Εντείνεται η ανησυχία για την πιθανότητα να δημιουργηθούν αρκετές εστίες της επιδημίας του κορονοϊού μέσα στο καλοκαίρι, καθώς ήδη από τις 15 Ιουνίου που άνοιξαν τα δύο μεγάλα αεροδρόμια της ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Εντείνεται η ανησυχία για την πιθανότητα να δημιουργηθούν αρκετές εστίες της επιδημίας του κορονοϊού μέσα στο καλοκαίρι, καθώς ήδη από τις 15 Ιουνίου που άνοιξαν τα δύο μεγάλα αεροδρόμια της χώρας, έχουν εντοπιστεί συνολικά περίπου 20 θετικοί τουρίστες.

Advertisement
 

 

 

Μάλιστα χθες είχαμε 5 νέα εισαγόμενα κρούσματα, ενώ δεν αποκλείεται ήδη να υπάρχουν φορείς του ιού οι οποίοι δεν ελέγχθηκαν και βρίσκονται στη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις πτήσεις ερχόμενες από χώρες της Ευρώπης οι οποίες θεωρούνται χαμηλού ρίσκου, δεν είναι υποχρεωτικό να ελέγχονται οι επιβάτες, όμως πολλοί από τους επιβάτες προέρχονται από χώρες υψηλού ρίσκου όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι επιβάτες αυτοί “χρησιμοποίησαν” κάποιο ευρωπαϊκό αεροδρόμιο ως ενδιάμεσο σταθμό για τη μετάβαση στην Ελλάδα.

 

Από τις 15 Ιουνίου και μετά όταν “άνοιξαν” τα ελληνικά σύνορα έχουν σημειωθεί συνολικά 166 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 30 είναι εισαγόμενα.

Επίσης ένα ανησυχητικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι από τα συνολικά αυτά νέα κρούσματα τα 74 δε συνδέονται ούτε με ταξίδι ούτε με κάποιο γνωστό κρούσμα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Συνολικά από τα μέσα Ιουνίου μέχρι χθες έχουν γίνει 35.000 έλεγχοι ήτοι περίπου 4380 την ημέρα. Με δεδομένο ότι έχει δοθεί σημαντικό βάρος στους πληθυσμούς της Βορείου Ελλάδας όπου εντοπίζονται πολλά κρούσματα, οι έλεγχοι που αντιστοιχούν σε εισερχόμενους στην Ελλάδα πολίτες θα είναι λιγότεροι. Έτσι το ενδεχόμενο να έχει “ξεφύγει” κάποιο κρούσμα είναι ιδιαίτερα πιθανό.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες εντοπίστηκαν χθες το βράδυ και 2 ακόμη νέα κρούσματα στην περιοχή της Παραμυθιάς στη Θεσπρωτία. Να υπενθυμίσουμε ότι χθες εντοπίστηκαν 5 νέα κρούσματα στο νομό Θεσπρωτίας μετά τη διάγνωση ως θετικών στον κορονοϊό, δύο αδελφών 52 και 59 χρόνων από την Παραμυθιά. Επίσης είχαμε και πάλι υψηλό αριθμός νέων κρουσμάτων στην περιφέρεια της Ξάνθης τα οποία δεν εντοπίζονται μόνο στο Δήμο Μύκης. Από τα 9 κρούσματα στην περιφέρεια 4 είναι από τον Εχίνο.

Ακόμη χθες ανακοινώθηκε ένα νέο κρούσμα στην Έδεσσα και 1 στην Αττική.

Σήμερα 23 Ιουνίου ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέας μεταβαίνει σε Ξάνθη και Κομοτηνή. Το πρόγραμμα της επίσκεψής του περιλαμβάνει συσκέψεις αλλά συναντήσεις στο ΚΑΠΗ Ξανθης όπου πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ

Επίσης θα επισκεφτεί και το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και το Κέντρο Υγείας Ιάσμου όπου πραγματοποιούνται επίσης δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Advertisement

Χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού είναι 21. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3287, (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 54.9% άνδρες.

Από το σύνολο των 3287 κρουσμάτων, 725 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1836 (55.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 285.989 κλινικά δείγματα.

πηγή news247.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για το «2 στα 2» ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Μπαρτσελόνα

03/10/25 9:23 πμ

Για το «2 στα 2» ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Μπαρτσελόνα

Στο νοσοκομείο ο Πάνος Ρούτσι για ιατρικές εξετάσεις – Συνεχίζει για 19η ημέρα την απεργία πείνας

03/10/25 8:52 πμ

Στο νοσοκομείο ο Πάνος Ρούτσι για ιατρικές εξετάσεις – Συνεχίζει για 19η ημέρα την απεργία πείνας

Λουτσέσκου: Η ισοφάριση έφερε απογοήτευση στους ποδοσφαιριστές – Να αποφύγουμε παρόμοια λάθη

03/10/25 8:22 πμ

Λουτσέσκου: Η ισοφάριση έφερε απογοήτευση στους ποδοσφαιριστές – Να αποφύγουμε παρόμοια λάθη

Ελληνικό: 17.000 ενδιαφερόμενοι αγοραστές από 110 χώρες - Ποιοι αγοράζουν και γιατί

03/10/25 8:11 πμ

Ελληνικό: 17.000 ενδιαφερόμενοι αγοραστές από 110 χώρες – Ποιοι αγοράζουν και γιατί

03/10/25 8:03 πμ

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας σήμερα

Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο του Μονάχου - Είχε κλείσει τη νύχτα λόγω drones

03/10/25 7:56 πμ

Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο του Μονάχου – Είχε κλείσει τη νύχτα λόγω drones

Εύκολη τούρτα με μους σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

03/10/25 12:13 πμ

Εύκολη τούρτα με μους σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

Η Τσέλιε «έσπασε» το αήττητο της ΑΕΚ

03/10/25 12:10 πμ

Η Τσέλιε «έσπασε» το αήττητο της ΑΕΚ

Η Θέλτα «ανέτρεψε» τον ΠΑΟΚ, 3-1 στο Βίγκο

03/10/25 8:05 πμ

Η Θέλτα «ανέτρεψε» τον ΠΑΟΚ, 3-1 στο Βίγκο

Κορυφαίο αεροδρόμιο στον κόσμο το "Ελ.Βενιζέλος", με την ψήφο των αεροπορικών εταιρειών

03/10/25 12:01 πμ

Κορυφαίο αεροδρόμιο στον κόσμο το “Ελ.Βενιζέλος”, με την ψήφο των αεροπορικών εταιρειών

Φενγκ Σούι: Πού πρέπει και πού δεν πρέπει να βάζουμε φωτογραφίες στο σπίτι

02/10/25 11:54 μμ

Φενγκ Σούι: Πού πρέπει και πού δεν πρέπει να βάζουμε φωτογραφίες στο σπίτι

Αριθμολογία: Αν έχεις γεννηθεί σε αυτές τις 4 ημερομηνίες, έχεις σπάνια ενσυναίσθηση

02/10/25 11:50 μμ

Αριθμολογία: Αν έχεις γεννηθεί σε αυτές τις 4 ημερομηνίες, έχεις σπάνια ενσυναίσθηση