Δεν θα φιλοξενήσει ασυνόδευτα παιδιά η Κωστοπούλειος Στέγη

Η απόφαση αυτή ελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κωστοπουλείου Στέγης βάζοντας έτσι τέλος σε όσα ακούγονταν τις τελευταίες μέρες για την ενοικίαση του κτιρίου του Παλιού Γηροκομείου από ΜΚΟ με σκοπό να φιλοξενήσει ανήλικους πρόσφυγες.

 

Η πρόεδρος του ιδρύματος μιλώντας στην εκπομπή ΚΑΘΕ ΜΕΣΗΜΕΡΙ και την Ελένη Μωραϊτη, εξήγησε ότι οι ηλικίες που επρόκειτο να φιλοξενήσουν ήταν από 13-18 ετών, δηλαδή κοντά στην εφηβεία. Αυτή η παράμετρος έβαλε φρένο.

Συγκεκριμένα, στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 23 Νοεμβρίου αποφασίστηκε να απορρίψει την πρόταση Αν και το ποσό ήταν δελεαστικό, όπως παραδέχθηκε η πρόεδρος του γηροκομείου Σερρών, δεν γίνονται όλα για τα λεφτά, λέει χαρακτηριστικά

 

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΨΥΧΕΣ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥΣ»

 

Το θέμα πάντως της φροντίδας των ασυνόδευτων παιδιών που βρίσκονται στην Ελλάδα με το πρόγραμμα «Κανένα παιδί μόνο» , προκάλεσε την παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι αναλαμβάνει προσωπικά την υπόθεσή τους , συγκεντρώνοντας όλες τις σχετικές αρμοδιότητες στο Γραφείο του Πρωθυπουργού.


Views: 186