Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
13.7 C
Serres

Κορονοϊός : Ο «χάρτης» της πανδημίας με τα 610 κρούσματα σήμερα – 22 κρούσματα Σέρρες και 77 Θεσσαλονίκη (φωτο)

Ο «χάρτης» της πανδημίας

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 610 νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα 15/1, με τα περισσότερα να καταγράφονται σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα η Αττική έχει 183, συν 4 των Νήσων, ενώ η Θεσσαλονίκη 77.

Η γεωγραφική κατανομή

Ανατολική Αττική 20
Βόρειος Τομέας Αθηνών 23
Δυτική Αττική 21
Δυτικός Τομέας Αθηνών 25
Κεντρικός Τομέας Αθηνών 43
Νότιος Τομέας Αθηνών 10
Πειραιάς 41
Νήσοι 4
Θεσσαλονίκη 77

Babis



Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: Σήμερα ανακοινώνουμε 610 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 147860, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5709 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 45140 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

319 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 223 (69.9%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 87.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1019 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 34 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5421 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3203 (59.1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

 
 

φωτο 5 3
ΕλλάδαΚορονοϊός : Ο «χάρτης» της πανδημίας με τα 610 κρούσματα σήμερα -...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ακμή: Ποιος κίνδυνος αυξάνεται όταν εμφανίζεται σε μεγαλύτερες ηλικίες

Τα άτομα με ακμή διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν...

MMM-Πρωτομαγιά 2025: Πώς θα κινηθούν ΗΣΑΠ, Μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ

Διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στη λειτουργία των μέσων σταθερής τροχιάς...

Τελευταία Νέα