15:00 ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ώστε να τους ενημερώσει σχετικά με τις εξελίξεις για τον κορονοϊό και ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Με τους αρμόδιους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης θα συναντηθεί στις 15:00 ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ώστε να τους ενημερώσει σχετικά με τις εξελίξεις για τον κορονοϊό και την ετοιμότητα του συστήματος υγείας.

Advertisement
 

 

 

Στη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας στις 15:00, θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει και τηλεοπτικό μήνυμα στους πολίτες για τον κορονοϊό σήμερα στις 18:00.

 

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας, ο πρωθυπουργός θα απευθύνει μήνυμα στους πολίτες χωρίς να αναφερθεί σε νέα μέτρα, ούτε σε lockdown.

Η πανδημία βρίσκεται σε μία κρίσιμη φάση στην Ελλάδα, καθώς η έκρηξη των κρουσμάτων και θανάτων τις τελευταίες ημέρες, η ανησυχητική αύξηση των διασωληνομένων καθώς και οι ελλείψεις σε ΜΕΘ έχει προκαλέσει σε κυβέρνηση και ειδικούς «πονοκέφαλο».

Καθημερινά πέφτουν στο τραπέζι εισηγήσεις για τη λήψη νέων μέτρων ώστε να σβηστούν «εστίες» κορονοϊού, ενώ μεγάλη συζήτηση υπάρχει για την Αττική στην οποία καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα.

«Είμαστε σε μια κρίσιμη φάση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το παράδειγμα άλλων χωρών ας ληφθεί από όλους μας σοβαρά υπόψη.

 

Η Γαλλία, για παράδειγμα, μια προηγμένη Ευρωπαϊκή χώρα, με περίπου εξαπλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα, καταγράφει σταθερά τις τελευταίες ημέρες πάνω από 10.000 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως. Αναλογικά, δηλαδή, με βάση τον πληθυσμό της, η Ελλάδα θα ξεπερνούσε ακόμη και τα 1.600 κρούσματα ημερησίως» ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το ζήτημα.

Advertisement
ΔΕΗ

Μάσκες ακόμα και έξω ανακοινώνει η κυβέρνηση

Μάσκες και σε ανοιχτούς και σε κλειστούς χώρους αναμένεται να ανακοινώσει αύριο, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση για την Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει μάσκες παντού, δηλαδή τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Ταυτόχρονα, σήμερα το απόγευμα με μήνυμά του προς τους πολίτες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απευθύνει τελευταία προειδοποίηση προς τους πολίτες, καλώντας τους να τηρούν τα ήδη υφιστάμενα μέτρα.

Τα μέτρα που ισχύουν σήμερα

Τα μέτρα όπως ανακοινώθηκαν την προηγούνη παρασκευή και ισχύουν από την Δευτέρα 21/9 είναι:

 

Θεσπίζεται ανώτατο όριο 9 ατόμων για τις συναθροίσεις σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους.
Αναστέλλονται οι συναυλίες τόσο σε ανοικτούς όσο και σε κλειστούς χώρους.
Αναστέλλονται οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους.
Θεσπίζεται ανώτατο όριο έως 20 ατόμων σε γάμους, βαφτίσια και κηδείες.
Συστήνεται στους άνω των 65 ετών ο περιορισμός στις επόμενες 14 ημέρες τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες, να αποφεύγουν την επαφή με άλλα άτομα πλην του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με ΜΜΜ.
Επιπλέον για την Αττική, αποφασίζεται η διαμονή ασυμπτωματικών κρουσμάτων που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, π.χ. μετανάστες, σε ξενοδοχεία καραντίνας.
Υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% για τους εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που επιτελούν εργασίες γραφείου ή εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν εξ αποστάσεως.
Μετακινήσεις προς και από την εργασία σε τρία κύματα για τον δημόσιο τομέα, στις 07:00, στις 08:00, στις 09:00 το πρωί.
Θέσπιση ευελιξίας κατά την προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα σε 4 κύματα.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψηφίστηκε επί της Αρχής, κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της ΕΡΤ

17/11/25 2:03 μμ

Ψηφίστηκε επί της Αρχής, κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της ΕΡΤ

Κιλκίς: Παρέσυρε, τραυμάτισε και εγκατέλειψε 48χρονη πεζή

17/11/25 1:58 μμ

Κιλκίς: Παρέσυρε, τραυμάτισε και εγκατέλειψε 48χρονη πεζή

Προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση σε δύο 13χρονες στον Εύοσμο

17/11/25 1:55 μμ

Προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση σε δύο 13χρονες στον Εύοσμο

Πλήθος κόσμου τιμά την 52η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

17/11/25 1:53 μμ

Πλήθος κόσμου τιμά την 52η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Στη φυλακή οδηγείται ο 80χρονος που ανατίναξε το σπίτι του γιου του

17/11/25 1:50 μμ

Στη φυλακή οδηγείται ο 80χρονος που ανατίναξε το σπίτι του γιου του

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από αύριο - Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν - Πόσο θα διαρκέσουν

17/11/25 1:46 μμ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από αύριο – Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν – Πόσο θα διαρκέσουν

Dimitris Tsakas Trio στο Half Note Jazz Club

17/11/25 1:43 μμ

Dimitris Tsakas Trio στο Half Note Jazz Club

Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία στην βορειοανατολική Ιταλία

17/11/25 1:39 μμ

Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία στην βορειοανατολική Ιταλία

«Βροχή» οι προτάσεις για τον «Golden Boy» Μουζακίτη

17/11/25 1:36 μμ

«Βροχή» οι προτάσεις για τον «Golden Boy» Μουζακίτη

Καταδικάστηκε σε θάνατο η ανατραπείσα πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές, Σέιχ Χασίνα

17/11/25 1:34 μμ

Καταδικάστηκε σε θάνατο η ανατραπείσα πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές, Σέιχ Χασίνα

ΟΛΜΕ: Πενήντα δύο χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου το 1973 ανταμώνουμε ξανά στους δρόμους του αγώνα

17/11/25 1:31 μμ

ΟΛΜΕ: Πενήντα δύο χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου το 1973 ανταμώνουμε ξανά στους δρόμους του αγώνα

«Άνευ προηγουμένου ενέργεια δολιοφθοράς» η έκρηξη σε σιδηροδρομική γραμμή, σύμφωνα με τον Ντ.Τουσκ

17/11/25 1:27 μμ

«Άνευ προηγουμένου ενέργεια δολιοφθοράς» η έκρηξη σε σιδηροδρομική γραμμή, σύμφωνα με τον Ντ.Τουσκ