Τι είχε καταγγείλει ο πρόεδρος του ΠΙΣ Εξώδικο στον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, για τις καταγγελίες του τελευταίου, ότι ιδιώτες γιατροί που εντάχθηκαν σε νοσοκομεία της ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τι είχε καταγγείλει ο πρόεδρος του ΠΙΣ

Εξώδικο στον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, για τις καταγγελίες του τελευταίου, ότι ιδιώτες γιατροί που εντάχθηκαν σε νοσοκομεία της βορείου Ελλάδας, δέχθηκαν bulling από τους νοσοκομειακούς γιατρούς, έστειλε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Εξαδάκτυλος αναφερόμενος στο θέμα που είχε δημιουργηθεί σχετικά με την ανταπόκριση ή όχι των ιδιωτικών γιατρών, στο κάλεσμα να ενταχθούν με ειδικές συμβάσεις στο ΕΣΥ για τη μάχη κατά του κορωνοϊού, κατήγγειλε ότι οι συνάδελφοί του δέχθηκαν επίθεση από την ΕΙΝΑΠ και ένιωσαν ανεπιθύμητοι.

«Ζητήσαμε να μάθουμε σε ποια νοσοκομεία έγινε αυτό. Δεν μας αρέσει ο πρόεδρος του ΠΙΣ να διασπά τους γιατρούς τους νοσοκομειακούς και τους ιδιώτες. Είναι ότι χειρότερο μπορεί να γίνει αυτή την εποχή. Ο κ. Εξαδάκτυλος δεν απάντησε. Αν πραγματικά είχε γίνει κάτι τέτοιο είμαστε εμείς οι ενώσεις και η ομοσπονδία που θα ελέγχαμε κάτι τέτοιο. Δεν θα επιτρέπαμε ποτέ να συμβούν τέτοια γεγονότα σε νοσοκομεία. Μας προσβάλλει σαν Ένωση, πρόσβαλλε την ΕΙΝΑΠ. Να βγει να ζητήσει συγγνώμη στην ΕΙΝΑΠ», τόνισε.

Η κ. Παγώνη, χαρακτήρισε επίσης ως «ντροπή» το περιστατικό μη ενοικίασης σπιτιού που κατήγγειλε εργαζόμενη σε νοσοκομείο, επειδή οι υπόλοιποι ένοικοι της πολυκατοικίας φοβόντουσαν μην φέρει τον ιό. «Είναι ντροπή. Οι νοσηλευτές και οι γιατροί δίνουν μάχη κάθε μέρα για να σωθούν οι υπόλοιποι. Δεν πρέπει να συμβαίνουν τέτοια πράγματα».

Παγώνη: Καμία επιτροπή δεν θα υπογράψει το εμβόλιο αν δεν είναι ασφαλές

Αναφερόμενη στο εμβόλιο η κ. Παγώνη τόνισε την ανάγκη να εμβολιαστούν όλοι έναντι του κορωνοϊού, ανεξαρτήτως ηλικίας. «Δεν μπορεί κανένας να ανήκει στο 30% που δε θέλει να κάνει το εμβόλιο και το αρνούνται» σημείωσε, λέγοντας πως οι μελέτες της τρίτης φάσης των δοκιμών «μας πείθουν ότι πρέπει να κάνουμε το εμβόλιο».

«Καμία επιτροπή δεν θα υπογράψει το εμβόλιο αν δεν είναι ασφαλές. Εμείς θα κάναμε πρώτοι το εμβόλιο και θα πηγαίναμε να χαρίσουμε τη ζωή μας έτσι; Δεν διακινδυνεύει κανένας την υπογραφή του σε τόσο σοβαρά θέματα» τόνισε.

Advertisement
MEGA

Σχετικά με τους νέους, είπε: «Οι νέοι νοσούν, διασωληνώνονται και έχουμε και θανάτους. Αυτοί οι δείκτες πρέπει να τους πείσουν να κάνουν το εμβόλιο. Επιπλέον μεταδίδουν τον ιό» υπογράμμισε.

Πηγή: iefimerida.gr 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

03/04/26 11:04 πμ

Παραδόθηκε η ύποπτη για το πλαστό διαβατήριο του Ροναλντίνιο

03/04/26 10:51 πμ

Τουλάχιστον 8 νεκροί εξαιτίας του βομβαρδισμού γέφυρας δυτικά της Τεχεράνης – Πυρκαγιές σε διυλιστήριο του Κουβέιτ εξαιτίας επιδρομής drones

«Ρετιρέ» με νίκη επί της Βιλερμπάν ο Ολυμπιακός

03/04/26 10:40 πμ

«Ρετιρέ» με νίκη επί της Βιλερμπάν ο Ολυμπιακός

03/04/26 10:21 πμ

Στο νοσοκομείο ο Χάμες Ροντρίγκες με σοβαρή αφυδάτωση

«Ζωντανή» για τα play in η Ντουμπάι

03/04/26 10:19 πμ

«Ζωντανή» για τα play in η Ντουμπάι

Λεβαντόφσκι: «Θα πρέπει να απαντήσω σε κάποια ερωτηματικά...»

03/04/26 9:49 πμ

Λεβαντόφσκι: «Θα πρέπει να απαντήσω σε κάποια ερωτηματικά…»

Μηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο Τιμών Αγροτικών Προϊόντων από την Πειραιώς- Μάρτιος 2026

03/04/26 9:33 πμ

Μηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο Τιμών Αγροτικών Προϊόντων από την Πειραιώς- Μάρτιος 2026

Τεράστια ζημιά στον Ερυθρό Αστέρα έκανε η Παρτίζαν

03/04/26 9:15 πμ

Τεράστια ζημιά στον Ερυθρό Αστέρα έκανε η Παρτίζαν

«Καλοβλέπει» τετράδα η Ζαλγκίρις

03/04/26 9:36 πμ

«Καλοβλέπει» τετράδα η Ζαλγκίρις

Ήττα... μισός αποκλεισμός για Αρμάνι

03/04/26 9:20 πμ

Ήττα… μισός αποκλεισμός για Αρμάνι

Συνταγή για Λαζαράκια: Τα ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

03/04/26 8:48 πμ

Συνταγή για Λαζαράκια: Τα ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

Γερά για την 10άδα η Μακάμπι, ήττα μισός αποκλεισμός για Αρμάνι

03/04/26 8:43 πμ

Γερά για την 10άδα η Μακάμπι, ήττα μισός αποκλεισμός για Αρμάνι