Κορονοϊός: Τόσο σίγουρη είναι η Ρωσία για το εμβόλιό τηςΗ Ρωσία είναι τόσο σίγουρη για το εμβόλιο COVID-19 που θα αναλάβει μέρος της νομικής ευθύνης σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, αντί να απαιτήσει από τους αγοραστές να αναλάβουν πλήρως το ρίσκο, είπε ο επικεφαλής του κρατικού ταμείου το έργο στο Reuters.

 

 

Η απόφαση αυτή αφήνει το ρώσικο κράτος που υποστηρίζει το εμβόλιο ευάλωτο σε δυνητικά δαπανηρές αξιώσεις αποζημίωσης σε περίπτωση που υπάρχουν απροσδόκητες παρενέργειες. Είναι κάτι που πολλοί κατασκευαστές εμβολίων προσπάθησαν να αποφύγουν, ζητώντας πλήρη αποζημίωση – πλήρη προστασία από αξιώσεις ευθύνης – από έθνη στα οποία πωλούν.

Η προσέγγιση είναι διαφορετική από πολλά μέρη του κόσμου. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, η ευθύνη για τα εμβόλια COVID-19 έχει μεταφερθεί πλήρως στην κυβέρνηση των ΗΠΑ. Αυτό προστατεύει τους προγραμματιστές επειδή ο εκτεταμένος εμβολιασμός κατά της νόσου θεωρείται όφελος για την κοινωνία.

Καθώς ο παγκόσμιος αγώνας εμβολίων «θερμαίνεται, και δεκάδες υποψήφια δοκιμάζονται σε ανθρώπους, οι υποστηρικτές του «Sputnik-V» της Ρωσίας βλέπουν την ευθύνη ως βασικό πεδίο μάχης καθώς στοχεύουν να κατακτήσουν το μερίδιο αγοράς.


 

Πηγή dikaiologitika.gr

Views: 3

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *