«Έτσι δεν θα μπορούσε να προχωρήσει ένα συντεταγμένο κράτος Δικαίου» επεσήμανε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης «Υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο το οποίο θα πρέπει να εφαρμοστεί. Δεν μπορεί να γίνει εξαίρεση για ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Έτσι δεν θα μπορούσε να προχωρήσει ένα συντεταγμένο κράτος Δικαίου» επεσήμανε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης

«Υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο το οποίο θα πρέπει να εφαρμοστεί. Δεν μπορεί να γίνει εξαίρεση για οποιονδήποτε κρατούμενο» τονίζει ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας αναφορικά με την υπόθεση που αφορά τον απεργό πείνας και καταδικασμένο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», Δημήτρη Κουφοντίνα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το μέλος της κυβέρνησης τόνισε ότι «το μείζον αυτή τη στιγμή είναι ότι η τήρηση του νόμου περνάει από τους αρμόδιους φορείς. Δεν αντιλαμβάνομαι λοιπόν για ποιο λόγο αυτή τη στιγμή γίνεται αυτή η προσπάθεια μιας κατ’ εξαίρεση διαδικασίας. Από την άλλη είδα με πολλή προσοχή και την ανακοίνωση των συγγενών των θυμάτων από εγκληματικές πράξεις οι οποίοι αναφέρουν και αυτοί ρητά ότι το ορθό είναι να πάψει η απεργία πείνας του συγκεκριμένου κρατουμένου, να τηρηθούν οι διαδικασίες και αν τυχόν κρίνει ο ίδιος ότι υπάρχει παραβίαση δικαιωμάτων του να κριθεί από τα αρμόδια όργανα».

Ο κ. Κώτσηρας επεσήμανε ότι δεν μπορεί να γίνει εξαίρεση, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση «αύριο – μεθαύριο, μπορεί να έρθει κάποιος άλλος κρατούμενος που θα έχει κάποιο άλλο ζήτημα που κρίνει ότι παραβιάζει τα δικαιώματα του δεν θα προσφύγει στη δικαιοσύνη δεν θα πάει διοικητικές αρχές και θα ζητάει κάτι αντίστοιχο. Έτσι δεν μπορεί να προχωρήσει ένα κράτος δικαίου συντεταγμένα».

Advertisement
MEGA

Ερωτηθείς σχετικά, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, επεσήμανε ότι η σωφρονιστική πολιτική δεν ανήκει πλέον στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, εδώ και περίπου δύο χρόνια.

«Η αρμόδια Γενική Γραμματεία έχει μεταφερθεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Εγώ διάβασα με πολύ λεπτομέρεια την ανακοίνωση της γενικής γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής, της κυρίας Νικολάου, η οποία θέτει πολύ συγκεκριμένα τα ζητήματα πως τηρήθηκε η διαδικασία, πως τηρήθηκε ο νόμος μέχρι στιγμής. Γνωρίζετε ότι σε ένα κράτος δικαίου αρμόδιοι φορείς για να αξιολογήσουν τέτοια ζητήματα υπάρχουν. Είναι η ελληνική Δικαιοσύνη, είναι οι αρμόδιες διοικητικές αρχές» κατέληξε.

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

01/02/26 3:36 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

01/02/26 3:35 μμ

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

01/02/26 3:34 μμ

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

01/02/26 3:32 μμ

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

01/02/26 3:30 μμ

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

01/02/26 3:29 μμ

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα

01/02/26 3:28 μμ

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα